Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n 752 - Week 17 : van 22 tot 28 april 2018 Archief…

WILLEM VEILT SPORTTRUITJES VOOR HET KINDERKANKERFONDS

WILLEM VEILT SPORTTRUITJES VOOR HET KINDERKANKERFONDS
Willem Schoonacker stelde samen met de andere leerlingen van het 6de leerjaar van De Papaver de vier gesigneerde truitjes van lokale sporters voor die hij voor het goede doel veilt.

In het kader van de godsdienstles kregen de leerlingen van het 6de leerjaar van de VBS De Papaver van hun leraar Anthony Dhont de opdracht om een eigen engagement aan te gaan waarvan het resultaat een goed doel ten goede komt.

Er worden de komende dagen onder meer cupcake's en hondenbrokken voor het goede doel gebakken. Een van de leerlingen gaat tijdelijk werken in een hondenasiel.

Het origineelste initiatief kwam van Willem Schoonacker. "Ik besloot om truitjes van sporters te verkopen. Mijn Papa kent veel sporters. Via hem kon ik gemakkelijk in contact komen met triatlete Miek Vyncke en met de voetballers Nikola Storm (OH Leuven), Thibault De Smet (AA Gent) en Miguel Van Damme (Cercle Brugge).

Toen ik hen vertelde dat ik truitjes van sporters wou verkopen ten voordele van het Kinderkankerfonds waren zij onmiddellijk bereid om een gesigneerd truitje ter beschikking te stellen", vertelde Willem vrijdag toen hij op de speelplaats de vier gesigneerde truitjes voorstelde.

BIEDEN
De truitjes worden geveild op de site www.2dehands.be. Na het intikken van "kinderkankerfonds" in de zoekopdracht (of rechtstreeks door op dit linkje te klikken) komt een foto van Willem en Thibault de Smet op het scherm en kan er geboden worden.

Er kan nog tot vrijdag 4 mei op de truitjes geboden worden. Willem en zijn papa gaan af en toe eens kijken op de site of de truitjes al iets opgebracht hebben.

"Momenteel ligt Nikola in poolpositie. Op zijn truitje werd al 50 euro geboden" gaf Willem vrijdag nog mee. Op vrijdag 4 mei wordt de veiling op de truitjes afgesloten. Daarna kunnen de mensen die het hoogste bod op een van de truitjes hebben gedaan hun truitje in de school of bij Willem thuis komen ophalen.

Willem verkoopt dan wel truitjes van sporters, maar ziet zijn toekomst niet in de sport liggen: hij voelt zich beter thuis in de informatica!

INBRAAKPOGING OP DE SPANJAARDSHOEK

Inbrekers en dieven hebben het de laatste dagen op onze gemeente gemunt: na inbraken op het Kruisken en diefstallen op den Hoeke en in de Molenstraat liep er in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de politie een oproep voor een poging tot inbraak op de Spanjaardshoek binnen.

Twee mannen hadden zonder succes geprobeerd om in een woning in te breken. Toen hun poging mislukte zijn zij in de richting van Adegem Dorp gevlucht.

Van de daders is voorlopig geen spoor.

KVK ADEGEM MOEST CHAMPAGNE IN DE KOELKAST LATEN

KVK ADEGEM MOEST CHAMPAGNE IN DE KOELKAST LATEN

Voor het begin van de wedstrijd waren de spelers van KVK Adegem er -net als hun bestuur en supporters- van overtuigd dat er na de wedstrijd een feest zou gebouwd worden: een overwinning tegen Lovendegem, een ploeg die in de rangschikking niets meer te winnen of te verliezen had, was voor KVK voldoende om de titel en promotie naar 1ste provinciale binnen te halen.

Alex Dhaenens, die voor de wedstrijd nog op de voetbalsterkte van de bezoekers had gewezen, kreeg in de 20ste minuut een eerste maal gelijk: de bezoekers kwamen op voorsprong.

Adegem probeerde het tij te doen keren maar ofwel kwam de laatste pass niet goed aan ofwel liep het fout bij de afwerken. Bij het begin van de tweede helft verdubbelde Lovendegem zijn voorsprong en kon daarna rustig afwachten en op de counter spelen.

Bij KVK koos men te snel en te veel voor de lange bal. Kwam de bezoekende verdediging toch eens in de problemen dan was er nog keeper Benjamin Twum (oud-speler van Adegem) om zijn netten schoon te houden. Tien minuten voor het affluiten lukte Adegem de aansluitingstreffer, maar verder kwamen zij niet.

Na de wedstrijd bleef de champagne in de koelkast en werd het een feestje in mineur. Ondanks de nederlaag heeft Adegem nog een ruime voorsprong op zijn naaste achtervolgers. Met nog twee wedstrijden te gaan, waarvan de laatste tegen hekkensluiter Evergem, mogen zij die voorsprong niet meer uit handen geven.

EENRICHTINGSVERKEER IN DE KWEZELWEG

Door de werken aan de Expresweg, waardoor het verkeer in beide richtingen over een rijvak moet, gebruikten steeds meer auto's de Kwezelweg als sluikweg om aan de werken te ontsnappen.

Omdat die straat niet geschikt is om dat extra verkeer op te vangen is er vanaf dit weekend voor de duur van de werken op de Expresweg in de Kwezelweg in beide richtingen nog enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

De nodige verkeersborden werden geplaatst en er zullen ook controles worden uitgevoerd.

N-VA STELT EERSTE NIEUWKOMERS VOOR

N-VA STELT EERSTE NIEUWKOMERS VOOR

Na CD&V, De Merlaan en Open VLD is het aan N-VA om een beetje in zijn politieke kaarten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te laten kijken. Voorzitter Lieven Bauwens en zijn bestuur stelde hun eerste vier nieuwkomers op de lijst voor de verkiezingen van 14 oktober voor.

Het zijn: Gino Braet (51 jaar, Maldegem, zelfstandig ondernemer), Duncan Ryckaert (26 jaar, Maldegem, Cloud Systemengineer), Tineke Van Kerckhove (38 jaar, Maldegem, verkoopster) en Cedrick De Smet (32 jaar, Maldegem, leerkracht informatica).

Op zondag 15 april werd in de Stationsstraat in Maldegem een IPhone 10 gevonden.

De rechtmatige eigenaar van de smartphone kan die tijdens de kantooruren afhalen in het politiehuis in de Industrielaan.

RECORDOPKOMST VOOR BUITENSPEELDAG

RECORDOPKOMST VOOR BUITENSPEELDAG

Meer dan 700 kinderen zakten afgelopen woensdag naar de speelweide achter het St. Annapark af om deel te nemen aan de buitenspeeldag.

Het mooie weer zorgde er ook voor dat veel ouders meekwamen naar de speelweide. Ondanks de drukte op de speelweide is de buitenspeeldag probleemloos verlopen.

De Jeugddienst en zijn 20 medewerkers kregen terecht felicitaties van ouders voor hun goede organisatie.

HET WARMHOF VERWENDE ZIJN VRIJWILLIGERS

HET WARMHOF VERWENDE ZIJN VRIJWILLIGERS

Om het leven van de bewoners zo aangenaam als mogelijk te maken kan het WZC Warmhof naast zijn personeel ook rekenen op een vijftigtal vrijwilligers. Die helpen mee bij de animatie, het bedelen van de maaltijden en andere activiteiten. Iedere vrijwillige bepaalt zelf waar en wanneer hij helpt.

De vrijwilligers zijn in de loop der jaren een hechte groep geworden die nog regelmatig aangroeit. Het bestuur van het WZC waardeert het werk van de vrijwilligers. Het nodigde hen dinsdagnamiddag uit voor een verwennamiddag in het WZC.

FILE EN FLITSCONTROLE IN DE PRINS BOUDEWIJNLAAN

Maandagmorgen zat het verkeer in de Prins Boudewijnlaan in een knoop: net voor het kruispunt van de N9 met de Hillestraat en de oude Staatsbaan viel een vrachtwagen die uit de richting Eeklo kwam in panne.

Door de vluchtheuvels op het middenvak kon het verkeer dat uit Eeklo kwam de vrachtwagen moeilijk passeren. Er vormde zich onmiddellijk een file achter de vrachtwagen.

Om het probleem op te lossen werd het verkeer dat uit Eeklo kwam door de politie omgeleid via de Oude Staatsbaan.

Woensdag was de Prins Boudewijnlaan één van de plaatsen waar in het kader van de flitsmarathon de auto's op hun snelheid werden gecontroleerd. Van de 185 voertuigen die voorbij de camera reden waren er 33 die te snel reden.