www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 725 - Week 42 : van 15 tot 21 oktober 2017 - 2de editie

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

VBS DE PAPAVER CENTRAAL PUNT
TIJDENS VOORLEESWANDELING

VBS DE PAPAVER CENTRAAL PUNT TIJDENS VOORLEESWANDELING
Veel leerlingen van de VBS De Papaver hebben vorige week zondagnamiddag hun ouders en of grootouders meegenomen op een voorleeswandeling.

Omdat onze grootouders geen tijd hadden om in juli veel naar de kermis te gaan, was de winterkermis in oktober toen de drukste kermis. Nu is er tijdens de winterkermis nog weinig te beleven in Adegem Dorp.

Gelukkig zijn er de kermisattracties voor de kinderen en is er de VBS De Papaver. De school pakte dit jaar uit met een voorleeswandeling voor de kinderen en hun ouders en of grootouders.

De school en de ouderraad hadden in Adegem Dorp een tiental locaties waar mensen een voorleessessie hielden. De Papaver was de start en de aankomst van de wandeling.

Toen de kinderen en de ouders zich zondag in de Papaver aanmeldden, kregen zij een lijst met de verschillende voorleeslocaties. Zij mochten 3 plaatsen kiezen waar ze heen wilden om te genieten van een voorleesmoment.

Op het einde van de wandeling kon iedereen terecht in de Papaver om er bij een drankje nog even na te genieten van hun ontspannende namiddag.


EERSTE MEEETJESLANDSE
SPORT-4-SPECIALS

EERSTE MEEETJESLANDSE SPORT-4- SPECIALS

Voor de eerste editie van zijn Sport-4-Specials had de Meetjeslandse Burensportdienst, die alle gemeentelijke sportdiensten van het Meetjesland verenigt, Maldegem als locatie uitgekozen. In onze gemeente kon het beschikken over de atletiekpiste en de sporthal Meos.

Een zestigtal sporters met een beperking uit verschillende organisaties kwamen met hun begeleiders naar Maldegem. De vzw De Vierklaver was er met de ruimste delegatie vertegenwoordigd.

De organisatoren hadden een goed omlijnd programma uitgewerkt met in de voormiddag atletiekproeven die buiten moesten afgelegd worden en in de namiddag sportieve en muzikale opdrachten in de sporthal Meos.

De weergoden hebben er voor gezorgd dat de organisatoren moesten improviseren: door de aanhoudende regen was buiten sporten niet verantwoord. In een minimum van tijd werd in de sporthal een piste met verschillende sporten aangelegd. Iedere deelnemer moest het volledige parcours afleggen.

Het namiddagprogramma kon normaal worden afgewerkt. Het enthousiasme bij de deelnemers aan de eerste Meetjeslandse Sport-4-Specials was zo groot dat het nu al vast staat dat er volgend jaar een tweede editie komt. Waar die zal worden georganiseerd zal later beslist worden.


THE BANANAS OP HET PODIUM VAN
NEDERLANDSE UNIEKE PLOEGENTIJDRIT

THE BANANAS OP HET PODIUM VAN NEDERLANDS UNIEKE PLOEGENTIJDRIT
Met een gemiddelde snelheid van 45,04 km/u legde het CT The Bananas, het team van voorzitter Stijn Vanderjeugt, vorige week de Nederlandse unieke ploegentijdrit over 100km af. Zij werden daarmee derde.

Net als vorig jaar heeft het Cycling Team The Bananas het podium gehaald van de unieke Nederlandse ploegentijdrit over 100 km met start en aankomst in Roden. Vorig jaar behaalde het team de derde plaats en het hoopte het dit jaar minstens evengoed te doen.

Dit jaar bestond het team van voorzitter Vanderjeugt uit Filip Speybrouck (Brugge), Bart Canoy (Dordrecht Ned.), Ron Vandenbussche (Merelbeke), Niels Van Daele (Eeklo) en Jean-Pascale (Gent).

De ploegentijdrit is uniek omdat de 5 leden van de teams slechts de laatste 25 km samen afleggen. Er kwamen dit jaar 189 ploegen waaronder 13 uit België aan de start.

Van iedere ploeg startte één renner in Roden. De tweede renner van het team sloot na 22 km aan. Na 42 km kwam een derde renner het team vervoegen en na 59 was het aan het vierde lid van het team om aan te sluiten. De laatste renner van het team, die van dan af het zwaarste werk op zijn schouders nam, sloot aan bij km 75.

Van Ron Vandenbussche hoorden wij dat ieder lid van zijn ploeg, die tijdens de tijdrit een precieze opdracht had, zich afzonderlijk op de ploegentijdrit had voorbereid. De 5 renners hebben in de periode voor de tijdrit slechts eenmaal samen gereden.

Zowel voorzitter Vanderjeugt als de renners waren tevreden over hun eigen prestatie en over de organisatie. CT The Bananas wil volgend jaar opnieuw aan de ploegentijdrit deelnemen en minstens een plaats hoger op het podium komen.


AFSLAG CELIEPLAS
BLIJFT AFGESLOTEN

Het Agentschap Wegen en Verkeer had in februari 2016, toen er zou begonnen worden met de aanleg van de tunnel onder de Expresweg, de afslag Celieplas van de Expresweg richting Adegem en Maldegem voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten.

Veel automobilisten verwachtten dat die afslag terug zou opengaan toen op 1 september van dit jaar de tunnel voor het verkeer werd opengesteld.

Een besluit van burgemeester Marleen Van den Bussche, dat later bekrachtigd werd door de gemeenteraad, zorgde er voor dat de afslag Celieplas richting Adegem Maldegem dicht bleef.

Raadslid Jason Van Landschoot (Open VLD) stelde tijdens de gemeenteraadszitting van oktober voor om die afslag terug open te stellen voor het verkeer zodat het "licht" verkeer van op de expresweg en het gemotoriseerd verkeer dat van Sint Laureins komt via die afslag naar Adegem en Maldegem zouden kunnen.

Raadslid Van Landschoot is er zich van bewust dat die openstelling er maar zou blijven tot de expresweg ook in onze gemeente tot autostrade is omgevormd.

SLUIKVERKEER
Zowel burgemeester Van den Bussche als schepen Frank Sierens verdedigden het gesloten houden van de afslag Celieplas.

Volgens schepen Sierens zou het openstellen van de afslag Celieplas de deur opnieuw openzetten voor het sluikverkeer in de Waleweg en het Broekelken, waar veel gezinnen met kinderen wonen.

Volgens raadslid Van Landschoot wordt door het blijven afsluiten van de afslag het probleem verschoven naar de Oude Staatsbaan: al het gemotoriseerd verkeer dat van Sint Laureins naar Maldegem of Adegem moet, komt nu door de nieuwe tunnel en rijdt via de smalle brug in Balgerhoeke naar de oude Staatsbaan.

Open VLD wees er opdat er ook daar veel verkeer is van kinderen die van en naar school moeten.

Hoewel ze niet onmiddellijk een antwoord hadden op de argumenten van de heer Van Landschoot zal de gemeente de afslag Celieplas niet opnieuw voor het gemotoriseerd verkeer openstellen.


VALERIE TAELDEMAN
LIJSTTREKKER VOOR CD&V

Zoals Piet Vercruysse -voorzitter van CD&V Maldegem- had aangekondigd, heeft het Maldegems CD&V-bestuur kort nadat was aangekondigd dat burgemeester Marleen van den Bussche en de Schepenen Geert de Roo en Frank Sierens zich niet meer verkiesbaar stellen, een beslissing genomen in verband met het trekken van de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Het CV&V-bestuur heeft met een ruime 2/3 meerderheid Vlaams Volksvertegenwoordiger Valerie Taeldeman als lijsttrekker verkozen. Valerie Taeldeman die nu eerste schepen is heeft het lijsttrekkerschap aanvaard en is er van overtuigd dat zij zich met een sterke lijst bij de kiezer zal aanbieden.

Van de woordvoerder van CD&V Maldegem vernamen wij dat de werkgroep die al enige tijd bezig is met de vorming van de lijst al zo ver gevorderd is dat in de nabije toekomst de eerste namen van kandidaten zullen bekend gemaakt worden.


KEN KNIPPENBERG IS MALDEGEMS
FRIKANDELLENKAMPIOEN 2017

KEN KNIPPENBERG IS MALDEGEMS FRIKANDELLENKAMPIOEN 2017

Door in de Seven Seas in 1 uur tijd 13 frikandellen te eten werd de 38-jarige Ken Knippenberg Maldegems frikandellenkampioen 2017.

Gelukkig voor Ken was Eva Siemkes nog maar pas in Middelburg komen wonen: zij nam nog deel aan de wedstrijd voor niet - Maldegemnaren en speelde er 17,5 naar binnen.

Rik Snauwaert uit Beerzel won de wedstrijd bij de niet-Maldegemnaren. Op zijn bord kwamen 23 frikandellen waarvan hij er een halfje liet liggen.

De organisatoren van het kampioenschap frikandelleneten hebben grote plannen. Over een paar jaar willen zij eerst het Belgisch, daarna het Europees en later het wereldkampioenschap organiseren...


OOK PZ MALDEGEM
NAM DEEL AAN FLITSMARATHON

De nationale flitsmarathon van de afgelopen week liep van woensdagmorgen 6 uur tot donderdagmorgen 6 uur. De PZ Maldegem stelde zijn flitstoestellen op een paar plaatsen op.

Van de 1.637 voertuigen die op hun snelheid gecontroleerd werden reden er 90 of 5,49% te snel.

Op een plaats waar 70km/u mocht gereden worden werd een voertuig tegen 111km/u geflitst. Op een plaats waar de maximumsnelheid 90km/u was reed een voertuig 147km/u.


JEVO VERKOOPT
ZELFBEREIDE SPAGHETTISAUS

Verenigingen moeten om financieel gezond te blijven regelmatig activiteiten organiseren. Volleybalclub JEVO verkoopt om zijn kas te spijzen zelfgemaakte spaghettisaus.

Speelsters, bestuur en sympathisanten staan in voor de bereiding van de saus.

Een kg saus kost 9,50 Euro en kan tot 28 oktober besteld worden bij het bestuur en de speelsters of via [email protected]


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home
 
Onze bezoekers in kaart