www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 703 - Week 20 : van 14 tot 20 mei 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ADEGEM VERGEET
EINDE WO II NIET

ADEGEM VERGEET EINDE WO II NIET
Ere-kolonel Georges De Vos, voorzitter van Eendracht Maakt Macht Adegem, vindt het jammer dat er zoveel gemeenten en vaderlandslievende verenigingen 8 mei, het einde van WO II, onopgemerkt laten voorbijgaan.

Op 8 mei 1945 zwegen de wapens. Dat betekende het einde van WO II. Er zijn maar weinig gemeenten en vaderlandslievende verenigingen die het einde van WO II met een plechtigheid herdenken. Eendracht Maakt Macht Adegem is een van die verenigingen.

Dit jaar was de plechtigheid op het kerkhof iets uitgebreider dan de vorige jaren en waren ook de leden van Eendracht Maakt Macht op de herdenkingsplechtigheid uitgenodigd.

In zijn toespraak benadrukte Georges De Vos, dat hij er trots op is dat zijn vereniging het einde van WO II en de mensen die in WO II sneuvelden herdenken en dat ze dat doen samen met delegaties van zo wel de VBS De Papaver als van de GBS De Kruipuit.

Voor de leerlingen beschreef de voorzitter het leven tijdens de oorlog. De vereniging had ook twee mensen uitgenodigd om te vertellen over hun herinneringen aan WO II.

De 92-jarige Noel Mercy heeft als opgeëiste tijdens WO II zonder loon en met weinig eten moeten werken in Duitsland.

ADEGEM VERGEET EINDE WO II NIET
Leerlingen van De Papaver legden bloemen neer aan de graven van de gesneuvelde soldaten.

Wilfried Verstraete ging nog naar school in Adegem tijdens WO II. Hij herinnert zich nog dat er soldaten in de school waren ingekwartierd en dat er op de speelplaats soepbedeling was.

Nadat kinderen van beide scholen hun dank hadden betuigd aan de mensen die sneuvelden tijdens WO II, legden de leerlingen van De Papaver bloemen neer aan de graven van de soldaten die op het kerkhof begraven liggen.

ADEGEM VERGEET EINDE WO II NIET
Naast een dankwoord voor alle gesneuvelden van WO II hadden de leerlingen van de Kruipuit ook nog een persoonlijk dankwoord voor de soldaten die op het kerkhof in Adegem begraven liggen.

Iedere leerling van de Kruipuit had voor een van de soldaten die op het kerkhof begraven liggen een persoonlijk dankwoord geschreven. Een aantal van die dankwoorden werden voorgelezen.

De plechtigheid, die begeleid werd door de leden van Remembrance met hun oude legervoertuigen, werd besloten met het Belgisch volkslied.


PARKING OUD AZ ALMA
EEKLO OPEN VOOR HET PUBLIEK

Het AZ Alma Eeklo is op 29 maart verhuisd naar zijn nieuwe locatie maar huurt de oude site nog tot eind september.

De stad Eeklo en de directie van het AZ Alma hebben een overeenkomst afgesloten waardoor de parkings van de oude AZ ALMA site openstaan voor het publiek.

Op de parking die men via de Moeie bereikt kunnen er ongeveer 300 auto's staan. Men mag er gedurende 48 uur parkeren.

Ook de parkeerplaatsen die via de koning Albertlaan te bereiken zijn mogen door het publiek gebruikt worden.

Op die parking is tussen 10 en 18 uur de parkeerschijf verplicht en men mag men er maximum 3 uren parkeren.


WORKSHOP E-BIKEN

Ook bij ons verschijnen er steeds meer elektrische fietsen in het verkeer. Op zaterdag 20 mei organiseert de gemeente tussen 9 en 12 uur een workshop rond E-biken in Den Hoogen Pad.

Tijdens die workshop wordt er uitleg gegeven over technische aspecten bij de elektrische fiets en over hoe veilig fietsen.

Om de theorie aan de praktijk te toetsen is er ook een testparcours voor elektrische fietsen voorzien. Inschrijven voor de workshop is verplicht en kan via [email protected]


KIPPEN, DUIVEN EN ZELFS
GANZEN WORDEN DOODGEBETEN

Nog niemand heeft hem gezien, maar in Adegem denkt men dat het een vos is die zijn prooien komt zoeken in en rond Adegem Dorp.

Een drietal maanden geleden werden een eerste maal in de Weide een aantal kippen doodgebeten. De laatste weken is het roofdier meer op pad geweest.

Bij verschillende mensen in de Weide werden er niet alleen kippen maar ook duiven en zelfs eenden doodgebeten.

Sommige dieren werden ter plaatse achtergelaten, andere werden vermoedelijk meegenomen naar zijn burcht.

Nergens waren er sleepsporen te zien. Ook in de Kallestraat en in de achtertuinen in Adegem-Dorp heeft het roofdier al toegeslagen.

Het roofdier komt 's nachts of in de vroege morgen zijn prooien besluipen.

Als het inderdaad om een vos gaat kunnen de mensen niet veel doen behalve er voor zorgen dat hun dieren 's nachts veilig binnen zitten: een vos is immers een beschermde diersoort.


DIEGO D'HONDT OVERLIJDT
NA AANRIJDING IN HOUTHALEN

DIEGO D'HONDT OVERLIJDT NA AANRIJDING IN HOUTHALEN

De 25 jarige Diego D'Hondt uit de Canadezenlaan in Adegem is dinsdag rond 18 uur in de Stationsstraat in Houthalen aangereden door een auto. Hij werd na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Diego werkte als mecanicien op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Hij woonde op het adres van zijn vriendin Anke Vandenreycken in Zonhoven. Tijdens het weekend kwam hij naar Adegem.

Diego en zijn vriendin hadden net bouwgrond gekocht en maakten plannen om te bouwen.

Familie en vrienden nemen op zaterdag 20 mei om 9u45 afscheid van Diego in de Sint Barbarakerk in Maldegem.


OUD SCHEPENHUIS EN OUD
STADHUIS STAAN OP 750.000 EURO

OUD SCHEPENHUIS EN OUD STADHUIS STAAN OP 750.000 EURO

Op donderdag 4 mei ging in Café De Gouden Leeuw de eerste verkoopdag door van het Maldegemse Oud Schepenhuis en het Oud Stadhuis.

De beide gebouwen werden door de gemeente Maldegem als een lot te koop aangeboden.

Bij het afsluiten van de eerste koopdag stond het hoogste bod op 750.000 euro. Dat is 100.000 meer dan de instelprijs dat de gemeente had voorzien.

Tot vrijdag 19 mei om 17 uur is er recht van hoger opbod. Dat kan bij notariskantoor Vanhyfte - Vandevelde, Westeindestraat 30-32 bus 32, tel. 050 71 15 08, fax 050 71 06 19, e-mail [email protected].

In geval van een hoger bod, volgt een tweede zitdag.

Wie voor hij een hoger bod doet de gebouwen nog wil bekijken, kan dat na afspraak tijdens de kantooruren met de verantwoordelijke gemeentelijke gebouwen tel 050 72 86 08.


LOOP DWARS
DOOR MALDEGEM

Op zondag 21 mei gaat de tweede editie door van de loopwedstrijd "Dwars door Maldegem", met start en aankomst in de Mevr. Courtmansschool in de Mevr. Courtmanslaan.

De kids run (tot 9 jaar) over 500m start om 14 uur.

De kids run over 1 km (tot 12 jaar) start om 14u30.

Om 15 uur wordt het startschot gegeven voor de deelnemers aan de 5, 10 en 15 km en om 16u30 is de prijsuitreiking.

Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 11 uur. Voor meer informatie en inschrijving kan men terecht bij [email protected]


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home