www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 609 - Week 31 : van 26 juli tot 1 augustus 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NAAKTLOPER (nog) NIET OPGEPAKT

In tegenstelling tot de geruchten die in Adegem worden verspreid, werd de naaktloper die enkele weken terug op het Adegems kerkhof werd gezien niet opgepakt door de politie.

Een van de personen die de naaktloper heeft gezien is naar de politie gereden om aangifte te doen.

Toen de politie ter plaatse kwam was de naaktloper verdwenen. Op basis van de persoonsbeschrijving die werd gegeven is het zoeken naar een speld in een, hooiberg.


KLEINE ZONDVLOED AAN DEN HOOGEN PAD

Afgelopen maandag werd vastgesteld dat er uit een waterslang die aan een kraan in den Hoogen Pad was aangesloten, water bleef stromen.

Hoeveel honderden liters water er zijn weggevloeid is niet te achterhalen. Er wordt nagegaan wie er verantwoordelijk is voor de kleine zondvloed aan den Hoogen Pad.


PLAATSVERBOD VOOR HERRIESCHOPPERS

Door het toevoegen van een nieuw luik aan het reglement van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (G A S), heeft Maldegems burgemeester Marleen Van den Bussche de bevoegdheid om personen die dreigen voor overlast te zorgen te verbieden om tijdens activiteiten op bepaalde plaatsen in de gemeente aanwezig te zijn.

In het verleden werden in Maldegem fuiven van jeugdbewegingen verstoord door amokmakers die niets met de jeugdbeweging te maken hadden.

Door de nieuwe reglementering kan de burgemeester die herrieschoppers verbieden om tijdens de avond van de fuiven in de omgeving van de fuiven te komen. Worden zij toch op die plaatsen gezien dan riskeren zij een G A S.

Tot op heden is volgens commissaris Christoph Geernaert nog voor niemand van binnen of buiten de gemeente een tijdelijk plaatsverbod uitgevaardigd.

FOUTPARKEERDERS
Naast het opleggen van een tijdelijk plaatsverbod zijn ook inbreuken op het parkeerreglement in het GAS reglement opgenomen.

Foutparkeerders riskeren nu bij de vaststelling van een dergelijke overtreding een boete die schommelt tussen de 55 euro en de 330 euro.

De regeling van het plaatsverbod is al in werking. Om de boetes voor foutparkeerders uit verkeersreglement te halen en over te brengen naar het GAS reglement, werkt het provinciebestuur een administratieve regeling uit.

Verwacht wordt dat het uitschrijven van een G A S voor foutparkeerders na de vakantie kan gebeuren.


WACHTEN OP DE SLOPINGSVERGUNNING

WACHTEN OP DE SLOPINGSVERGUNNING

Omdat er volgend schooljaar in de VBS De Papaver een ontdubbeling van het 6de leerjaar komt, is er nood aan minstens een extra klaslokaal. Er werd door de school gekozen voor het plaatsen van een containerklas.

Om die containerklas te kunnen plaatsen moet de opslagplaats op de vroegere jongensschool, het vroegere Adegems dodenhuisje, gesloopt worden.

Het is wachten op de sloopvergunning die door het Maldegems schepencollege moet worden afgeleverd. Ook de bouwvergunning voor het plaatsen van de containerklas moet nog worden afgeleverd.

Bij de VBS De Papaver hoopt men dat de bouwvergunning voor 18 augustus wordt afgeleverd. Als de containerklas geplaatst is, moeten er ook nog een aantal werken in de klas worden uitgevoerd. Die werken moeten klaar zijn voor het nieuwe schooljaar begint.


NU OOK EEN AED TOESTEL IN KLEIT

NU OOK EEN AED TOESTEL IN KLEIT

Na Adegem (den Hoogen Pad), Maldegem (het gemeentehuis, het Sint Annazwembad en de sporthal Meos) en Donk (zaal de Poermolen), heeft nu ook Kleit aan de gevel van de gemeentelijke kinderopvang ULKKIE PUKKIE een kastje met de defibrillator in hangen. Dat toestel kan ingezet worden als in de omgeving een persoon wordt getroffen door een hartaandoening.

Het initiatief voor het plaatsen van de AED toestellen gaat uit van het Rode Kruis. De Maldegemse afdeling heeft het toestel dat maandag in Kleit werd geplaatst aangekocht met de opbrengst van zijn sticker verkoop van dit jaar.

De volgende plaats waar het Maldegemse Rode Kruis een AED toestel wil installeren is de zaal Kanunnik Andries in Middelburg.

Tijdens de onthulling van het AED toestel, kondigde Jeanine Lips, voorzitter van Rode Kruis Maldegem, dat er in de nabije toekomst in Kleit een infoavond zal georganiseerd worden om de mensen te leren reanimeren en te werken met het AED toestel.


HUIS DE KESEL VERDWIJNT

HUIS DE KESEL VERDWIJNT

Doordat het al jaren leeg staat, heeft het huis van wijlen ereburgemeester Albert De Kesel in Adegem-Dorp al veel van zijn uitstraling verloren.

Vorige maand heeft het Maldegemse gemeentebestuur een slopingvergunning voor het gebouw afgeleverd. Het zal niet het enige gebouw zijn dat in de nabije toekomst in Adegem-Dorp wordt afgebroken.

De grond waarop het gebouw staat wordt onderdeel van een nieuwe verkaveling. Een vergunning voor die verkaveling moet nog afgeleverd worden.


RONDE VAN OOST VLAANDEREN
START OPNIEUW IN ADEGEM

RONDE VAN OOST VLAANDEREN START OPNIEUW IN ADEGEM
In café t' Spaanderken stelde de Maldegemse wielercel haar programma voor de eerste rit in de Ronde van Oost Vlaanderen voor beloften (-23) voor.

Drie jaar terug organiseerde de Oost Vlaamse afdeling van de KBWB de Ronde van Oost Vlaanderen voor beloften onder de 23 jaar. De eerste rit, een tijdrit, werd in Knesselare georganiseerd.

Omdat vorig jaar Knesselare afhaakte als inrichter van de eerste rit van de Ronde van Oost Vlaanderen, kreeg de Wielercel Maldegem, omdat de gemeente bij de wielerbond gekend staat als een sportieve gemeente, het aanbod om de eerste rit, met start en aankomst in Maldegem te organiseren.

De Maldegemse wielercel werkte een draaiboek uit voor die rit. Na de start in Maldegem zouden de renners een lus van ongeveer 75 km rond Maldegem rijden.

Daarna zouden er nog 7 plaatselijke ronden worden afgelegd. Financieel zou de organisatie de gemeente niets kosten. Er werd wel logistieke steun gevraagd.

Het Maldegemse schepencollege zag die organisatie met start en aankomst in het centrum van Maldegem niet zitten en wees het voorstel af.

Lang heeft de wielercel niet stil gestaan bij die afwijzing door het schepencollege. Er werd een nieuw draaiboek uitgewerkt waarbij de rit van de Ronde van Oost Vlaanderen niet Maldegem centrum maar Adegem en Kleit zou aandoen.

Vorig jaar werd de rit, die in Adegem startte en aankwam, en waar in de renners zeven maal over de Kampel moesten, de koninginnenrit van de ronde.

De wielerbond was zo tevreden over de organisatie van de Maldegemse wielercel dat de eerste rit van de Ronde van Oost Vlaanderen voor U23 ook dit jaar in Adegem start en aankomt.

PROGRAMMA
Dit jaar start de ronde op woensdag 19 augustus in Adegem. De dagen erna zijn er ritten in Sinaai, Haasonk, Bottelare en Massemen.

In Adegem is de voorstelling van de ploegen om 12u45 aan den Hoogen Pad. Er zijn meer dan 30 ploegen ingeschreven. Het aantal deelnemende renners wordt op 200 geschat.

Na de voorstelling van de ploegen verzamelen de renners op het kerkplein voor de officieuze start die om 14 uur voorzien is. De officiële start is op de Spanjaardshoek.

Eerst leggen de renners een parcours van 78 km buiten Adegem af. Daarna volgen er nog 7 plaatselijke ronden (Adegem en Kleit) van elk 11 km. De aankomstlijn ligt aan 't Spaanderken.

GENTLEMEN
Terwijl de beloften hun ronde buiten Adegem afleggen word er in Adegem een wielerwedstrijd voor gentlemen georganiseerd.

Die wedstrijd start om 14u15 op Spanjaardshoek aan het huis met nummer 43 I.

Er staan 11 ronden (Spanjaardshoek, Kallestraat, Ringbaan, Blekkersgat, Kallestraat, Verbranden Bos Kruisken en Spanjaardshoek) van elk 3,5 km op het programma.

Inschrijven voor de wedstrijd voor gentlemen gebeurt in café't Spaanderken. De prijzen worden in café 't Kruisken uitgereikt.


GEMEENTE NIET IN BEROEP
TEGEN VRIJSPRAAK RUDI DE SMET

Nadat twee getuigen een week voor de voorziene datum van de uitspraak in het proces dat door de gemeente Maldegem tegen N-VA gemeenteraadslid Rudi De Smet werd aangespannen, hun bezwarende getuigenissen introkken werd de uitspraak uitgesteld.

Op 24 juni sprak de rechter in Gent het N-VA raadslid vrij van actieve en passieve corruptie ten nadele van de gemeente Maldegem.

De gemeente Maldegem heeft besloten om tegen die vrijspraak niet in beroep te gaan.

De Heer De Smet is opgelucht dat het dossier nu volledig van de baan is en hij zijn volledige aandacht aan het helpen van de mensen kan besteden.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home