De week van Pol Veirman
Vijfde jaargang - n° 219 - Week 05 : 03 tot 09 februari 2008


GEDICHTENDAG IN DE PAPAVER

Met het oplaten van ballonnen besloten de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de Papaver hun gedichtendag.

Gedichtendag gaat in de Papaver nooit onopgemerkt voorbij. Ook dit jaar maakten de leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar een feest van de gedichtendag die dit jaar op donderdag 31 januari viel.

In de dagen die aan de Gedichtendag voorafgingen gingen kropen de leerlingen in niet alleen in hun pen om een gedicht van 11 woorden te schrijven die ze samen met een ballon in de lucht zouden laten vliegen.

In alle vier de klassen werd er aan gedichten gewerkt die op donderdagnamiddag in groep zouden voorgedragen worden.

SHOW

Er werd een heuse show in elkaar gestoken voor de kleuters van de tweede en derde kleuterklas. Die kregen donderdagnamiddag in hun speelzaal de leerlingen van juf Lieve en Mieke.

Juf Christa, Juf Conny en juf Petra op bezoek. Ieder klas was in groepjes verdeeld die elk een gedicht voordroegen en het tijdens het voordragen ook uitbeelden.

Het meeste succes hadden de leerlingen van L2B die hun gedicht as echte rappers brachten.

De kleuters genoten van het optreden dat tot de speeltijd duurde. Hier en daar werd ook een stiekem aan het touwtje van een van de ballonnen getrokken die aan het plafond hingen.

Voor de leerlingen van het eerstste en tweede leerjaar zat er na hun geslaagde show nog een wandeling naar den Hoogen Pad in. De bijna 100 ballonnen, waaraan de gedichten van 11 woorden hingen werden op het grasplein voor den Hoogen Pad opgelaten.

Jammer voor de kinderen belandde 1/3 van hun ballonnen door de stormwind in de bomen. Michiel Van Hoorebeke was bij de gelukkigen. " Mijn ballon ging snel de hoogte in zodat hij nog net boven de bomen vloog" vertelde hij aan zijn en ieder die het wou horen.

LIEVELINGSGEDICHT

Burgemeester Johan De Roo was een van de gasten die ter gelegenheid van gedichtendag zijn favoriete gedicht in ondermeer de klas van juffrouw Christa kwam voorlezen.

De kinderen moesten in het kader van de gedichtendag niet alleen zelf gedichten schrijven en leren. Zij kregen ook bezoek van een aantal mensen die hun lievelingsgedicht in de vier klassen voorlazen.

Naast directeur Jozef Ginneberge waren daarvoor ook burgemeester Johan De Roo, pastoor Adrien Dhooghe en Dirk Van den Abeele voorzitter van het O

 


GEZINSBOND KLONK OP EEN VOORSPOEDIG 2008

Voorzitter Wilfried Sierens verwelkomde de deelnemers aan de nieuwjaarsdrink en ondervoorzitter Dorine De Vlieger wandelde door de voor de komende maanden geplande activiteiten.

Wie dit jaar deelnam aan de nieuwjaarsdrink van de Gezinsbond in het parochiaal centrum hoefde die middag zelf niet te zorgen voor zijn middageten.

Het bestuur had vorig jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie goed geluisterd naar de opmerking van een aantal leden. Die moesten toen na de receptie nog snel thuis iets klaar maken om te eten.

Dit jaar kon iedereen die dit wou mits een democratische bijdrage na de receptie in het parochiaal centrum blijven eten. Een mogelijkheid waarvan een vijftigtal mensen dankbaar gebruik maakten.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gezinsbond gaat het er altijd gezellig en ongedwongen aan toe. Ondervoorzitter Dorine De vlieger blikte kort terug op het voorbije jaar van de Gezinsbond en zag dat het goed was.

Zij verzekerde de aanwezigen dat er bij de opmaak van het jaarprogramma 2008 ook voor gezorgd werd dat alle leeftijdscategorieën aanbod komen.

Dorine herinnerde de leden er aan dat voor de meeste voorstellingen in den Hoogen Pad bij het bestuur van de Gezinsbond kaarten tegen verminderde prijs kunnen gekocht worden.

Het bestuur is er niet alleen bij als er gefeest wordt. Ook als er gewerkt moet worden staat het bestuur op de eerste rij. Daarom verdient het bestuur waardering en respect voor zijn inzet.

Nadat voorzitter Wilfried Sierens de aanwezigen een gezond en voorspoedig 208 had gewenst dankte hij zijn bestuur voor het vele werk dat zij het afgelopen jaar voor de Gezinsbond hebben gedaan. Die mensen verdienen dan ook waardering en respect.

"Het is wel vrijwilligerswerk maar de bestuursleden organiseren de activiteiten niet voor niets. Zij hopen dat leden en ook niet leden op hun initiatief afkomen" stelde voorzitters Sierens.

De voorzitter riep de leden dan ook op om door deel te nemen aan een of meerdere activiteiten die in de loop van het jaar door de Gezinsbond worden georganiseerd hun waardering voor het bestuur te tonen.

Van de voorzitter vernamen wij bij een hapje en een drankje ook nog dat het in de bedoeling van de Gezinsbond ligt om in de toekomst nog meer samen te werken met de zustervereniging uit Maldegem en mat andere verenigingen in Adegem.

 


MOETEN WIJ VINCI PARK BOETES NOG BETALEN?

In West Vlaanderen hebben een vader en zijn dochter de kat (Vinci Park) de bel aangebonden. Zij weigeren een aanmaning tot betalen van Vinci Park die bij hen in de brievenbus viel voor een parkeerovertreding te betalen.

Zij gaan er van uit dat Vinci Park die aanmaning tot betalen niet mag versturen omdat zij officieel niet op de hoogte kunnen zijn van hun naam en adres en op een onwettige manier in het bezit zijn gekomen van die gegevens.

VERLOOP

Ook in Maldegem en Adegem doet Maldegem doet Vinci Park controle op de Blauwe Zone en op de plaatsen van kortparkeren. Als een overtreding op die parkeerregels wordt vastgesteld steken zij een briefje tussen de ruitenwisser van het voertuig met daarbij een stortingsbulletin voor een bedrag van €25,00.

Vinci Park heeft van de gemeente de opdracht gekregen om die controles uit te voeren. Zij nemen een aantal foto' s van het voertuig zodat ze later in geval van betwisting de eigenaar van het voertuig kunnen bewijzen dat hij een inbreuk op het parkeerreglement heeft gepleegd. Tot daar gebeurt er nog niets onwettig.

Anders ligt het als je de €25,00 niet betaalt. Dan krijg je van Vinci Park eerst een gewone herinnering tot betalen zonder extra kosten. Het kan immers dat het briefje van tussen de ruitenwissers is weggewaaid of er door iemand werd uitgetrokken.

Wie na die herinnering nog niet betaalt krijgt enkele weken later een aangetekend schrijven met aanrekening van de gemaakte kosten.

Daar wringt volgens vader en dochter uit West Vlaanderen het schoentje. Vinci Park kan die herinnering en dat aangetekend schrijven versturen, omdat zij via de nummerplaat van het voertuig achter de naam en het adres van de eigenaar zijn gekomen.

Alvorens de geldigheid van de aanmaning tot betalen te betwisten hebben vader en dochter uitgezocht dat enkel via de dienst inschrijving van voertuigen de naam en het adres van de eigenaar van een auto kan achterhaald worden.

Het is wettelijk bepaald wie er die gegevens mag opvragen. Op de lijst van personen en diensten die daar toestemming voorhebben staat Vinci Park en andere bedrijven die dezelfde opdrachten uitvoeren niet vermeld. Bijgevolg komen zij onrechtmatig aan die informatie en is de aanmaning tot betalen ongeldig. WETSWIJZIGING

Het ziet er naar uit dat die redenering klopt. Waarom anders zou de minister van mobiliteit onderzoeken hoe hij de huidige wet kan aanpassen zodat Vinci Park en gelijkaardige firma' s in de toekomst hun werk voor de steden en gemeenten verder kunnen zetten.

De minister heeft aangekondigd dat die wijziging niet lang op zich zal laten wachten.

Wie in het verleden een parkeerbon heeft betaald en hoopt met een simpel schrijven naar Vinci Park zijn geld terug te krijgen moeten wij teleurstellen. Die zal van een kale reis terug komen.

 


NIELS ALBERT SCHRIJFT TWEEDE PARKCROSS OP ZIJN NAAM

Met een vinnige demarrage in de laatste ronde verzekerde Niels Albert zich van de zege in de tweede parkcross. Sven Nys werd tweede. Bart Wellens maakte het podium kompleet.

Ook voor de parkcross zakte op 30 januari een massa volk naar het centrum van Maldegem af. De weergoden waren de inrichters gunstig gezind.

Tot 's middag regende het. Kort na de middag brak de zon door de wolken en het werk heerlijk crossweer. De A renners hadden er ook duidelijk zin in. Dat was al te zien tijdens hun opwarmingsronden. Bart Wellens die vorig jaar na zijn val op het wereldkampioenschap verstek moest geven was dit jaar wel van de partij.

Hij is echter nooit in de running geweest voor de overwinning. Van bij de start waren het Sven Van Tournhout, Sven Nys en Niels Albert die het tempo aangaven. De tweede zandbak en het wasbord die op het terrein van Borussia Vake waren aangelegd maakten het parcours met de vele bochten zwaarder dan sommige renners hadden verwacht.

Van Tournhout moest na een paar ronden Sven Nys en Niels Albert laten gaan en werd ook nog voorbij gereden door Bart wellens.

Na een paar ronden kroop ook het wasbord de meeste renners in de benen.

.

Een opgemerkte figuur in het peloton was ook James Van Landschoot. Hij reed als training voor het komende seizoen mee tot hij door de koplopers gedubbeld werd en mocht afstappen.

In de wedstrijd voor de Masters toonde Mario Lammens voor eigen volk dat hij niet alleen sterk is maar ook slim. Hij liet zich niet verrassen ging onmiddellijk mee in de aanval en sloeg op het gepaste moment toe. Hij bouwde een kleine voorsprong op en liet die niet meer los.

De wielercel hoopt dat hun wedstrijd volgend jaar ook in de UCI kalender wordt opgenomen zodat er ook buitenlanders aan de start mogen verschijnen. Niet alleen de wielercel ook enkele sponsors dromen er van om in 2009 Las Boom aan de start te zien.

 


DE KASSEIKES BOUWDEN EEN NIEUWE PRAALWAGEN

De afgelopen maanden hebben leden van de Kasseikes het grootste deel van hun vrije tijd in de bouw van hun nieuwe praalwagen gestoken. Zondag werd de wagen aan hun lokaal 't Damberd officieel voorgesteld.

Vorige week zorgde de Orde der Kasseikes er voor dat Adegem even in de ban van carnaval was. Zoals zij bij hun oprichting in 2007 hadden beloofd pakten zij zaterdagnamiddag uit met hun eerste kindercarnaval. Dat werd een ongelooflijk succes dat volgend jaar een vervolg krijgt.

Zaterdagavond zakten delegaties van carnavalsorden uit alle hoeken van Vlaanderen naar de zaal D'Havé af om mee te feesten op het tweede bal van de Kasseikes.

Dat zelfs de Nationale Prinscarnaval en de Belgische Jeugdprinses naar Adegem afzakten toont aan dat de Kasseikes door de andere carnavalsorden als een volwaardig lid van de carnavalsfamilie wordt aanzien.

FARWEST

Vorig jaar namen de Kasseikes aan carnaval deel als de Konijntjes. Dit jaar verplaatsen zij zich naar de Farwest. Jeanette de carnavalsmoeder van de Kasseikes zorgde er voor dat de nieuwe outfit van de Adegemse carnavalsorde tijdig klaar was.

De Kasseikes hebben niet alleen een nieuwe outfit dank zij hun inzet en de steun van hun sponsors hebben zij ook een nieuwe praalwagen. Zondag werd de praalwagen officieel voorgesteld aan het lokaal 't Damberd. Toen de wagen halt hield voor het lokaal werd het een aantal leden en sympathisanten van de Kasseikes te machtig.

Zij waren zo geëmotioneerd dat er tranen over hun wangen liepen. Daarna werd de bouw van de nieuwe wagen in 't Damberd gevierd. Met hun nieuwe wagen zal de orde aan minstens 11 stoeten in België en Nederland deelnemen.

 


DE WAANZINNIGE WILLY' S SPELEN 97,5 MINUTEN SHAKESPEARE

OP 4-5-17 en 18 april valt er iets speciaals te beleven in den Hoogen Pad. In een regie van Kristin De Crop spelen Nobert De Coster (St Laureins), Etienne Notteboom ( AVT) en Jo De Schepper (AVT ) die zich voor de gelegenheid de Waanzinnige Willy' s noemen, in 97, 5 minuten fragmenten uit alle 37 stukken van William shakespeare.

Je hoeft zeker geen liefhebber van de werken van Shakespeare te zijn om te genieten van deze dolle komedie. Niet alleen de gekozen fragmenten zijn het bekijken waard. Ook de snelheid waarmee de acteurs zich tijdens het stuk om de haverklap van kostuum verwisselen is ongelooflijk.

De Waanzinnige Willy' s hebben het stuk niet uitgevonden. Het loopt reeds 20 jaar ononderbroken Londen en ook al in alle grote toneelcentra met succes gespeeld. Kaarten voor de optredens zijn nu al te bestellen bij Ria De Wilde tel: 050-71.28.43.

 


CARNAVAL IN DE PAPAVER

Ook de kleuters trokken mee in de stoet. Bij de keuze van de outfit hadden hun ouders duidelijk rekening gehouden met de weersomstandigheden.

Om te leren hadden ook de kinderen van de Papaver afgelopen vrijdag niet veel zin meer. Niet alleen de krokusvakantie wenkte vrijdagnamiddag stond ook een carnavalsfeest op het programma.

Het kon niet vlug genoeg middag zijn zodat iedereen zich in zijn mooiste carnavalsoutfit kon steken. Het waren niet alleen de kinderen ook de leerkrachten en leden van de ouderraad vierden carnaval en stapten mee op in de stoet.

Omdat voor de kleuters de grote omloop net iets te groot was werd eerst de kleine ronde langs het gesloten Elisabethrusthuis en den Hoogen Pad gedaan. Dan gingen de kleuters terug nar school om daar verder te feesten.

Bij de oudere leerlingen zat er meer varia in de carnavalsoutfit. Er waren zelfs enkele kinderen die de stoere rokers imiteerden.

Ook bij de leerlingen die nog langs het Schoolstraatje, de Hillestraat en Adegem-Dorp hadden de weersomstandigheden een bepalende rol bij de keuze van hun outfit.

Wat extra danspasjes zorgden er mee voor dat de kou geen vat op hen kreeg. Na de stoet zetten ook zij hun feest verder tot het was om aan de vakantie te beginnen.

 


ROBERT EN MARIA HET EERSTE PRINSENPAAR VAN t WARMHOF

 

Omdat ze zondagnamiddag slechts een rusthuis moesten bezoeken kon keizer Tim en de Raad van Elf langer carnavalvieren met de residenten van het nieuw rusthuis 't Warmhof.

Er waren zelfs enkele leden van de Raad die voor een eigen shownummer gezorgd hadden. Ook het personeel en de vrijwilligers van het rusthuis bouwden mee aan het feestje. Voor Roger de Baere de gepensioneerde kleermaker en Maria Standaert de gepensioneerde winkelierster kon de pret niet meer op.

Zij werden tot het eerste carnavalsprinsenpaar van 't Warmhof verkozen. Zelfs toen Keizer Tim en zijn gevolg vertrokken waren werd ere in 't Warmhof nog gezellig verder gefeest.

 


Home
Home
 
Made in France