www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - nį 613 - Week 35 : van 23 tot 29 augustus 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NIEUW BINNENZICHT
VAN DE SINT ADRIANUSKERK

NIEUW BINNENZICHT VAN DE SINT ADRIANUSKERK

Hoewel de leden van de kerkfabriek er van overtuigd waren dat er ( voorlopig) niets aan het interieur van de kerk zou veranderen, heeft de parochiale raad vrijdagnamiddag de opstelling van de het altaar en de stoelen van de Sint Adrianuskerk toch gewijzigd.

Het gaat om een proefopstelling. Volgens de parochiale raad willen zij met de nieuwe opstelling van het altaar en de stoelen de mensen die naar een eucharistieviering komen dichter bij het altaar en de priester brengen.

Bij de kerkfabriek blijven ze het jammer vinden dat er over de wijzigingen aan het interieur van de kerk niet vooraf met hen werd gecommuniceerd.


DE NIEUWE CONTAINERKLASSEN
ZIJN AANGEKOMEN

DE NIEUWE CONTAINERKLASSEN ZIJN AANGEKOMEN

Vorige week zijn bij de Vrije Basisschool de Papaver de containerklassen toegekomen.

Er is nog een paar dagen werk om de containerklassen gebruiksklaar te maken.


ADEGEM CENTRAAL IN OPENINGSRIT
VAN DE RONDE VAN OOST VLAANDEREN

ADEGEM CENTRAAL IN OPENINGSRIT VAN DE RONDE VAN OOST VLAANDEREN
Voor de renner met startnummer 139 kon de eerste rit van de Ronde van Oost Vlaanderen niet slechter beginnen.

Nog voor de officiŽle start werd gegeven liep de ketting van zijn fiets af. Hij verloor bij het herstellen van het euvel meer dan 1 minuut.

Voor het tweede jaar op rij werd Adegem- Adegem de openingsrit van de Ronde van Oost Vlaanderen voor U23 renners.

Er verschenen 176 renners aan de start. Daarbij zaten 14 verschillende nationaliteiten waaronder Amerikanen, Canadezen, Denen, IsraŽli.

In de grote ronde buiten Adegem waren er verschillende ontsnappingen maar die droegen nooit ver genoeg om een definitieve beslissing te forceren.

Bij het begin van de plaatselijke ronden had zich een kopgroep gevormd die er duchtig de pees oplegde.

Ook dit jaar zorgde tijdens de plaatselijke ronden de beklimming van de Kampel voor de definitieve schifting.

ADEGEM CENTRAAL IN OPENINGSRIT VAN DE RONDE VAN OOST VLAANDEREN Met Vincent De Sy (ritwinnaar), Franklin ( leider dank zij de tussensprinten) en Miel Pyfferoen ( winnaar van de rushes) kreeg Adegem een mooi podium.

De rit werd in vergelijking met vorig jaar tegen een hoog tempo verreden.

Het eerste uur werd meer dan 43 km afgelegd. Nog voor 17u30 werd er door de kopgroep voor de bloemen en de leidersplaats gespurt.

De Sy werd uitstekend gelanceerd en gaf de rest van de kopgroep het nakijken. Franklin mocht dankzij de bonificaties die hij tijdens de rit en in de sprint verdiende, de eerste leiderstrui aantrekken.

Miel Pyfferoen toonde zich de sterkste in de rushes. De Maldegemse wielercel kreeg achteraf lovende kritiek voor zijn uitstekende organisatie.

Of Voorzitter Raf Van de Velde en de Maldegemse Wielercel volgend jaar terug kandidaat zullen zijn voor de organisatie van de openingsrit is nog geen zekerheid.


NOG EVEN GEDULD

NOG EVEN GEDULD

De gemeente heeft nog even de tijd om aan de GBS De Kruipuit de doorgang tussen de schoolgebouwen en het schoolhuis er naast dat gehuurd wordt aan te leggen.


MALDEGEM KAN VOOR
5 EXTRA OPVANGPLAATSEN ZORGEN

Omdat ook in BelgiŽ het aantal asielzoekers de afgelopen weken sterk is gestegen, kloppen de bevoegde minister en Fedasil ook aan bij de steden en gemeenten om na te gaan of er in het kader van hun Lokaal Opvang Initiatief ( LOI) nog plaatsen vrij zijn en of er eventueel nog voor bufferplaatsen kan gezorgd worden.

In Maldegem zijn de 52 plaatsen die in het kader van het LOI voorzien zijn ingenomen. Het zou nog mogelijk zijn om op korte termijn voor 5 bufferplaatsen te zorgen.


EINDE VAN DE SPEELPLEINWERKING

EINDE VAN DE SPEELPLEINWERKING
Dagelijks kwamen er een dertigtal kinderen 's morgens naar den Hoogen Pad om er binnen en of buiten te sporten.

Ook dit jaar konden ouders en kinderen in Maldegem kiezen of de kinderen een halve dag of een ganse dag naar de speelpleinwerking gingen.

Zowel in Adegem als in Kleit lag in de voormiddag de klemtoon in het programma op sport.

In de namiddag was er de klassieke speelpleinwerking. Ook dit jaar is gebleken dat den Hoogen Pad geen ideale plaats is om in te sporten.

Als de weersomstandigheden minder gunstig waren zat er niets anders op dan binnen te sporten. Zowel de leiding als de kinderen die in de voormiddag in en aan den Hoogen Pad kwamen sporten blikken tevreden terug op hun vakantie.

Zoals vorig jaar lag ook dit jaar de belangstelling voor de speelpleinwerking in de namiddag hoger dan de belangstelling voor de voormiddagactiviteiten.

Tijdens het bouwverlof kwamen er in Adegem nog altijd tussen de 70 en 80 kinderen naar de speelpleinwerking op de Zandakkers.

Tijdens de andere periodes lag dat aantal altijd boven de honderd met een piek van 137.

CHINA

EINDE VAN DE SPEELPLEINWERKING Tijden het feest op de slotdag stond China centraal in het programma.

In Adegem waren er dit jaar een veertigtal leiders om voor een vlot en veilig verloop van de speelpleinwerking te zorgen.

Dagelijks waren er minsten 15 tot 20 monitoren aanwezig op de speelweide.

De kinderen werden volgens leeftijd in 3 groepen ingedeeld. Voor de periode met regen waren er binnenactiviteiten zoals Quizzen en gezelschapsspelen voorzien.

Van de slotdag maken de monitoren altijd iets speciaals. Dit jaar stonden China en de Chinezen centraal tijdens de slotdag.

Veel kinderen waren als chinezen uitgedost en geschminkt. Vroeger werd die slotdag over een ganse dag uitgesmeerd. Dit jaar werd op uitdrukkelijk verzoek van de gemeente de slot

dag tot een halve dag met aansluitende BBQ beperkt.

SCHADUW

Voor de monitoren was het een geslaagde speelpleinwerking zonder noemenswaardige kwetsuren of problemen. Zij kregen wekelijks bezoek van Kathy van de jeugddienst.

Toen de leiding tijdens de zonnigste dagen om meer mogelijkheden om schaduwplaatsen te creŽren vroegen, werd er door de gemeente onmiddellijk voor de nodige parasols zorgde.

Het probleem van te weinig schaduwplaatsen was er vorig jaar ook al.

Mogelijks kan de gemeente de komende maanden nagaan of daar geen definitieve oplossing kan voor gevonden worden.


GENIETEN VAN MALDEGEM IS MALDEGEMS NIEUWE GEMEENTELIJKE PROMOTIEDAG

GENIETEN VAN MALDEGEM IS MALDEGEMS NIEUWE GEMEENTELIJKE PROMOTIED
De werkgroep heeft voor vernieuwing gezorgd in Maldegems grootste gemeentelijke promotiedag.

Met "Genieten van Maldegem" zorgt het Maldegems schepencollege er niet alleen voor dat de minder stichtelijke variaties op de slogan " Maldegem Wandelt, Fietst, Proeft en Swingt" uit de lucht verdwijnen.

Het zorgt er samen met de werkgroep ook voor vernieuwingen in het programma.

Op zondag 30 augustus zijn de nieuwe inwoners van Maldegem de eregasten op de eerste editie van "Genieten van Maldegem".

Zij worden zondagvoormiddag op het aperitiefconcert en de receptie verwacht.

Daarna kunnen zij samen met een delegatie van het schepencollege gratis wandelend het centrum van Maldegem verkennen of fietsend de mooiste hoekjes van de gemeente bezoeken.

Wie als nieuwe inwoner kiest voor de grootste wandel of fietsafstanden kunnen ook daaraan gratis deelnemen.

SPORTEN

Voor de wandelaars fietsers en mountainbikers zijn er parcours met verschillende afstanden uitgestippeld.

Er wordt dit vooral binnen de eigen gemeente gewandeld en gefietst.

Deelnemen aan een of meerdere van die sportieve activiteiten kost 3 euro.

Dankzij het sportdorp dat op de speelweide achter het sportdorp door de gemeentelijke sportdienst wordt georganiseerd kan jong en oud niet alleen demonstraties van verschillende sporten bewonderen, zij kunnen ook zelf die sporten ontdekken.

SMULLEN

Net als bij "Maldegem Wandelt, Fiets, Proeft en Swingt" wordt volgende week zondag ook tijdens "Genieten van Maldegem" het verwennen van de innerlijke mens niet vergeten.

In het horecadorp zorgt de lokale horeca en De Redekiel er voor dat bezoekers zondag van 's middags tot 's avonds door een menu van aperitief tot dessert kunnen wandelen.

Wie wil ontdekken wat er aan lekkers groeit in het Park Wallyn neemt deel aan een van de geleide wandeling waarvan de eerste om 10u30 begint en de laatste om 15u30 start.

AMUSEMENT

Na het aperitiefconcert zondagvoormiddag is er zondagnamiddag vanaf 17u opnieuw ambiance in de feesttent.

Jo Vally opent om 17u het programma in de feesttent. Daarna is het de beurt aan Tamara en Tom, Isa en The Motorboat Club om het publiek muzikaal te verwennen.

Seventy and Orange is om 22u30 de afsluiter van het amusementsprogramma van "Genieten van Maldegem.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home