www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 605 - Week 27 : van 28 juni tot 4 juli 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

RAADSLID RUDI DE SMET
VRIJGESPROKEN VAN CORRUPTIE

RAADSLID RUDI DE SMET VRIJGESPROKEN VAN CORRUPTIE
Raadslid Rudi De Smet werd vrijgesproken van actieve en passieve corruptie.

Woensdagmiddag heeft de correctionele rechtbank in Gent uitspraak gedaan in een proces dat tegen het Maldegems N-VA raadslid Rudi De Smet was aangespannen door de gemeente Maldegem.

De heer De Smet was verantwoordelijke voor het Maldegems containerpark. Volgens de ingediende klacht zou de heer De Smet tegen betaling mensen en firma's buiten de openingsuren afval naar het containerpark hebben laten brengen. Hij zou ook tegen vergoeding mensen materiaal hebben laten meenemen van het containerpark om het daarna te verkopen.

In zijn vonnis wijst de rechter er op dat er geen geldstroom kon bewezen worden. Er kon ook niet bewezen worden dat Rudi De Smet zich persoonlijk had verrijkt met wat hij op het containerpark deed. De rechter wees er ook op dat de feiten waarvoor de heer De Smet werd aangeklaagd al jaren aansleepten en gedoogd worden.

Er werd volgens de rechter een politiek spel gespeeld dat voor de rechtbank werd uitgevochten. Rudi De Smet is vrijgesproken maar moet nog even wachten voor hij zeker is dat het dossier definitief gesloten is.

Zowel het openbaar ministerie, dat een effectieve gevangenisstraf voor hem eiste, als de gemeente Maldegem, die als burgerlijke partij een schadevergoeding vroeg die schommelde tussen de 45.000 euro en de 700.000 euro, kunnen nog tegen de uitspraak in beroep gaan.


DE LAATSTE LOODJES VOOR
DE KRUIPUIT EN VELDEKENS

DE LAATSTE LOODJES VOOR DE KRUIPUIT EN VELDEKENS

In tegenstelling met wat de werfleider van ASWEBO vorige week had aangekondigd, werd er woensdag niet geasfalteerd op het kruispunt van de Kruipuit. De vrees van de inwoners van de Kruipuit en Veldekens dat het asfalteren voor verschillende dagen zou uitgesteld worden, bleek echter ongegrond.

De eerste laag is voor het ingaan van het weekend gegoten. Alles ligt klaar om deze week de toplaag te gieten en een paar dagen later de wegmarkeringen aan te brengen. De kans dat het kruispunt op de Kruipuit tegen het eerste weekend van juli opengaat, (het werd op 23 februari gesloten) is reëel.


BK HIGHLANDGAMES IN ADEGEM

BK HIGHLANDGAMES IN ADEGEM
Het team rond Marc Willems, Koen Van Ryckeghem en de For Freedom Pipes en Drums van Diederik, brengt op zondag 12 juli het Belgisch Kampioenschap Highlandgames naar Adegem.

Vorig jaar werd de zondag van de zomerkermis voor het laatst een keuring van de Welsh Cop pony's georganiseerd.

Via Marc Willems kreeg het Adegems feestcomité de kans om de zondag van zijn zomerkermis de Highlandgames naar Adegem te brengen. Omdat de datum van Het BK van de Highlandgames vrijkwam, kreeg Adegem de organisatie van het Belgisch kampioenschap aangeboden.

Toen bleek dat het Adegems Feestcomité de organisatie van een dergelijk festiviteit financiëel niet zag zitten, hebben Marc Willems Koen Van Gyseghem (café 't Kruisken) en de For Freedom Pipes en Drums de handen aan de ploeg geslagen en zelf de organisatie van het BK Highlandgames in handen genomen.

Zondag 12 juli wordt de omgeving van den Hoogen Pad The place to be. Rond het BK Highlandgames wordt een dagvullend programma georganiseerd.

Vanaf 8 uur staat in de feesttent de ontbijttafel gedekt voor de deelnemers aan een familiale fietstocht van ongeveer 35km (fietstocht en ontbijt kosten 10 euro). Die fietstocht wordt in samenwerking met WTC de Flandriens georganiseerd.

Om 12 uur wordt met een officiële plechtigheid (waaronder de Haggis-ceremonie) officieel geopend. Tijdens de games doen de deelnemers aan boomstammen werpen, gewichtstoten, gewichten slingeren, hamerslingeren en boomstammen van 5,7m omwerpen.

Tijdens de pauze worden de Highlandgames voor kids georganiseerd. Om 13 uur en 16 uur is er een show met een tiental roofvogels, waaronder een condor.

Voor de versterking van de innerlijke mens worden er vanaf 17 uur in de feesttent frieten met Steak (15 euro) geserveerd.

Vanaf 18 uur treedt de Muziekband Van Torenburgh op en om 20 uur zorgen The Broadcoasters voor ambiance.

Voor de inrichters is het belangrijk dat hun organisatie vlot verloopt. Mits een goede organisatie maken zij kans om volgend jaar het Europees kampioenschap in Adegem te organiseren.


BANDITS EN ACE & THE JOKERS KLEUREN
AL ONDER DE ROCK VAN MALDEGEM

BANDITS EN ACE & THE JOKERS KLEUREN AL ONDER DE ROCK VAN MALDEGEM
De werkgroep Al onder De Rock Van Maldegem heeft aan zijn 16de editie van zijn rockavond enkele belangrijke wijzigingen aangebracht.

Het rockfestival gaat dit jaar als afsluiter van de werkweek door op vrijdag 3 juli in plaats van de laatste zaterdag van juni. Het Sint Annapark blijft het prachtig decor van het Maldegems rockfestival.

Dankzij de samenwerking met den Hoogen Pad kan de werkgroep zijn festival om 19u30 openen met Bandits. De frisse rockers van Bandits werden door de jury van het Eurovisie Songfestival omschreven als de Jonge Vlaamse Beatles.

Zij brengen op Al onder de Rock van Maldegem naast hun eigen nummers waaronder hun nieuwste nummer "'t Ga Wenen van Komen" ook stevige covers en verrassende medleys.

Om 22 uur nemen Ace en The Jokers uit Eeklo het podium en het Sint Annapark in. Wie het vrijdagavond in het Sint Annapark warm krijgt van het dansen en swingen, vindt verfrissing aan de bar.


GAAIBOLMARATHONTEAM
OP BEZOEK BIJ DE VIERKLAVER

GAAIBOLMARATHONTEAM OP BEZOEK BIJ DE VIERKLAVER
Voor de 17de maal organiseerde het Gaaibolmarathonteam in Donk zijn gaaibolmarathon.

Dit jaar werd de marathonbolling op 14 en 15 maart in de Zaal de Poermolen georganiseerd.

De opbrengst van de 16 laatste bollingen werd aan de vzw De Vierklaver in Adegem geschonken. Dit jaar bracht de Bolling 2.850 euro op.

Zondagvoormiddag was het gaaibolmarathonteam te gast bij De Vierklaver. Het was dit jaar de ouderdomsdeken van de Gaaibolders Roger Braet (88j) die de symbolische cheque mocht overhandigen.

In zijn dankwoord merkte directeur Emanuel Lootens op dat het gaaibolmarathonteam door zijn jaarlijkse schenking de grootste sponsor van De Vierklaver is.

De directeur had niet alleen lovende woorden voor de sportieve en sociale prestatie van de gaaibolders, maar ook voor de mensen die er voor gezorgd hebben dat het marathonteam en zijn uitdagers in een gezellige sfeer 24 uren konden bollen.

Raf Van de Velde, een van de initiatiefnemers van de Marathonbolling, benadrukte dat het Gaaibolmarathonteam is uitgegroeid tot een hechte groep vrienden.

Hij vond het jammer dat de sportraad vorig jaar de sportieve en sociale prestaties van het team niet hoog genoeg schatte om het team te nomineren voor de verkiezing van de sportclub van het jaar.


SPORT EN SPEL VOOR DE KLEUTERS
VAN DE V B S DE PAPAVER

SPORT EN SPEL VOOR DE KLEUTERS VAN DE V B S DE PAPAVER
Tijdens zijn eerste ronde liet onze coureur in spe de hindernissen nog links liggen.

Voor de kleuters van de VBS De Papaver stond er afgelopen vrijdag de ganse dag sport en spel op het programma.

Op hun vertrouwde speelplaats was een fietsparcours aangelegd waar de kleuters met hun fietsje of een loopfiets hun stuurvaardigheid konden testen.

Voor zij aan hun ritjes op de omloop mochten beginnen, werd het parcours onder de leiding van de juffrouw afgelegd.

Die wees de kleuters op de verkeersborden die zij tijdens het fietsen tegenkwamen, en legde hen uit hoe zij er moesten op reageren.

Even werden de kleuters opgeschrikt, toen bij de enige kleuter met een fiets met een koersstuur, een van zijn banden ontplofte. De kleuter kon de rest van zijn tijd met een andere fiets rondjes rijden.

SPORT EN SPEL VOOR DE KLEUTERS VAN DE V B S DE PAPAVER
In de turn- en feestzaal stonden verschillende toestellen opgesteld.

De kleuters mochten dit hindernissenparcours meermaals afleggen. Iedere kleuterklas werd vrijdag ook bij turnleraar Paul Mortier de turn- en feestzaal verwacht.

In de zaal was met turntoestellen een hindernissenparcours aangelegd, dat de kleuters op hun eigen tempo mochten afleggen.

Om te voorkomen dat er zich tijdens het afleggen van het parcours iemand kwetste of risico's nam, stond bij ieder toestel minstens een leerling van het zesde leerjaar om de kleuters te helpen bij het nemen van de hindernissen.

SPORT EN SPEL VOOR DE KLEUTERS VAN DE V B S DE PAPAVER
Ook waarnemend directeur Geert De Kesel mag met vakantie.

Omdat directeur Jozef Ginneberge langdurig ziek is, werd Geert De Kesel vorig jaar in juli aangesteld als waarnemend directeur van De Papaver.

"Toen ik als onderwijzer voor de klas stond dacht ik dat ik wist welke taken een directeur van een basisschool had.

Nu ik een jaar als waarnemend directeur heb meegedraaid, moet ik bekennen dat een directeur veel meer moet doen dan ik vroeger dacht.

Ik heb zeker geen spijt dat ik de stap naar waarnemend directeur heb gezet.

Zolang de heer Ginneberge arbeidsongeschikt blijft, wil ik graag zijn taken als waarnemend directeur overnemen" blikte directeur De Kesel terug op zijn eerste jaar in de Papaver.

De heer De Kesel denkt al aan het volgend schooljaar. Het staat nu al vast dat volgend schooljaar het zesde leerjaar ontdubbeld wordt. Er is nood aan extra lokalen.

Daarom zijn er plannen om tijdens de vakantie twee containerklassen op de vroegere jongensschool in te planten.

Dat kan pas gebeuren als daarvoor de nodige vergunning worden afgeleverd.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home