Uitzonderlijk klassiek concert

Zondag 8 maart 2020 om 18 uur,
Sint-Adrianuskerk te Adegem-Dorp

Organisatie: vzw KOM Kunst Op Maat en Davidsfonds Adegem


Affiche klassiek concert

De Hongaarse violiste Júlia Pusker - 5e laureaat van de jongste Koningin Elisabethwedstrijd -, hoboïst Bram Nolf en het strijkersensemble "La Chapelle Sauvage" onder leiding van Karel De Wilde brengen werk van de wereldvermaarde componisten Alessandro Marcello, Johann Sebastian Bach en Antonio Vivaldi.
De sprankelende levendigheid van de barokmuziek en de kwaliteit van de binnen- en buitenlandse uitvoerders staan garant voor een hoogstaande kunstervaring.

Het concert moet niet alleen een bron zijn van kunstgenot. Het moet ook een ontmoetingsmoment worden van iedereen die mensen wil verbinden. Het is alvast de essentie van de doelstellingen van vzw KOM. Zij wil in het bijzonder meer mensen met een verstandelijke beperking stimuleren om zinvol en op een aangename manier deel te nemen aan het rijke kunstleven in Vlaanderen. De vzw ondersteunt hen daarbij met een aangepaste voorbereidingsformule.

Ze werkt daarvoor rechtstreeks samen met hen en met de instellingen en organisaties die actief zijn in het veld van cultuur, welzijn en vorming. De klemtoon ligt voorlopig op muziek en beeldende kunsten. Het concert van 8 maart is precies bedoeld om de mogelijkheden van gezamenlijke kunstbeleving breed uit te dragen. Mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders worden uitdrukkelijk uitgenodigd tot het concert. Achteraf wordt iedereen vergast op een drankje.

Tickets aan 30 euro zijn te reserveren via concert@vzwkom.be. Mensen met een verstandelijke beperking en begeleiders/voorzieningen kunnen liefst zo snel mogelijk hun belangstelling voor het gratis voorbereidingstraject meedelen via info@vzwkom.be. Op dat adres is ook informatie beschikbaar over eventuele korting op de ticketprijs.

Met dank aan de musici, de kerkfabriek en de pastoor van de Sint-Adrianuskerk, het gemeentebestuur van Maldegem, vrijwilligers en sponsors. Ook dank aan de Vlaamse Gemeenschap die in 2020 de vzw KOM steunt in het kader van de participatieprojecten voor kansengroepen. Meer informatie via de website www.vzwkom.be of plaatselijk via William Blondeel van KOM (050/680094) of Piet Blomme van het Davidsfonds (050/714357).