www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 424 - Week 2 : van 8 tot 14 januari 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ADEGEM VERLOOR EEN MONUMENT IN DE STORM

ADEGEM VERLOOR EEN MONUMENT IN DE STORM
Een hoop steenslag is alles wat er overblijft van de eens zo gekende Malecote-poort

Ook in Adegem heeft de storm van afgelopen week lelijk huis gehouden. Her en der sneuvelden bomen en ook dakpannen vlogen in het rond.

Toen we dachten dat wij zonder al te grote schade van de storm af kwamen, kwam het bericht binnen dat de gekende Malecote-poort het onder de beukende wind begeven had.


De poort, voor de storm... (Foto: © Luc Sesselle).
Zie ook het artikel over Malecote op "De Boerenstiel van toen"

Wie langs de N9 door Adegem reed kon niet naast die poort die er stond te pronken, kijken. Nu blijven er nog enkel hopen steenslag over.

Naar wij vernamen is de Malecote-poort een beschermd dorpsgezicht. De eigenaar zou die (met subsidie) moeten heropbouwen. Of de eigenaar daar plannen voor heeft konden wij nog niet achterhalen.


KOMT ER SCHOT IN HET ADEGEMS MASTERPLAN ?

Dit jaar is het 5 jaar geleden dat inwoners van het Elisabethrusthuis in Adegem naar het Warmhof in Maldegem verhuisden. Enkele maanden na de verhuis werd het gebouw met de grond gelijk gemaakt.

Er werden verschillende ballonnetjes opgelaten in verband met de toekomst van de OCMW-grond waarop het gebouw had gestaan. Ondertussen blijft de grond onaangeroerd liggen.

In de begroting van dit jaar heeft de gemeente Maldegem een bedrag van 45.000 euro voorzien voor een Masterplan voor Adegem. De eerste stap die moet gezet worden om een Masterplan te kunnen opmaken is de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Door dat plan kan de ganse site dan als bouwgrond worden ingekleurd.

Het opmaken en het goedkeuren van een RUP kan meer dan een jaar duren. Het OCMW moet niet wachten op dat RUP om de oude pastorij om te bouwen tot seniorenflats.


DE GEMEENTE KLONK OP HET NIEUWE JAAR

DE GEMEENTE KLONK OP HET NIEUWE JAAR

Op 2 januari organiseerde de gemeente Maldegem een nieuwsreceptie voor haar personeel. Om 18u00 werd dat personeel in de sporthal Van Cauteren verwacht.

Veronique Blondeel hoofd van de dienst Burgerlijke Stand die samen met een werkgroep de receptie en de after- party had georganiseerd maakte bij het begin van de receptie het bilan van 2011 op. Daaruit bleek dat niet alles kommer en kwel was in 2011.

Nadat de nieuwjaarswensen waren uitgewisseld dankte burgemeester Johan De Roo de personeelsleden voor hun inzet. Hij kondigde aan dat maart 2012 voor veel leden van het gemeentepersoneel verhuismaand zal worden.

Samen met de andere leden van het schepencollege deelde de burgemeester daarna geschenken uit. Om dat zij in de loop van 2011 met pensioen gingen werden André De Temmerman (geco arbeider), Frans Baele (arbeider B), Suzanne Dhaese (bibliotheekbediende), Carlos Van de Velde (arbeider - magazijnier) en Robert Van Landschoot (inspecteur locale recherche) met een geschenk.

Als dank voor hun 25 jaar dienst mochten ook Inge Claeys (geco bediende), Marianne De Coninck (Bediende dienst infrastructuur), Rudy De Saer (bediende dienst infrastructuur), Martina De Witte (geco bediende - dienst toerisme), Ludo Goethals bediende - dienst informatica) en Danny De Visscher Inspecteur Pz Maldegem) een geschenk in ontvangst nemen.

Ook voor Ludo Goethals, Benedict De Baere, Marc Willemarck, Serge De Clercq, Incoul Georges en Eric Roets die als 25 jaar lid zijn van het brandweerkorps was er een geschenk weggelegd.


MEER INBRAKEN - MEER PATROUILLES

Uit de cijfers bij de PZ Maldegem blijkt dat er in 2011 merkelijk meer inbraken in woningen werden gemeld dan de voorbije jaren. In 2009 werd er aangifte gedaan van 45 inbraken. Het jaar daarop liep dat aantal tot 48 op. Een paar dagen voor het einde van 2011 stond de teller al op 72. Enkele weken terug werden er in een weekend meer dan 10 inbraken in woningen aangegeven.

Hoewel nog niet kon aangetoond worden dat de personen die door de PZ Aalter en de PZ Knokke werden opgepakt iets te maken hebben met de inbraken in Maldegem vielen de inbraken in Maldegem na die arrestaties stil.

Volgens Yasmine Vanavermaete, korpschef van de PZ Maldegem, werden in het kader van de eindejaarsperiode en het hoge aantal inbraken extra patrouilles ook in anonieme wagens ingezet. De extra patrouilles worden nog steeds verder gedaan.


ZOUT OP TAARTJES UITLAATKLEP VOOR FRUSTRATIE

ZOUT OP TAARTJES UITLAATKLEP VOOR FRUSTRATIE
Nico Boelens en zijn echtgenote Sylvie Van Mechelen namen in juni 2011 bakkerij Pierrot over en doopten ze Nicolas. Nog geen zes maanden later bewezen videobeelden dat de vorige eigenares zout op de taartjes van Nicolas in de Westeindestraat strooide

Nadat haar echtgenoot bij een verkeersongeval om het leven kwam probeerde de eigenares van Pierrot in de Westeindestraat in Maldegem de bakkerij verder op haar eentje draaiende te houden.

Toen dat ondanks haar inzet niet lukte, zocht zij naar een overnemer en hoopte dat zij en haar personeel daar verder zouden kunnen blijven werken.

Het draaide echter anders uit: na de overname werd niet de vorige eigenares maar Martine Clarisse uit Knokke de nieuwe gerante. Ook de vroegere personeelsleden werden vervangen.

KLACHTEN
Enkele weken voor kerstmis kregen zowel Nico Boelens als Martine Clarisse klachten over de smaak van de taartjes. Er zat een zoutsmaak aan de taartjes.

Nico Boelens heeft drie winkels (Maldegem, Sint Laureins en Eeklo). Alles wat er aan brood en gebakjes in de winkels verkocht wordt komt uit de vestiging in Eeklo.

"Omdat wij enkel klachten kregen van mensen die in onze winkel in Maldegem taartjes hadden gekocht wisten wij zeker dat de fout niet in de bakkerij in Eeklo te zoeken was. Omdat er de laatste weken nog andere pesterijen waren geweest in onze winkel in de Westeindestraat ging ons vermoeden meteen uit naar de vorige eigenares."

"Omdat er nog geen volledige scheiding was tussen de winkel en het appartement op de eerste verdieping waar de vorige eigenares woont, kon die ook buiten de openingsuren in en uit de winkel zonder problemen..." legde Nico Boelens aan onze collega van het Laatste Nieuws uit...

BEELDEN
Om de dader op heterdaad te kunnen betrappen werd een beroep gedaan op een detective en een deurwaarder. Er werden camera's in de winkel geďnstalleerd zodat al wie buiten de openingsuren in de winkel kwam op de beeldband werd vastgelegd.

De donderdag voor kerstdag werd de vorige eigenares geconfronteerd met de videobeelden waarop duidelijk te zien was dat zij iets op de gebakjes strooide. Ontkennen had dan ook geen zin.

KLACHT
Omdat het tussen kerstdag en nieuwjaar zo druk was heeft de familie Boelens - Van Mechelen pas na nieuwjaar klacht neergelegd. Op 2 januari bleven de 3 winkels Nicolas gesloten. Nico Boelens wijst er op dat de vorige eigenares hem meer schade heeft berokkend dan enkel de taartjes met een zoute smaak.

Net als de gerante is hij er van overtuigd dat er door de zoute taartjes klanten zij weggebleven. Hij zal via de rechtbank de geleden schade op de vorige eigenares verhalen. De heer Boelens hoopt dat nu de oorzaak van de zoute taartjes gekend is de klanten die zijn achtergebleven opnieuw hun weg vinden naar Nicolas in de Westeindestraat.


HET REGENT BONNETJES BIJ DE MALDEGEMSE POLITIE

Omdat er veel verkeer de oude Molenweg als sluikweg tussen de Krommewege en het afgesloten gedeelte van de Aalterbaan gebruikt, werden door auto's die moesten uitwijken voor tegenliggers, de zijbermen naast de rijweg van de Oude Molendreef (vooral tussen de Krommewege en de Bloemenwijk) weggereden.

Door de aanhoudende regen waren de punten naast het wegdek niet meer zichtbaar. De kans dat automobilisten bij het uitwijken zware schaden zouden oplopen was groot. Daarom heeft burgemeester Johan De Roo na overleg met de politie eenrichtingverkeer ingevoerd in de oude Molenweg tussen de Krommewege en de Bloemenwijk.

Het verkeer dat vanuit de Bloemenwijk naar Kleit wil, wordt via de Oude Molenweg naar de N9 en het industrieterrein omgeleid. In het stukje Krommewege tussen de N44 en de Aalterbaan is nog altijd enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

De eerste dagen dat de nieuwe regeling in de Oude Molenweg werd ingevoerd heeft de politie toezicht gehouden en de automobilisten op zowel het plaatselijk verkeer in het stukje Krommewege als het eenrichtingverkeer in het stukje Oude Molenweg gewezen. Sedert donderdag wordt er verbaliserend opgetreden.

Hoewel alles goed staat aangeduid storen veel automobilisten zich niet aan de verkeerstekens. Vrijdag werden er in de Krommewege en de Oude Molenweg meer dan 15 pv's uitgeschreven.

Er worden ook extra controles verricht aan het kruispunt van de Edestraat en de Noordstraat. Ook daar werden op 2 dagen tijdens korte controles al 6 pv's opgemaakt tegen automobilisten die naar links in plaats van naar rechts afsloegen. Ook in de toekomst zullen er op beide plaatsen extra controles worden uitgevoerd.


PRINS BOUDEWIJNLAAN KRIJGT LAAGJE ASFALT

Op een vraag van Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman heeft minister Hilde Crevits bevestigd dat er dit jaar werken worden uitgevoerd aan het gedeelte van de N9 tussen Balgerhoeke brug en de Hillestraat. Er kom een laag asfalt op het wegdek.

De werken zullen een paar maanden in beslag duren. Over de periode waarin de weken worden uitgevoerd werd nog niets gezegd.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home