Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Zestiende jaargang - nį 800 - Week 13 : van 24 tot 30 maart 2019 Archief…

ADEGEMSE MEISJES HIELPEN GYMCLUB ALTIS AAN ZILVER IN PORTO

ADEGEMSE MEISJES HIELPEN GYMCLUB ALTIS AAN ZILVER IN PORTO
Laurien Roels en Heike Heyndrikx uit Adegem turnden zich, samen met Lana Van Waes uit Evergem, naar de 4de plaats in de Youthreeks in Porto.

Gymclub Altis uit Eeklo beleeft al enkele jaren een hoogconjunctuur. Zowel in binnen- als buitenland heeft de club zich een sterke reputatie opgebouwd.

Begin deze maand nam de Gymclub met een sterke delegatie deel aan de Internationale Acrocup in het Portugese Porto. In de Youthreeks met 55 ploegen vertegenwoordigden Heike Heyndrikx en Laurien Roels uit Adegem, samen met Lana Van Waes uit Evergem, de Eeklose Gymclub. Zij eindigden op de 4de plaats met evenveel punten als het team dat nog net op het podium stond.

ADEGEMSE MEISJES HIELPEN GYMCLUB ALTIS AAN ZILVER IN PORTO
Gymclub Altis won met zijn sterke delegatie de zilveren beker op de Acrocup in Porto.

Heike en Laurien waren niet de enige Adegemse meisjes die deel uitmaakten van de Altis delegatie: Laura De Laere trad er aan in de reeks AG. Van haar kregen wij geen resultaat binnen. De delegatie van Gymclub Altis deed het in Porto zo goed dat zij in het klassement van de teams de zilverden beker veroverden.

OMGEWAAIDE BOOM KWAM OP WONING TERECHT

OMGEWAAIDE BOOM KWAM OP WONING TERECHT

Ook Adegem is niet ongeschonden uit de laatste zware storm gekomen. In de Verbranden Bos waaide een kanjer van een boom uit en kwam op een woning terecht.

Om de schade aan de woning te beperken moest het verwijderen van de boom met de nodige omzichtigheid gebeuren.

MEETJESLANDSE DEELNEMERS AAN DE MOROCCO DESERT CHALLENGE

MEETJESLANDSE DEELNEMERS AAN DE MOROCCO DESERT CHALLENGE
In de accommodatie van Van Hyfte Projects op het Vliegplein stelde het Meetjeslands Rallyteam (MRT) zichzelf en Gert Duson -de organisator van de Morocco Dessert Challenge- voor.

Van 13 tot 20 april wordt de 11de editie van de Morocco Desert Challenge verreden. Dat is een rallyraid van ongeveer 3000 km, waarvan slechts een klein gedeelte over verharde wegen verloopt. Omdat de belangstelling voor deze rally blijft stijgen moesten de organisatoren voor de editie 2019 de inschrijvingen vroegtijdig afsluiten en de verplichte administratieve en technische controles over 2 data en locaties spreiden.

Aan deze woestijnrally nemen ook 3 familieteams uit het Meetjesland deel. Het zijn: Dave en Patrick Van Hyfte uit onze gemeente met hun buggy Dumbee Maldegem, Erwin en Olivier Imschoot uit Zomergem met hun buggy FD01 en Bart en Jan De Paepe uit Eeklo met een 4x4 Springbok. Samen met het duo Christian Verhaegen en Johan Cromphout uit Mechelen met een 4x4 Toyaota Overdrive vormen zij het MRT.

SAMENWERKING
Voor het klassement is iedere combinatie op zichzelf aangewezen. Voor de omkadering vormen zij een team. "In plaats van elk een technisch team mee te nemen hebben wij samen een serviceteam samengesteld. Dat is kleiner dan dat elke combinatie een eigen team heeft en het is ook financieel voordeliger. Dat team staat onder de leiding van Christoph Stroo uit Adegem. Er is voor de vier combinaties een volgtruck (sweeper). Die 6x6 Truck MAN KAT wordt bestuurd door Winneboud De Lille uit Maldegem", legde Patrick Van Hyfte uit.

RESULTAAT
Alle vier de combinaties weten dat zij aan een zware opdracht in de woestijn beginnen. Zij zijn er niet alleen van overtuigd dat zij de Morocco Desert Challenge zullen uitrijden - zij willen ook nog alle vier een goed klassement rijden.

Na de laatste rit en het afsluitend feest met de prijsuitreiking blijven ze nog een paar dagen in Marokko om te recupereren. Daarna keren zij terug naar huis om uit te rusten.

STRAFVERMINDERING IN BEROEP VOOR MALDEGEMSE VADER EN ZOON

Vrijdag 11 maart werd in de rechtbank in Gent uitspraak gedaan in het beroep van een 70 jarige vader en zijn 26 jarige zoon uit Maldegem. In 2018 werden zij, omdat zij de dief van hun bestelwagen zelf hadden aangepakt en gebonden aan een boom hadden achtergelaten, veroordeeld tot respectievelijk 2 en 1 jaar gevangenis.

Begin 2016 werd de bestelwagen van een 26 jarige Maldegemse loonwerker gestolen. Met de hulp van de sociale media kwam hij er achter waar zijn bestelwagen zich bevond. In februari ging de loonwerker samen met zijn vader naar de plaats waar het voertuig stond. Zij trokken de dief, een dakloze, een zak over zijn hoofd en wierpen hem in de bestelwagen. Hij moest ook nog enkele klappen incasseren.

De aan handen en voeten gebonden man werd naar het Drongengoed gevoerd omdat vader en zoon dachten dat hij daar het materiaal uit de bestelwagen had achtergelaten.

Toen zij daar niets vonden hebben zij hun slachtoffer aan een boom vastgebonden en achtergelaten. De man werd kort daarop uit zijn netelige positie bevrijd. In 2018 werden vader en zoon, omdat ze het recht in eigen hand hadden genomen, bij verstek veroordeeld tot 2 en jaar celstraf. Tegen die uitspraak gingen zij in beroep.

UITSPRAAK
Op 1 maart werd het beroep behandeld. De uitspraak volgde op vrijdag 22 maart. De gepensioneerde vader kreeg 10 maanden cel met uitstel en een boete van 800 euro waarvan de helft met uitstel. De zoon werd veroordeeld tot 120 uren werkstraf en een boete van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel. Vader en zoon moeten samen aan hun slachtoffer 750 euro schadevergoeding en 100 euro materiŽle schade betalen.

ENGELSE LES VOOR 5DE EN 6DE JAAR VAN DE DRIESPRONG

ENGELSE LES VOOR 5DE EN 6DE JAAR VAN DE DRIESPRONG
De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Driesprong hadden er graag hun middagpauze voor over om op vrijwillige basis Engelse les te volgen.

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar kregen de gelegenheid om op vrijwillige basis tijdens hun middagpauze op donderdag een uurtje Engelse les te volgen bij juffrouw Tania van de middenschool. Het Engels dat zij tijdens die lessen geleerd hebben zullen de 10 leerlingen zeker kunnen gebruiken als zij voor enkele dagen naar RoemeniŽ of Spanje vetrekken om er samen met hun leeftijdgenootjes rond kunst te werken.

"Wij zij samen met klassen uit andere scholen in Europa in een Erasmusproject gestapt. Twee klassen van twee scholen (een van het gewoon en een van het buitengewoon onderwijs) van ieder deelnemend land komen in een land samen om samen rond kunst te werken. Tijdens ons bezoek aan de school in Spanje hebben juffrouw Evy en ik vastgesteld dat de leerlingen van het lager onderwijs in Spanje al Engelse les krijgen.

Om onze leerlingen de kans te geven om enkele woordjes Engels te leren vonden wij juffrouw Tania van de Middenschool bereid om onze leerlingen enkele uren Engelse les te geven tijdens hun middagpauze", vertelde juffrouw Veronique voor de aanvang van de eerste les Engels.

SELECTIE
Alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar mochten zich kandidaat stellen om deel te nemen aan et Erasmusproject. Iedere leerling werd toen uitgenodigd voor een gesprek. Daarna gebeurde de selectie van de 10 kinderen.

Van zondag 24 maart tot donderdag 28 maart zijn vijf leerlingen van het 6de leerjaar samen met juffrouw Evy en juffrouw Veronique te gast in RoemeniŽ. Samen met leerlingen van het buitengewoon onderwijs uit Evergem en leerlingen uit RoemeniŽ en Spanje zullen zij er toneel spelen.

Van 14 tot 18 mei trekken vijf leerlingen van het 5de leerjaar naar Spanje om daar met leeftijdgenootjes deel te nemen aan workshops rond kunst.

MODE-EVENT EN AFTERWORKSHOPPING IN DE NIEUWSTRAAT

MODE-EVENT EN AFTERWORKSHOPPING IN DE NIEUWSTRAAT

Elsenti Mode & Lingerie, Bonne Shoe, Juwelen Vanparrys, Lifestyle Optiekzaak Coens, Lingerie Sheilla en Diffrent Fashion pakken op 28, 29 en 30 maart in de Nieuwstraat uit met een Mode-Event, waarin zij hun nieuwste collecties voorstellen.

Van vrijdag maken zij een Afterwork-shopping waarbij de winkels open blijven tot 22 uur. Er wordt die avond ook een drankje en een hapje voorzien. Om hun Mode-Event nog aantrekkelijker te maken verbinden zij er ook nog een Make-over aan (waarde 1.500 euro) voor een van de bezoekers aan het event.

De zes organiserende winkels hebben de medewerking gekregen van nog drie handelszaken uit de Nieuwstraat om hun Make-over nog aantrekkelijker te maken. Die Make-over zien ze in de Nieuwstraat als volgt:

1 paar schoenen bij Bonne Shoe, 1 outfit bij Diffrent, 1 beach- of lingerie bij Elsenti Mode & Lingerie, 1 bril bij Lifestyle Optiekzaak Coens, 1 juweel bij Juwelen Vanparrys, 1 beach- of lingeriesetje bij Lingerie Sheilla.

De extra's: 1 gratis brushing van Hairstudio M. Teirlynck, 1 gratis make-up behandeling van Carla's Sense of Beauty en 1 gratis fotoshoot VOOR en NA door fotograaf Luc De Coninck.