www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Elfde jaargang - n° 557 - Week 31 : van 27 juli tot 2 augustus 2014

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

STIL PROTEST

Het bestuur van Eendracht Maakt Macht Adegem heeft, tijdens de 21 juli plechtigheid die door het gemeentebestuur werd georganiseerd, op een stille manier geprotesteerd tegen de manier waarop de gemeente Maldegem de herdenkingsplechtigheid van 11 november in Adegem behandelt.

Een uitgebreide delegatie van het bestuur was aanwezig maar zonder hun vlaggen en nam niet deel aan de stoet die van de markt naar de Sint Barbarakerk ging. In de kerk liet het bestuur zijn voorbehouden plaatsen onbezet.

Na de dienst in de kerk ging enkel voorzitter Georges De Vos, die ook lid is van het bestuur van het 21 juli comité, naar de receptie die door het gemeentebestuur werd aangeboden.

De rest van de delegatie verkoos om samen iets te gaan drinken in een van de horecazaken in het centrum.


FRANK GALAN ZONG IN DE KOETSHOEVE

FRANK GALAN ZONG IN DE KOETSHOEVE
Voor de vijfde maal ontving Patrick Van Hoorebeke op de nationale feestdag Frank Galan in zijn Koetshoeve.

De koetshoeve op Berlaars is een ontmoetingsplaats voor veel mensen. Je kunt er niet alleen lekker eten.

Voor wielertoeristen is het een ideale stopplaats op hun lange fietstochten en mensen die graag dansen hebben er de maandagnamiddag afspraak.

Af en toe organiseert uitbater Patrick Van Hoorebeke een speciaal eetfestijn met een BBQ of warme beenhesp.

Op de maandag 21 juli was er in de Koetshoeve niet alleen de klassieke dansnamiddag, om 17u stonden binnen en buiten de tafels gedekt en kon er aangeschoven worden voor warme beenhesp.

Zowel binnen als buiten waren alle tafels en stoelen bezet.

FRANK GALAN ZONG IN DE KOETSHOEVE Zingend wandelde Frank Galan van het ene terras naar het ander.

Er stond maandagnamiddag niet alleen warme beenhesp op het menu. Voor de vijfde maal was Frank Galan de eregast op het feest.

"Ik heb Frank Galan tijdens een van zijn optredens leren kennen. Ik nodigde hem vijf jaar terug voor het eerst uit voor een optreden in de Koetshoeve op de nationale feestdag.

De belangstelling voor het etentje, en het optreden van Frank Galan, viel bij de mensen zo in de smaak dat ik hem het jaar daarop opnieuw uitnodigde.

Omdat de mensen blijven genieten van zijn optreden zijn wij ondertussen al aan het vijfde optreden van Frank Galan in de Koetshoeve toe" vertelde een tevreden Patrick Van Hoorebeke ons.

Zolang zijn publiek het leuk vindt, en Frank Galan beschikbaar is, wil de uitbater van de Koetshoeve die combinatie op zijn kalender houden.


STEEDS MEER KLACHTEN
OVER SLUIKSTORTEN

Hoewel er volgens onze informatie bij de gemeente niet meer meldingen van sluitstortingen binnen komen dan in de periode voordat de tarieven voor de betaalzones op het recyclagepark werden opgetrokken, komen er bij adegem.net steeds meer mensen klagen over sluikstortingen in hun omgeving.

Er worden ook steeds meer vragen gesteld over de manier waarop de bedragen bepaald worden die in de betaalzones moeten betaald worden.

Van schepen Annelies Lammertyn vernamen wij dat zoals voorzien de werking op het recyclagepark na de vakantiemaanden zal geëvalueerd worden.


HONDERDJARIGE ELZA DRAAGT
NOG GRAAG GEDICHTEN VOOR

HONDERDJARIGE ELZA DRAAGT NOG GRAAG GEDICHTEN VOOR
Op 21 juli werd Elza Cromheecke 100 jaar. Samen met haar echtgenoot Marchel de Krijger die op 09 maart 1915 werd geboren, verblijft zij in Tilia.

Het verjaardagsfeest voor de 100 jarige vond plaats op donderdag 24 juli in de feestzaal van het woonzorgcentrum.

Elza, die flink wat jaartjes over haar leeftijd kan liegen, kent nog veel gedichten uit haar hoofd. Zij droeg er op haar verjaardagsfeest vlot twee, telkens van meer dan 5 minuten, voor.


UITGEBROKEN KANGOEROE
BELANDDE OP HEULENDONK

Dinsdag rond de middag liep er bij de Maldegemse politie een melding binnen van een loslopende kangoeroe op Heulendonk.

Met de assistentie van de brandweer werd het dier gevangen. De eigenaar uit Damme kon zijn weggelopen dier in Maldegem komen ophalen.


SJEF MINNAERT ZIT DE MENSEN
AL 60 JAAR IN HET HAAR

SJEF MINNAERT  ZIT DE MENSEN AL 60 JAAR IN HET HAAR
Johan Rootsaert uit het Nederlandse Eede
laat al 59 jaar zijn haar knippen door Sjef.

Hoewel hij een echte Hollander is, stond het voor Sjef Minnaert al op relatief jonge leeftijd vast dat hij zich in Adegem als kapper zou vestigen.

Samen met zijn vrienden ontdekte hij in die periode de vele gezellige cafeetjes in Adegem en omgeving en hij was getroffen door de gezellige sfeer die er heerste en hoe vlot er daar een frankske in zwarte broek kon bijverdiend worden.

"Ik was eigenlijk, zoals mijn broers, voorbestemd om in de vlasnijverheid terecht te komen.

Mijn broers konden er mijn vader van overtuigen dat er, gezien de economische toestand en de vooruitzichten in de vlasteelt, voor mij geen toekomst meer zat in de vlasnijverheid.

Toen een neef van mijn vader, die kapper was, een hulpje in zijn zaak nodig had, was dat voor mij het ideale moment om voor de kappersstiel te kiezen.

Omdat ik na een jaar nog niet veel meer mocht doen dan de klanten voor te bereiden op hun knipbeurt, het afgeknipte haar samenvegen en af en toe eens wat haar bijknippen, heb ik er toen meermaals aan gedacht om de deur van de kapperszaak in Eede achter mij dicht te trekken en voor een ander beroep te kiezen.

Gelukkig kwam er snel verandering in mijn situatie en een paar jaar later stelde mijn baas mij voor om gerant te worden in een andere kapperszaak van hem in Cadzand.

Na Cadzand heb ik ook nog een zaak gehad in Breskens" vertelde de kapper uit de Oude staatsbaan ons.

ADEGEM

Zijn donkerste periode als kapper kende Sjef, net als de meeste andere herenkappers, tijdens de succesjaren van The Beatles.

Toen liet het grootste deel van de jongeren in navolging van The Beatles hun haar lang groeien.

Na een korte tussenstop in Ursel, vestigde Sjef zich ongeveer 30 jaar geleden in Adegem.

Daar ondervond hij dat het spreekwoord "de ene zijn dood is de andere zijn brood" werkelijkheid is.

"Ik had het aanvankelijk moeilijk omdat ik aangezien werd als dien Hollander. De verhouding tussen de Belgen en de Nederlanders was nog niet zo Europees als nu.

Toen ik mij pas in Adegem gevestigd had, stierf een collega in Balgerhoeke. Een deel van zijn klanten zijn bij mij terecht gekomen.

Dat was het begin van een succesverhaal in Adegem waar ik nog steeds van geniet" deed Sjef zijn verhaal verder.

CLIENTEEL

Jong en oud vindt nog steeds zijn weg naar de ondertussen 74 jarige kapper in de Oude Staatsbaan.

Hij weet over van alles mee te praten en zijn klanten nemen hem ook in vertrouwen, omdat ze weten dat hij als het moet kan zwijgen als een graf.

In zijn jonge jaren combineerde Sjef zijn beroep als kapper tijdens het weekend ook nog met dat van garçon in een discotheek.

Later werd hij ook nog een van de losse medewerkers van Radio Polderland.

Dansen en reizen zijn hobby's waar Sjef nog altijd van geniet.

Gekscherend zegt hij na een knipbeurt wel eens tegen zijn klanten die zijn vrienden zijn, dat hij met hun geld op reis gaat.

KAPPER AAN HUIS

SJEF MINNAERT  ZIT DE MENSEN AL 60 JAAR IN HET HAAR Tijdens de receptie, die hij samen met zijn partner Nadine Bruggeman, zijn klanten ter gelegenheid van zijn verjaardag van 60 jaar kapper aanbood, kreeg Sjef ook het bezoek van een delegatie van het Maldegems schepencollege.

Bij een kapper zijn het vooral de handen en de rug (veel rechtstaan) die zwaar onder druk staan. Dat ondervindt ook Sjef Minnaert.

Hij moet in september een kleine medische ingreep ondergaan waardoor hij een korte periode geen haar zal kunnen snijden.

Hij heeft besloten om op 1 september zijn kapsalon in de Oude Staatsbaan definitief te sluiten.

"Ik weet dat ik mijn vrienden zal missen en dat stilzitten niets voor mij is. Daarom heb ik besloten om niet volledig te stoppen als kapper.

Van zodra ik kan zal ik bij vooral mijn oudere klanten die dit wensen aan huis gaan om hun haar te knippen.

Zo kan ik in de toekomst verder met hun geld op vakantie gaan" besloot Sjef zijn verhaal.

De vele klanten die naar de receptie waren gekomen waren verrast toen zij het nieuws over de sluiting van de kapperszaal hoorden maar hadden begrip voor zijn beslissing.


MOERWEGE KERMIS
ORGANISEERT SNEUKELTOER

Op zondag 17 augustus organiseert het kermiscomité van de Moerwege zijn eerste sneukeltoer met start en aankomst in den Hoogen Pad.

Om de mensen uit de wijk de eerste kans te geven om in te schrijven voor de sneukeltoer, werd in alle brievenbussen van de wijk een flyer met de aankondiging van de sneukeltoer gedropt.

Vanaf nu kunnen ook andere mensen bij de leden van het feestcomité inschrijven. De inschrijvingslijst wordt afgesloten als er 250 deelnemers op staan.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home