www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 599 - Week 21 : van 17 tot 23 mei 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NOG VEERTIEN DAGEN
LICHTEN IN DE HILLESTRAAT

NOG VEERTIEN DAGEN LICHTEN IN DE HILLESTRAAT
De automobilisten moeten er rekening mee houden dat in de Hillestraat over een afstand van ongeveer 75m het verkeer via verkeerslichten geregeld wordt.

Omdat het vervangen van betonvakken in de Hillestraat onder de noemer van onderhoudswerken valt, moesten die werken niet goedgekeurd worden in de gemeenteraad.

Omdat wij ook op de website van de gemeente en het nieuwe gemeentelijk Info Magazine geen informatie over de werken vonden, hebben wij ons licht opgestoken bij de firma De Witte.

Daar wist men ons te vertellen dat de betonvakken in de Hillestraat die moesten vervangen worden vervangen zijn. Nu moet het beton indrogen.

Volgens de werfleider duurt die indroging ongeveer 28 dagen.

Dat betekent dat het verkeer in de Hillestraat in de omgeving van het Kruispunt met de Schoolstraat met lichten wordt geregeld. Afslaan van de Hillestraat naar de Schoolstraat is er die periode onmogelijk.

In de Schoolstraat is er vanaf Adegem-Dorp enkel plaatselijk verkeer toegelaten.


ZON EN WOLKEN TIJDENS
51ste AUTOWIJDING

ZON EN WOLKEN TIJDENS 51ste AUTOWIJDING
Om 10u30 wijdde diaken Dirk De Sutter de eerste auto op de 51ste autowijding van den Hoeke

Net als de andere leden van het Comité van O L V van de Weg, had ook voorzitter Marijn Baute de dagen die aan O L H Hemelvaart vooraf gingen aandachtig naar de weerberichten geluisterd.

Als de weervoorspellers het bij het rechte eind hadden, moest er geen tent opgesteld worden om diaken Dirk De Sutter tijdens de autowijding tegen de regen te beschermen.

De autowijding is donderdag inderdaad zonder regen verlopen. Af en toe verdween de zon wel even achter de wolken.

ZON EN WOLKEN TIJDENS 51ste AUTOWIJDING
Ook dit jaar was de firma Van Landschoot met een belangrijk deel van haar wagenpark aanwezig op de autowijding.

Om 10u30 werd de eerste auto gewijd. Om 9u30 hadden de eerste deelnemers aan de autowijding zich al opgesteld op Spanjaardshoek om zeker bij de eerste te zijn.

Naast personenwagens, namen ook tractoren en verschillende firma's met hun vrachtwagens deel aan de autowijding.

Wielertoeristen die duidelijk niet op de hoogte waren van de autowijding op den Hoeke, konden een krachtterm niet onderdrukken toen zij de wijdende diaken naderden.

Na ongeveer anderhalf uur met gewijd water te hebben gesprenkeld, waren er 500 deelnemers aan de autowijding voorbij de diaken gepasseerd. Zij hielden allemaal een mooie attentie aan hun deelname over.


ZAALVOETBALTORNOOI IN MEOS

De uitbaters van de cafetaria van de sporthal Meos in de Bloemestraat organiseren op zaterdag 13 juni zijn derde zaalvoetbaltornooi.

Om niet verrast te worden door slecht weer hebben de inrichters besloten om hun tornooi in de sporthal te laten doorgaan.

Ploegen die aan het tornooi willen deelnemen, kunnen zich via het nummer 0476-69.44.35 inschrijven.


INWONERS BESLISSEN
MEE OVER INRICHTING SPEELRUIMTE

In de verkaveling van het Dappersbroekelken is een terrein vrij gehouden dat als speelruimte voor de kinderen kan gebruikt worden.

De inwoners van Dappersbroekelken en omgeving hebben een brief gekregen met de vraag om voor 1 mei voorstellen te doen voor de inrichting van de speelruimte.

De mensen kunnen kiezen uit:
1. Een speelruimte met veel natuurlijk groen, met heuvels, evenwichtsbalken een junglepad of een loopbrugparcours.
2. Een speelruimte met klassieke speeltoestellen.
3. Een combinatie van 1 en 2.

BUDGET

Om zich een beter beeld te kunnen vormen over een ideale speelruimte konden de mensen surfen naar www.maldegem.be/kiesjespeelplein. Daar vonden zij foto's van ingerichte speelruimtes.

De gemeente Maldegem trekt jaarlijks een budget uit van 9000 euro uit voor de inrichting van speelruimtes in de gemeente.

Bij de foto's van de speelruimte stonden ook de prijzen vermeld van de toestellen zodat de mensen bij het kiezen van speeltuigen ook rekening konden houden met het beschikbaar budget.


DE LEERLINGEN VAN 1B
DEDEN HUN EERSTE COMMUNIE

DE LEERLINGEN VAN 1B DEDEN HUN EERSTE COMMUNIE

Gedurende weken hadden de leerlingen van 1B van de VBS De Papaver zich samen met hun juffrouw Christa voorbereid op de grote dag.

Zondag was het dan zover. Kyara Baten, Ian-Chains Baute, Eliza Bogusz, Aarjen Bottelberghe, Silke Claeys, Dylan Degryse, Gordon De Visscher, Guillaume Foré, Ewout Heyndrikx, Zuzanna Kuca, Charlotte Lalonde, Milan Neyt, Naud Schoors, Toon Sierens, Jayden Termont, Jenthe Trenson, Irma Van Canneyt, Femke Van Holle, Matice Van Rie en Rune Verbeken mochten in het bijzijn van hun familie in de Sint Adrianuskerk voor het eerst de communie ontvangen.

Na de voor hen heugelijke gebeurtenis, werden zij samen met hun familie door de directie en de leerkrachten van hun school op een receptie uitgenodigd.


EERSTE COMMUNIE EN
LENTEFEEST IN DE GBS DE KRUIPUIT

EERSTE COMMUNIE EN LENTEFEEST IN DE GBS DE KRUIPUIT

Elle Cocquyt, Marie De Beule, Angelina De Bruyckere, Ruben de Busschere, Kay Dedapper, Merel De Jaegere, Wout De Sutter, Zita De Wilde Brian Haeck, Marc Helewaut, Louise Madou, Lina Martens, Lins Strubbe, Clement Wauters en Amber Williams, die op O L H Hemelvaart in de kerk van Oostwinkel hun eerste communie deden, werden na de plechtigheid net als Jasper Blomme, Xanne Braet, Obe De Sutter en Ann-Sophie Maas, die hun eerste Lentefeest beleefden, samen met hun familie door de directie en de leerkrachten van de GBS De Kruipuit op een receptie uitgenodigd.

Het is een traditie dat de gemeente als inrichtende macht de eerstecommunicantjes en de leerlingen die hun Lentefeest beleefden een geschenk aanbieden.

In overleg met de school kregen de kinderen ook dit jaar een fietshelm.

In zijn toespraak wees directeur Manu Buysse op de gestage groei aan leerlingen die de school kent.

Nadat burgemeester Marleen Van den Bussche de kinderen had gefeliciteerd met hun feest, en de vergelijking had gemaakt met de viering van de eerste communie toen zij haar eerste communie deed, had zij lovende woorden voor de directie en leerkrachten van De Kruipuit voor hun inzet voor de school.

Om het tekort aan lokalen op te vangen verwees de burgemeester naar de woning naast de school die gehuurd wordt en waarin er momenteel aanpassingswerken uitgevoerd worden.

Eind augustus zal de woning officieel als schoolgebouw in gebruik worden ingenomen. De huur van die woning blijft een tijdelijke oplossing.


WERKEN AAN HET KRUISPUNT
ZULLEN EEN MAAND DUREN

WERKEN AAN HET KRUISPUNT ZULLEN EEN MAAND DUREN
Sedert maandag 11 mei is het kruispunt op de Kruipuit vermoedelijk voor een maand voor het verkeer afgesloten.

Met het afsluiten van het kruispunt op de Kruipuit is de firma ASWEBO daar aan de 2de fase van de werken aan de N499 (verbinding tussen Eeklo en Aalter op Maldegems grondgebied) begonnen.

De eerste fase van de werken Veldekens is nog niet volledig af. Er is nog werk aan het fietspad en ook de beplanting was nog niet volledig afgewerkt.

Verschillende inwoners van Veldekens vrezen dat zij door het niveauverschil tussen het wegdek en hun oprit (weggewerkt met hellende vlakjes) bij zware regenval het water van het wegdek op hun oprit zullen krijgen.

"Dat zijn zorgen voor later" was het antwoord van een van de mensen die de werken uitvoeren - en waarmee de mensen van Veldekens niet kunnen lachen.

Ook op de Kruipuit is er ontevredenheid. Daar heeft men het er moeilijk mee dat de inwoners van Oostwinkel door hun gemeentebestuur via hun gemeentelijke krant en een folder beter zijn ingelicht over de werken en de omleidingen op de Kruipuit dan zijzelf door het Maldegems gemeentebestuur en AWV ingelicht werden.

Op het kruispunt worden er vooral werken uitgevoerd aan de afslag naar Oostwinkel. Die afslag is opgebroken en volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer en zou na de werken veel veiliger moeten zijn voor zowel de auto's als de zwakke weggebruikers.

Er is op het kruispunt voor het (plaatselijk) verkeer dat van Veldekens komt één rijvak vrij richting Ursel.

CONTROLES

Terwijl sommige mensen klagen over de gebrekkige en ingewikkelde aanduiding van de omleidingen, zijn anderen dan weer bijzonder positief over de uitgewerkte en aangeduide omleiding.

Burgemeester Marleen Van den Bussche bevestigde ons dat er de afgelopen weken door de politie verschillende controles werden gedaan op de naleving van het plaatselijk verkeer en dat er op inbreuken daarvan verschillende PV's werden opgesteld.

In het belang van alle weggebruikers zullen er volgens de burgemeester in de toekomst ook nog controles worden uitgevoerd.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home