Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n° 760 - Week 25 : van 17 tot 23 juni 2018 Archief…

WAAR LIGT DE TOEKOMST VAN KVK ADEGEM ?

WAAR LIGT DE TOEKOMST VAN KVK ADEGEM ?
Blijft de huidige accommodatie van KVK Adegem zijn vaste stek, of moet de ploeg op termijn uitkijken naar een nieuwe locatie?

Hoewel tijdens de laatste wedstrijd van het vorige seizoen nog ontkend werd dat er onzekerheid was over de toekomst van de terreinen van KVK Adegem, bleek op de huldiging van de kampioenenploeg -waarop de pers niet was uitgenodigd- toch dat er contacten zijn tussen de gemeente en de eigenaar van de terreinen waarop KVK speelt, over de verkoop van die terreinen.

KVK Adegem heeft sportief een sterk seizoen achter de rug. Het stond het grootste deel van de competitie met ruime voorsprong aan de leiding en werd dan ook terecht kampioen in 2de provinciale A. Volgend seizoen komt Adegem voor het eerst in zijn geschiedenis uit in 1ste provinciale.

Volgens zijn voorzitter Gerard Van Landschot heeft de ploeg zich versterkt om volgend seizoen in 1ste provinciale een degelijk figuur te slaan.

Op het einde van het seizoen deden de geruchten de ronde dat Adegem niet op zijn huidig terrein zou kunnen blijven spelen.

RECREATIEZONE
De terreinen waarop de accommodatie van KVK Adegem staat wordt gehuurd. Enkele jaren terug heeft de gemeente die gronden, die in de bouwzone lagen, via een ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) gewijzigd naar recreatiezone. Er werd ook nog een stuk weiland van een andere eigenaar in het RUP opgenomen, zodat KVK zijn accommodatie nog kon uitbreiden.

De huidige eigenaars van de terreinen van KVK willen echter van hun eigendom in Adegem af. Daarover waren er al contacten, zowel met het bestuur van KVK als met het Maldegemse schepencollege.

TE DUUR
De eigenaars hebben de terreinen aan de gemeente te koop aangeboden. Tijdens de ontvangst van de kampioenenploeg in het gemeentehuis liet schepen van sport Geert De Roo er geen twijfel over bestaan dat, wat er ook met de huidige terreinen van KVK op termijn gebeurt, er in Adegem als deelgemeente van Maldegem sportaccommodatie zal blijven bestaan.

Uit een reactie van schepen De Roo blijkt dat de vraagprijs voor de gronden veel te hoog ligt. De eigenaars willen het terrein verkopen voor de prijs van dure bouwgrond. Omdat die gronden in een recreatiezone liggen kan de gemeente de voorgestelde prijs nooit betalen.

RUILEN OF VERHUIZEN
De gemeente is wel bereid om samen met de eigenaars en de voetbalploeg naar een oplossing te zoeken. "Wij hebben onze diensten de opdracht gegeven om uit te kijken naar gronden die wij met de eigenaars van de gronden van KVK kunnen ruilen. Is dat niet mogelijk, dan moeten zij uitkijken naar locaties waar wij een nieuwe accommodatie voor de Adegemse voetbalploeg kunnen inplanten", legde schepen De Roo uit. Het staat wel vast dat het voortbestaan van KVK Adegem niet in gevaar komt door zijn terreinen.

MALDEGEM OPENT "RAP OP STAP"-KANTOOR IN SOCIAAL HUIS

MALDEGEM OPENT "RAP OP STAP"-KANTOOR IN SOCIAAL HUIS
De vijf vrijwilligers en leden van het OCMW bestuur en de provincie Oost Vlaanderen stelden het Rap Op Stap-kantoor in het Sociaal huis voor.

Omdat onder meer mensen met een beperkt inkomen het zich vaak ontzien om betaalbare activiteiten en een- of meerdaagse uitstappen op te zoeken werden in Oost Vlaanderen in 2015 de eerste drie Rap Op Stap-kantoren geopend. Er ontstond onmiddellijk een goede samenwerking met Steunpunt Vakantieparticipatie.

Nu telt Oost Vlaanderen al meer dan 50 Rap Op Stap-kantoren. Vorig jaar kregen die kantoren meer dan 15.000 mensen over de vloer.

Een Rap Op Stap-kantoor is een reisbemiddelingskantoor dat u helpt bij het zoeken naar betaalbare daguitstappen, vakantieverblijven, georganiseerde reizen en lokale activiteiten. De kantoren zijn er voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming, mensen die een leefloon krijgen, budgetbegeleiding of schuldbemiddeling hebben.

Om bij een Rap Op Stap-kantoor informatie te vragen of een uitstap of activiteit te boeken hoef je geen lid te zijn. Je kan er gewoon binnenstappen.

Ook in Maldegem wordt het Rap Op Stap-kantoor gedragen door vrijwilligers. Die zijn iedere donderdagnamiddag tussen 13 en 16 uur te bereiken in het Sociaal Huis.

DE BIGGENRUGGEN ZIJN VERDWENEN

DE BIGGENRUGGEN ZIJN VERDWENEN

Er was de afgelopen maanden nogal wat te doen om de biggenruggen die op het Kruisken en aan Heulendonk in bochten en op kruispunten waren aangelegd. Het schepencollege had beloofd om de biggenruggen die voor veel hinder en ongemakken zorgden te verwijderen.

Vorige week dinsdag wreden ze verwijderd. De firma die de werken uitvoerde heeft ook de boorden bijgewerkt van de parkeerplaatsen die op de rijweg zijn aangelegd, zodat problemen met autobanden sterk verminderd zijn.

RAAMKRAAK BIJ PEARLE MALDEGEM

In de nacht van maandag op dinsdag werd de Pearle winkel in Maldegem het slachtoffer van een raamkraak. Op advies van de politie wenste de uitbater hierover verder geen uitleg te geven.

De daders wisten echter goed wat ze zochten: zij namen de duurste collectie zonnebrillen mee. Van die daders is voorlopig nog geen spoor.

ASSISTENTIEWONINGEN EN APPARTEMENTEN OP SITE VAN MULLEM

ASSISTENTIEWONINGEN EN APPARTEMENTEN OP SITE VAN MULLEM
Op de site Van Mullem (tussen de Noordstraat en de Bloemestraat) verdwijnen de sporthal Van Cauteren, de Redekiel en de parking. De site zal er in de toekomst zo uitzien.

Van zodra het schepencollege bekend maakte dat de site Van Mullem een van de eigendommen was die ze van de hand zou doen, steeg er protest op bij de oppositiepartijen in de gemeenteraad en bij de inwoners van Noordstraat, de Bloemestraat en omgeving. De oppositiefracties wilden alles behouden en renoveren. De inwoners van de Noordstraat en de Bloemestraat protesteerden in de eerste plaats tegen het verdwijnen van de parking.

Ondanks het protest is verkoop verder afgewerkt en werd de site verkocht aan projectontwikkelaar Brody uit Antwerpen. Die zal op de site Van Mullem 62 assistentiewoningen, 8 appartementen en een winkel bouwen. Er komt een parking voor de bewoners en 23 openbare parkeerplaatsen. Op de site is er ook groenvoorziening met daarin een voet- en fietspad dat de Noordstraat met de Bloemestraat verbindt.

Op dinsdag 19 juni om 19 uur organiseert de projectontwikkelaar voor wie belangstelling heeft een infoavond in Huize de Baere. Juridisch advies in verband met het verwerven van een eigendom zal gegeven worden door een notaris. Over de zorgen die verstrekt worden aan mensen die kiezen voor een assistentiewoning wordt uitleg gegeven voor iemand van de CM.

Wie de infoavond wil bijwonen kan zich inschrijven via www.brody.be/nl/infoavond. Op 23 en 24 juni is er op de site Van Mullem een lanceerweekend. Daarop is iedereen welkom.

BEKENDE N-VA GEZICHTEN

BEKENDE N-VA GEZICHTEN

Bij N-VA Maldegem werden enkele bekende gezichten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.

Het ging om Maarten Bekaert (38j, Donk), Frank Ballegeer (59j, Maldegem, bruggepensioneerde) Leen Boussier (56j, Maldegem, verpleegkundige) en Veronique de Corte (52j, Maldegem, kassierster).

Op zondag 1 juli organiseert de Landelijke Gilde Adegem haar 23ste sneukeltoer. De klassieker onder de sneukeltoeren lokt deelnemers uit alle hoeken van Vlaanderen. Dit jaar werd opnieuw een prachtig parcours van 40 km uitgestippeld. Er wordt tussen 11 en 13 uur gestart aan Den Hoogen Pad. Er zijn een viertal stops voorzien waar de innerlijke mens wordt verwend.

Deelnemen kost 10 euro voor kinderen tot 12 jaar en 20 euro voor al wie ouder is dan 12 jaar. Inschrijven kan door het startgeld voor 25 juni over te schrijven op het rekeningnummer BE10 0682 2261 2704 van de Landelijke Gilde met vermelding "sneukeltoer" en het aantal deelnemers boven en onder de 12 jaar. Voor meer informatie kan men contact opnemen met voorzitter Rik Vandenberghe, op het nummer 0475 80 73 07.

BRIGITTE MINNE OP BEZOEK BIJ DE ARK

BRIGITTE MINNE OP BEZOEK BIJ DE ARK

Dinsdagnamiddag kregen de leerlingen van het 5de leerjaar van De Ark in de Zwarte Zusterlaan het bezoek van Brigitte Minne, de schrijfster van een paar honderd boeken voor kinderen van alle leeftijden. Naast het schrijven van boeken werkt Brigitte Minne ook nog mee aan programma's van Ketnet, films en theater.

In Maldegem zorgde ze voor een lezing die de leerlingen voor meer dan een uur zoet hield. Zij nam met de nodige humor de leerlingen mee naar de inspiratiebronnen voor haar boeken. Aan de reacties van de leerlingen te horen waren er veel die al een of meerdere boeken van de schrijfster gelezen hebben.