www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 612 - Week 34 : van 16 tot 22 augustus 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KERKINTERIEUR WORDT
(NOG) NIET GEWIJZIGD

KERKINTERIEUR WORDT (NOG) NIET GEWIJZIGD
De door de parochiale raad geplande wijziging van het interieur van de Sint Adrianuskerk komt er voorlopig niet.

Naar wij vernamen, was de kerkfabriek die eigenaar is van het meubilair in de kerk, niet op de hoogte van de geplande wijzigingen.

Er werd in het bestuur van de kerkfabriek dan ook nog geen beslissing over een wijziging van het interieur van de kerk genomen.

Volgens ingewonnen inlichtingen kan er zonder aanvraag en een goedkeuring door de kerkfabriek geen wijzigingen aan het interieur van de kerk worden aangebracht.


KONDEN DE WERKEN IN
ONDERDIJKE GEEN WEEK WACHTEN

KONDEN DE WERKEN IN ONDERDIJKE GEEN WEEK WACHTEN
De drie heraangelegde betonvakken zullen de doortocht van de Ronde van oost Vlaanderen voor U 23 renners in Onderdijke bemoeilijken.

Voor het tweede jaar op rij wordt de eerste rit van de Ronde van Oost Vlaanderen voor U23 renners door de Maldegemse wielercel in Adegem georganiseerd.

De wedstrijd met officiële start en aankomst op Spanjaardshoek gaat door op woensdag 19 augustus. De gemeente Maldegem gaf zijn goedkeuring voor de wielerwedstrijd die bestaat uit een grote ronde buiten Adegem en 7 plaatselijke ronden. I

n de plaatselijke ronden is ook Onderdijke opgenomen. Toen Raf Van de Velde, voorzitter van de Maldegemse wielercel, afgelopen woensdag naar de doortocht van de Eneco Tour op Veldekens ging kijken, zag hij dat er in Onderdijke betonvakken waren uitgebroken.

Van Politiecommissaris Eddy de Jaeger hoorde hij dat er op 3 plaatsen in Onderdijke een vak was uitgebroken. Op die plaatsen is er voor het verkeer in beide richtingen slechts een rijvlak ter beschikking.

Van de gemeente had de voorzitter van de wielercel over die werken geen nieuws ontvangen. De ongeveer 200 renners en 30 volgwagens moeten driemaal door Onderdijke rijden.

Bij de wielercel vragen zij zich af of het niet mogelijk was om de vervanging van de 3 betonvakken een week uit te stellen . Wij probeerden vrijdag meer informatie te krijgen van het hoofd van technische dienst en de man die de werken opvolgt maar die waren niet bereikbaar.

Van de mensen die ons te woord stonden vernamen wij wel dat de indroogperiode van de betonvakken drie weken is.

Extra seingevers ( = extra kosten voor de inrichters) zullen moeten ingezet worden om de veilige passage door Onderdijke te verzekeren.


KRUISPUNT NOORDSTRAAT
MARKTSTRAAT TIJDELIJK AFGESLOTEN

KRUISPUNT NOORDSTRAAT MARKTSTRAAT TIJDELIJK AFGESLOTEN
Nog tot vermoedelijk vrijdag 21 augustus zal in Maldegem het kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat afgesloten blijven.

Doordat de riooldeksels ter hoogte van het kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat losgekomen zijn, zorgen die als er auto' s over rijden, voor geluidsoverlast.

Over dat geluidsoverlast waren er bij de gemeente klachten binnengekomen.

De gemeente heeft beslist om de losliggende riooldeksels te vangen. De werken werden afgelopen dinsdag aangevat en zullen als de weersomstandigheden gunstig blijven tot vrijdag 21 augustus duren.

Tijdens de duur van de werken is het kruispunt voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten.

OMLEIDINGEN

Voor het verkeer in de Schouwburgplaats verandert er niets. Dat verkeer kan zoals voor het begin van de werken naar de Marktstraat rijden.

Het verkeer uit de Gentse Steenweg en de Mevr. Courtmanslaan wordt via de Oude Gentweg omgeleid. Ook de lijnbus richting Brugge wordt langs die weg omgeleid.

De bushalte aan de school verhuist ook tijdelijk naar de Oude Gentweg.

Het verkeer dat via de Aardenburgkalseide en de Noordstraat naar het centrum wil moet de omleiding via de Gidsenlaan volgen.


THOMAS DE STOOMLOCOMOTIEF
KOMT TERUG NAAR MALDEGEM

THOMAS DE STOOMLOCOMOTIEF KOMT TERUG NAAR MALDEGEM
Net als vorig jaar zijn dit jaar Thomas de Stoomlocomotief en zijn Dikke Conducteur 2 dagen te gast bij de vzw Stoomcentrum in Maldegem.

Thomas de Stoomlocomotief en zijn Dikke Controleur zijn wereldwijd razend populair.

Tijdens hun bezoek aan Maldegem vorig jaar kon Thomas en zijn Conducteur op 4000 bezoekers rekenen.

Dit jaar zijn Thomas de Stoomlocomotief en zijn Dikke Controleur op zaterdag 5 en zondag 6 september te gast in Maldegem.

Op beide dagen zijn er 6 ritten naar Balgerhoeke voorzien. Daar wordt de show opgevoerd. Dit jaar is het verjaardagsfeest voor Thomas het thema van het verhaal. Kinderen onder de 11 jaar betalen voor een rit en de show 15 euro.

Wie ouder is dan 11 jaar betaalt 20 euro. Een gezinskaart ( ouders + 2 kinderen) kost 55 euro. Kaarten kunnen betreft worden bij de vzw Stoomcentrum.

Voor meer informatie over Thomas is er www.thomasdestoomlocomotief.be.

Wie dit jaar niet op de afspraak is zal minstens 2 jaar moeten wachten om Thomas De Stoomtrein nog eens in Maldegem te ontmoeten.

Volgens Koen Goossen voorzitter van het Stoomcentrum en Jonas De Pau coördinator van het bezoek heeft het Stoomcentrum beslist om in de toekomst Thomas de Stoomlocomotief niet meer ieder jaar naar Maldegem uit te nodigen.


UITBAATSTER DEN OSSCHAERT
OVERLEDEN NA HARTFALEN

UITBAATSTER DEN OSSCHAERT OVERLEDEN NA HARTFALEN
Vier dagen na haar 28ste verjaardag is Vanessa De Sloovere op zaterdag 8 augustus aan een hartaandoening overleden.

Sedert begin juli waren Vanessa De Sloovere en haar echtgenoot Bjorn de Windt met de overname van café Den Osschaert in Adegem-Dorp aan een nieuwe uitdaging begonnen.

Vanessa die in verwachting was van haar tweede kindje had grootste plannen met den Osschaert.

De plannen voor de opstart van een nieuwe carnavalsorde waren klaar en er waren concrete plannen om het culinair aanbod in Den Osschaert uit te breiden.

Op vrijdagmiddag 7 augustus sloeg het noodlot toe in den Osschaert.

Bjorn die bij de klanten in het café was hoorde boven lawaai. Hij dacht dat zijn vrouw en hun zoontje aan het stoeien waren.

Toen het gehuild van het kind bleef aanhouden ging Bjorn een kijkje nemen en vond zijn echtgenote levenloos op de grond liggen. Terwijl hij probeerde haar te reanimeren werden de hulpdiensten verwittigd.

De MUG en de Helihulp kwamen ter plaatse. Na meer dan een uur reanimeren voelde de MUG arts een licht pols bij Vanessa.

Zij werd per helikopter overgebracht naar het AZ Sint Jan in Brugge. Daar werd haar toestand als kritiek omschreven. Zaterdagmorgen is Vanessa overleden.

UITBAATSTER DEN OSSCHAERT OVERLEDEN NA HARTFALEN

Donderdagavond organiseerden vrienden van Vanessa en Bjorn een fakkeltocht ter nagedachtenis van Vanessa.

Het plots overlijden van de nieuwe uitbaatster van den Osschaert sloeg bij de familie, vrienden en klanten in als een bom.

Een honderdtal mensen namen donderdagavond deel aan een fakkeltocht die ter nagedachtenis van Vanessa werd georganiseerd.

De fakkeltocht startte aan den Hoogen Pad. Aan het uitvaartcentrum Johan Borgonjon, waar Vanessa lag opgebaard, hielden de deelnemers aan de fakkeltocht een moment van stilte.

Daarna ging de tocht verder naar den Osschaert. Vrijdagvoormiddag namen familie en vrienden afscheid van Vanessa.


MET 't FOLKLOORKE ROND DE FEESTTAFEL

MET 't FOLKLOORKE ROND DE FEESTTAFEL

Zaterdagavond was iedereen die meegeholpen had aan de bouw van de carnavalswagen van 't Folkloorke, of als figuranten in de stoeten hadden mee gestapt, samen met de mensen die meegewerkt hadden aan het verbroederingsweekend verwacht in de oude Staatsbaan bij Keizer Frank.

Daar werd bij een aperitief en een BBQ teruggeblikt op het voorbije werkjaar.


ADEGEM- DORP ZAL ER
STRAKS ANDERS UITZIEN

ADEGEM- DORP ZAL ER STRAKS ANDERS UITZIEN

Voor de realisatie van een verkaveling in Adegem-Dorp moeten een aantal huizen gesloopt worden.

De gemeente Maldegem heeft voor de vakantie de sloopvergunning voor deze woningen afgeleverd.

Adegem-Dorp zal er binnen relatief korte tijd anders uitzien.


NOSTALBUSRALLY STOPT IN MALDEGEM

NOSTALBUSRALLY STOPT  IN MALDEGEM

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de vzw Nostalbus organiseert voorzitter Sven De Boek uit de Westeindestraat op zaterdag 22 en zondag 23 augustus een Nostalbus rally door Oost en West Vlaanderen.

Op zaterdag is het eindpunt van de rally Gent. Op zondag is Brugge het eindepunt.

Een 20 tal Historische lijnbussen nemen aan deze rally deel. Op zondag 23 augustus zijn de Nostalbussen tussen 14u30 en 16u30 te bewonderen op het stationsplein aan het Stoomcentrum.

Het is voor de bezoekers mogelijk een eindje met een van de Nostalbussen mee te rijden.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home