www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 587 - Week 9 : van 22 tot 28 februari 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

VAANDELDRAGER OVERLEDEN

VAANDELDRAGER OVERLEDEN

Omringd door zijn echtgenote Julia Veirman en zijn naaste familie (zoon Marc en dochter Marie Christine) is Robert Bauwens in de nacht van woensdag op donderdag op 76 jarige leeftijd thuis in de Weide in Adegem plots overleden.

Robert was de afgelopen jaren de eerste vlaggendrager van Eendracht Maakt Macht. Robert die in zijn strijd tegen kanker goed nieuws had gekregen van de behandelende geneesheer overleed aan een hartstilstand.

Familie en vrienden nemen op woensdag 25 februari tijdens een eucharistieviering in de Sint Adrianuskerk in Adegem afscheid van Robert.


WATERPROBLEMEN OPGELOST?

Enkele weken terug maakten wij melding van het wateroverlast dat er bij regen van enige betekenis was in de omgeving van de oude pastorij.

Het schepencollege beloofde toen dat zij het probleem grondiger dan in het verleden zouden aanpakken, de buizen even laten doorspuiten zou immers maar een doekje tegen het bloeden zijn.

Afgelopen woensdag heeft men ter hoogte van het "Senioren onder de Toren"-project de baan opengebroken en aan de afvoer van het water herstellingswerken uitgevoerd.

Na de regen van vrijdag en zaterdagvoormiddag bleken de werken goede resultaten op te leveren. Hopen dat het zo blijft.


JARIGE LUNULA VERHUISDE
NAAR DE HILLESTRAAT

JARIGE LUNULA VERHUISDE NAAR DE HILLESTRAAT

Nadat zij enige beroepservaring had opgedaan begon Eva Van Ootgem vijf jaar geleden in haar woning in de Oude Staatsbaan met haar eigen Wellnesscenter LUNULA.

Aanvankelijk moest de privéwoning slechts één ruimte aan Lunula afstaan. Het duurde echter niet lang of door het stijgend cliënteel en de uitbreiding van het lichaamsverzorgingsaanbod werd er meer ruimte van de privéwoning ingenomen.

Het werd nog drukker in Lunula toen Evelyn Claeys en Joyce Timmerman als zakenpartners in Lunula stapten.

"Ik was tevreden dat de mensen die mij aanvankelijk afgeraden hadden om in Adegem met een Wellnesscenter te beginnen om dat Adegem daar nog niet klaar voor was ongelijk hebben gekregen.

Wij moesten gezien de groei uitkijken naar uitbreiding. Toen hebben mijn echtgenoot en ik besloten om een nieuwe woning te bouwen in de Hillestraat waarin er voldoende ruimte is voor ons gezin en voor Lunula" vertelde Eva ons vorige week bij de officiële opening van de nieuwe locatie van Lunala die op het moment van de verhuis ook zijn vijfjarig bestaan vierde.

Naast familie vrienden en klanten kwam ook een delegatie van het schepencollege een kijkje nemen in de nieuwe Lunula. Eva en haar zakenpartners voelen zich al thuis in de Hillestraat. Ook de klanten zien de verhuis van Lunula als een nieuwe stap vooruit in de groei van de zaak.

Voor welke lichaamsbehandelingen u in Lunula terecht kan verwijzen wij u naar de website www.lunula-adegem.be.


MET DE BUS NAAR AC/DC IN DESSEL

Op maandag 6 juli treedt de groep AC/DC op in Dessel. Mensen uit onze regio die een kaart hebben gereserveerd maar er tegen op zien om zelf met de auto naar Dessel te rijden kunnen de verplaatsing naar het optreden per autobus maken.

Peter Van Hecke legt van uit Maldegem een autobus in naar het optreden in Dessel. Voor de busreis wordt 15 euro gerekend.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Peter Van Hecke via info@petervanhecke.be of op het nummer 0477 28 85 65.


HET NETWERK MEETJSLAND
RAAKT NIET UIT DE STARTBLOKKEN.

In de vzw Netwerk Meetjesland zijn de veertien Meetjeslandse gemeenten vertegenwoordigd. Alle gemeenten hebben in hun gemeenteraadszitting een lid aangeduid die voor de gemeente in de raad van bestuur van de VZW zetelt.

Netwerk Meetjesland is de opvolger van het Streekplatform Meetjesland, waarmee vooral Maldegem en Aalter het de afgelopen jaren moeilijk hadden.

Volgens provincieraadslid Olaf Evrard (Vlaams Belang) heeft Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Liesbeth Hofmans (N-VA) met een ministerieel besluit de beslissing van de Lovendegemse gemeenteraad over zijn vertegenwoordiger in Netwerk Meetjesland vernietigd. Dat heeft voor gevolg dat de beslissingen van alle andere gemeenten die tot het Netwerk Meetjesland toetraden ook zullen vernietigd worden.

Volgens Geert Van de Woestyne, directeur van het Netwerk Meetjesland, die de beslissing van de minister nog niet officieel had ontvangen, kunnen de gemeenten niet langer samenwerken in de vorm van een VZW. Dat zal in de toekomst moeten gebeuren in een "Dienstverlenende vereniging".

De gemeenten zullen moeten overleggen met de administratie van de bevoegde minister om na te gaan op welke manier dat probleem kan worden opgelost.


't FOLKLOORKE HAALDE ZIJN
INSPIRATIE OP DE ZUIDPOOL

't FOLKLOORKE HAALDE ZIJN INSPIRATIE OP DE ZUIDPOOL
Ook dit jaar was 't Folkloorke een blikvanger in zowel de namiddag- als avondstoet van Carnaval in Maldegem.

Ook dit jaar waren tijdens carnaval in Maldegem de stoeten op zondag de hoogtepunten van het programma.

Om veiligheidsredenen had het gemeentebestuur beslist om in de reclamestoet die onmiddellijk op de kindercarnavalstoet volgde geen grote vrachtwagens meer toe te laten. Dat had voor gevolg dat die stoet veel korter was dan de vorige jaren.

Voor de namiddagstoet waren er 14 groepen ingeschreven. Van de jeugdbewegingen ontbraken enkel de voetbalploegen en KLJ Adegem.

Ondanks de afwezigheid van die groepen stapten toch meer dan 1000 vooral jonge carnavalisten op. Op de omloop genoten enkele duizenden mensen van de prachtige stoet.

't FOLKLOORKE HAALDE ZIJN INSPIRATIE OP DE ZUIDPOOL
Net als vorig jaar werd KSA Maldegem waar ook
Adegemse jongens thuis zijn als mooiste groep verkozen.

Nu het brandweerkorps niet langer gemeentelijk is kon de Raad van Elf niet meer gratis gebruik maken van de ladderwagen van de brandweer om rond 17u30 de vele worsten -waaronder een Gouden Worst- te werpen.

De Gouden Worsten worp gebeurde dan ook weer zoals in het begin van op het gemeentehuis.

't Folkloorke is al jaren een vaste waarde op Carnaval in Maldegem. Ook dit jaar was de groep zowel 's namiddags als 's avonds van de partij. Dit jaar hadden de leden van 't Folkloorke voor hun carnavalswagen hun inspiratie op de Zuidpool gezocht.

Net als tijdens de namiddag stoet konden 's avonds ook de meer dan zevenduizend mensen langs de omloop niet naast de wagen van 't Folkloorke kijken.

Keizer Frank, een van de boegbeelden van 't Folkloorke, is er nu al zeker van dat 't Folkloorke volgend jaar op de 50ste editie van Carnaval in Maldegem van de partij zal zijn.


LAATSTE CARNAVAL VOOR RIKSKE 't FLIKSKE

LAATSTE CARNAVAL VOOR RIKSKE 't FLIKSKE
Voor Rik De Craemer was het vorige week zondag de laatste maal dat hij als lid van de PZ Maldegem van dienst was tijdens het carnavalsweekend.

Vanaf 1 maart begint Rik De Craemer aan een nieuwe fase in zijn leven: op 28 februari hangt hij officieel zijn uniform aan de kapstok en gaat hij met pensioen.

In onze gemeente is Rik gekend als de joviale flik die zelfs al lachend perfect de lijn weet te trekken tussen wat kan en wat niet kan.

"Ik zat nog op school in Brugge toen ik samen met een vriend deelnam aan het examen voor politieagent. Wij slaagden beiden in het examen. Kort nadat ik was afgestudeerd begon ik als Agent in Brugge.

Ik kan het iedere beginnende politieagent aanraden om zijn loopbaan in een grote stad te beginnen. Daar leer je alles wat je als politieagent kan tegenkomen.

Die ervaring kan je na een paar jaar meenemen naar de Politiezone waar je de rest van je carrière wil blijven" vertelde Rik ons voor het begin van het carnavalsweekend.

Zijn loopbaan bij de politie begon in 1975. In 1979 solliciteerde hij voor een plaats bij de Maldegemse politie en werd aangenomen.

"Omdat ik zelf niets heb met carnaval maakte het mij niet uit dat ik als nieuwe kracht tijdens het carnavalsweekend moest werken. Dat is mij zo goed bevallen dat ik al de jaren daarna tot en met 2015 tijdens het carnavalsweekend van dienst was.

Ik hou aan carnaval in Maldegem vooral goede herinneringen over. Er was een goede samenwerking met de leden van de Raad van Elf en echt grote problemen hebben wij met carnaval nooit gehad.

Het gaat er tijdens het carnavalsweekend losser aan toe dan anders maar er worden duidelijke afspraken gemaakt waar wij de lijn moeten trekken" vertelde Rik.

Hij is graag bij de politie geweest maar zal toch tevreden zijn dat hij er van af is.

"Als ik terugblik op mijn loopbaan, ik was altijd bij de ordehandhaving, dan zijn onze kerntaken niet gewijzigd. Er is echter zoveel administratie bijgekomen waardoor er steeds minder tijd over is voor het echte politiewerk" stelde Rik.

Na 1 maart zal Rik niet in een zwart gat vallen: hij heeft al een reisje gepland en er wachten hem, eens hij met pensioen is, ook al klusjes bij de naaste familie...


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home