www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 604 - Week 26 : van 21 tot 27 juni 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

HEULENDONK FEEST MET LINDSAY

HEULENDONK FEEST MET LINDSAY

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli wappert de kermisvlag boven Heulendonk en de Polenlaan.

Triple Malted opent vrijdagavond de feestelijkheden in de tent.

Blikvanger van de avond wordt ongetwijfeld het optreden van Lindsay, momenteel een van Vlaanderens populairste zangeressen. Iedereen kan gratis genieten van dit optreden.

Op zaterdagnamiddag rollen de krulbollen op Heulendonk en 's Avonds wordt er aangeschoven aan de barbecue. Vooraf inschrijven is verplicht.

De feestvierende wijk krijgt zaterdag in de vooravond ook nog het bezoek van Nut en Vermaak.


DE GROTE VAKANTIE IS IN ZICHT

DE GROTE VAKANTIE IS IN ZICHT
Vrijdag morgen kregen de leerlingen van L1 A en L1B van De Papaver het bezoek van Adegemse en Kleitse vinkeniers.

Ook in de VBS De Papaver zijn de toetsen achter de rug en denken zowel de leerkrachten als de leerlingen al aan de vakantie.

De leerkrachten zorgen er voor dat hun leerlingen de laatste dagen van het schooljaar op een leuke manier kunnen doorbrengen.

Vrijdagmorgen kregen de leerlingen van L1A en L1B van de VBS De Papaver het bezoek van een vijftal vinkeniers uit Adegem en Maldegem, die 14 van hun vinken aan de Hoogen Pad opgesteld hadden.

Nadat ze de leerlingen hadden uitgelegd hoe een vinkenwedstrijd verloopt en hoe het aantal liedjes dat de vinken fluiten op een stok worden aangeduid, werd er een korte wedstrijd georganiseerd.

De leerlingen moesten per 2 bij een vinkenbak plaats nemen en de gefloten liedjes tellen.

Het werd hen door de vinkeniers op het hart gedrukt dat zij tijdens de wedstrijd muisstil moesten zijn. Dat was voor enkele leerlingen het moeilijkste onderdeel van de wedstrijd.

Nadat de rode vlag het einde van de wedstrijd had aangekondigd mochten de leerlingen ook eens een vink en het interieur van een vinkenbak van dichtbij bekijken.

DE GROTE VAKANTIE IS IN ZICHT
Onder het goedkeurend oog van 2 leden van de PZ Maldegem, legden de leerlingen van L1A en L1B vrijdagnamiddag een fietsparcours af.

Vrijdagnamiddag werd er op het terrein voor den Hoogen Pad een fietscircuit aangelegd. De leerlingen werden met korte tussenpauzen het parcours opgestuurd waarop hun stuurvaardigheid werd getest.

Er waren twee leden van de PZ aanwezig om de leerlingen de nodige aanwijzingen te geven en om hen op hun eventuele fouten te wijzen.


GBS DE KRUIPUIT LIEP VOOR NEPAL

GBS DE KRUIPUIT LIEP VOOR NEPAL
Vrijdagnamiddag liepen de directie, de leerkrachten, leerlingen en de ouderraad van de VBS De Kruipuit gesponsorde rondjes ten voordele van het schoolproject KETAKITA in Melamch i Ghyang (Nepal)

De aardbeving die op 25 april Nepal trof heeft ook zware schade aangericht in het dorpje Melamchi Ghyan, een moeilijk te bereiken dorpje waar Hilde Kuypers uit Damme en haar werkgroep een KETAKETI schoolproject hebben lopen.

Het schooltje dat 27 jaar geleden werd opgericht en vooral kan blijven bestaan en groeien dankzij financiële ondersteuning van verschillende organisaties, heeft nu 250 leerlingen, verdeeld over een kleuterafdeling, de afdeling basisonderwijs en de middelbare afdeling.

De school werd door de aardbeving vernietigd maar kon dankzij de inzet van de bewoners, zij het in moeilijke omstandigheden, opnieuw starten.

Mevr. De Kuyper heeft namens schoolproject Kitaketi bij verschillende instanties -waaronder de GBS De Kruipuit- met foto's het verhaal van de school in Melamchi Ghyang en de opgelopen schade onder de aandacht gebracht.

Bij de GBS De Kruipuit organiseerde men vorige week vrijdag een sponsorloop ten voordele van het Schoolproject Ketaketi.

Er werden vrijdag 802 rondjes of 205 km gelopen, dat bracht het voorlopig tot 1.750 euro.

De actie wordt dinsdagavond afgesloten, daarna wordt het bijeengebrachte bedrag overgemaakt aan het schoolproject.


EERSTE TRANSITIEMARKT
GEDEELD : DOOR MALDEGEM

EERSTE TRANSITIEMARKT GEDEELD: DOOR MALDEGEM

De stand kleding-delen was een van de blikvangers op de eerste transitiemarkt Gedeeld : door Maldegem. Uit de reactie van zowel de initiatiefnemers als bezoekers blijkt dat de Transitiemarkt voor herhaling vatbaar is.


DE KRUIPUIT VOELT ZICH
IN DE VERGEETHOEK GEDUWD

DE KRUIPUIT VOELT ZICH IN DE VERGEETHOEK GEDUWD
Het kruispunt op de Kruipuit zal nog tot eind juni voor het verkeer gesloten blijven.

De werken op Veldekens en op de Kruipuit -en vooral de omleidingen die voor veel inwoners veel te lang duren- is voor veel inwoners van Veldekens en omgeving de druppel die de emmer doet overlopen.

"Wij voelen ons het in de steek gelaten door Maldegem. Gemeentelijke parkjes worden niet onderhouden en de gemeentelijke informatie komt nauwelijks tot hier. De informatie rond de werken aan Veldekens en de Zwepe is daar het beste bewijs van.

Wij zijn er van overtuigd dat veel gemeenteraadsleden niet weten met welke problemen wij hier momenteel te klampen hebben" klinkt het bij verschillende inwoners.

Dat niet de gemeente maar het Agentschap Wegen en Verkeer de opdrachtgever is van de werken die momenteel door ASWEBO worden uitgevoerd, maakt voor de inwoners geen verschil uit : zij verwachten van hun gemeentebestuur duidelijke informatie en een degelijk onderhoud van de wegen en wegbermen.

Vrijdagnamiddag hadden wij een gesprek met Kenny Willems, werfleider van de werken op Veldekens en de Zwepe.

"Normaal kon er deze week geasfalteerd worden op het kruispunt van de Kruipuit. Omdat wij momenteel ook moeten asfalteren op het vliegveld in Zaventem en een oprit van een autosnelweg, is het asfalteren op de Kruipuit verschoven naar woensdag.

De volgende week worden de wegmarkering en de afsluitende werken uitgevoerd en tegen eind juni zal het kruispunt terug voor het verkeer open zijn" vertelde de werfleider, die begrip heeft voor het ongeduld van de mensen waar de werken worden uitgevoerd.

Terwijl de laatste werken op het kruispunt worden uitgevoerd zullen ook 2 van de 3 stroken beton van de Zwepe al worden uitgebroken.

De derde zone die moet heraangelegd worden ligt op het kruispunt van de omleiding op de Zwepe. Die zone kan pas uitgebroken worden als het kruispunt op de Kruipuit opnieuw open is voor het verkeer.

Volgens de heer Willems zullen alle werken op de Kruipuit en de Zwepe tegen het begin van het bouwverlof zijn afgerond.


HAMBURGERFESTIVAL
VOOR HET GEMEENTEPERSONEEL

HAMBURGERFESTIVAL VOOR HET GEMEENTEPERSONEEL
Na het aperitiefje mochten de mensen aanschuiven aan de eetstandjes.

In 2012 riep het Streekplatform Meetjesland 21 juni uit tot de Meetjeslandse feestdag. Het was de bedoeling dat op die dag in de gemeenten feestelijkheden werden georganiseerd.

Het eerste jaar was er in verschillende gemeenten een happy hour met gratis Augustijn bier georganiseerd.

Het Maldegemse schepencollege maakte van de Meetjeslandse feestdag gebruik om zijn personeel (ook dat van de politie en het OCMW) eens te verwennen met een snabbel.

De leden van het schepencollege stonden in voor de bediening van het personeel.

Voor de Meetjeslandse feestdag van dit jaar organiseerde het schepencollege voor het personeel een hamburgerfestival in de tuin van huis Wallyn.

Omdat niet iedereen verzot is op hamburgers waren er vrijdagmiddag tussen 12u en 14u ook vegetarische burgers en visburgers te verkrijgen.

Ook dit jaar werden alle leden van het schepencollege ingeschakeld om de hamburgers klaar te maken en de 130 personeelsleden die zich voor het hamburgerfestival hadden ingeschreven te bedienen.

Het Streekplatform Meetjesland is ondertussen omgevormd tot Netwerk Meetjesland en dat netwerk maak een moeilijke start door.

Ondertussen laten de meeste Meetjeslandse gemeenten de Meetjeslandse feestdag onopgemerkt voorbij gaan.


MINISTER HILDE CREVITS
TE GAST IN HET ONDERWIJSCAFE

MINISTER HILDE CREVITS TE GAST IN HET ONDERWIJSCAFE
Samen met het Maldegems schepencollege verwelkomde Manu Buysse, als directeur van de Meetjeslandse Scholengemeenschap, Minister van onderwijs Hilde Crevits op het eerste onderwijscafé in den Hoogen Pad.

De directies en leerkrachten die aan het onderwijscafé in den Hoogen Pad deelnamen hadden vooraf een karrevracht aanvragen voor de minister en een panel van experten ingestuurd.

Minister Crevits had in haar toespraak vooral lof voor de inzet van zowel de directies als de leerkrachten.

Zij was het eens dat de directies en de leerkrachten dat er te veel tijd moet gestoken worden in de administratie waardoor er minder tijd overschiet voor overdracht van kennis en opvoeding.

De minister wil met de hervormingen die er aankomen voor meer tijd zorgen voor de basistaken van het onderwijzend personeel.

Het ingaan op de vele vragen van de onderwijswereld liet zij over aan het panel.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home