www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 380 - Week 10 : van 6 tot 12 maart 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

GEEN RESPECT VOOR WERKEN IN ADEGEM DORP

GEEN RESPECT VOOR WERKEN IN ADEGEM DORP
Sedert maandag worden er werken uitgevoerd in Adegem-Dorp. Hoewel de straat voor het autoverkeer is afgesloten zijn er toch automobilisten er na de werkuren doorreden. Van enkele van die auto' s is de nummerplaat gekend.

Er waren terecht klachten over de staat van de kasseien in twee zones van Adegem-Dorp. De gemeente besliste vorig jaar om in die twee zones de kasseien te laten herleggen.

Sedert vorige week maandag werden de werken aan het gedeelte vanaf den Hoeke begonnen. De werken worden er na een week tijdelijk onderbroken om tijdens de schoolvakantie de kasseien tussen de verkeerslichten van de Staatsbaan tot aan het kruispunt van Adegem-Dorp met de Adegemse Kerkstraat te herleggen.

De aannemer levert snel en goed werk volgens de mensen uit Adegem Dorp. Tijdens de duur van de werken wordt de in- en uitrit van Adegem Dorp (kruispunt Kallestraat) voor het autoverkeer afgesloten.

De komende week zal ook de inrit van Adegem Dorp aan de verkeerslichten voor het autoverkeer worden afgesloten. Hoewel de aannemer alles in het werk heeft gesteld om het kruispunt voor het autoverkeer af te sluiten zijn er toch automobilisten die geen respect hebben voor de uitgevoerde werken.

Zij zetten na de werkuren gewoon een deel van de afsluiting aan de kant om toch maar Adegem Dorp te kunnen binnenrijden. Mochten er over enkele weken kasseistenen in dat gedeelte van Adegem Dorp loskomen dan zullen het waarschijnlijk die automobilisten zijn die er als eerste zullen over klagen.


KLJ ADEGEM VIEL IN DE CERAPRIJZEN

KLJ Adegem bestaat nog geen twee jaar maar heeft nu al bewezen dat het van aanpakken weet. Tijdens haar eerste werkjaar jaar organiseerde de Adegems KLJ afdeling al een sportfeest waaraan verschillende afdelingen uit het Meetjesland deelnamen.

KLJ Adegem nam ook deel aan de wedstrijd "Jeugd werkt" die door de CERA werd uitgeschreven. Aan de afdelingen werd gevraagd om een project uit te werken dat zij in de loop van het werkjaar wilden realiseren.

Sedert eind vorige week weet KLJ Adegem dat zij een van de laureaten is van de wedstrijd waaraan 259 afdelingen deelnamen.

De geldprijs die de vereniging met zijn project wint zal zij gebruiken om haar jaarwerking van 2011 te helpen financieren. Het project dat op de leest van de generatieshow van Eén gebaseerd is wordt deze week woensdag door KLJ samen met de Landelijke Gilde in het Woon en Zorgcentrum Tilia uitgetest.


KROEGENTOCHT EINDIGDE IN HET DAMBERD

KROEGENTOCHT EINDIGDE IN HET DAMBERD

Als aanloop naar het carnavalsweekend trok Prins Steven vorige week zaterdagavond samen met de Adegemse en Maldegemse carnavalsverenigingen op kroegentocht.

Veiligheidshalve hadden zij voor die tocht een bus gehuurd. Het was al zondag toen het gezelschap in het Damberd, het eindpunt van de kroegentocht, aankwam.


KORTING DANK ZIJ VRIJETIJDS PARTICIPATIEPAS

KORTING DANK ZIJ VRIJETIJDSPARTICIPATIEPAS
Vanaf nu kan iedereen die in Maldegem ingeschreven is met een Vrijetijdsparticipatiepas korting krijgen op socio- culturele activiteiten waaraan hij in Maldegem deelneemt of die hij bijwoont.

Nadat de gemeenteraad vorig jaar een Vrijetijdsparticipatiepas goedkeurde was het aan de verschillende adviesraden om de organisatie van hun activiteiten op de kortingskaart die de gemeente en het OCMW hadden gecreëerd aan te passen.

Met het Vrijetijdsparticipatiepas willen het OCMW en de gemeente het voor de inwoners van Maldegem aantrekkelijker maken om deel te nemen aan socio-culturele activiteiten die door gemeentelijke diensten en/of adviesraden worden georganiseerd.

Iedereen die in Maldegem gedomicilieerd is kan bij de gemeentelijke diensten (Dienst cultuur, Jeugddienst en Sportdienst) een dergelijk pasje aanvragen. Op de voorzijde moet de naam en het rijksregisternummer van de persoon worden ingevuld.

De keerzijde is onderverdeeld in 8 vakjes. Ieder vakje staat voor een activiteit. Bij het bijwonen van of deelnemen aan een activiteit laat de houder van het pasje in een vakje een stempel van de organiserende vereniging plaatsen met daarnaast het toegangs- of inschrijvingsgeld.

Als de kaart vol is krijgt de houder van de kaart 5 procent van het totale bedrag dat op de kaart staat. Dat bedrag krijgt hij niet uitbetaald. Hij krijgt dat als korting bij de deelname aan een volgende activiteit.

Voor zwembeurten en het huren van sportinfrastructuur komt de kaart niet in aanmerking.

HOGERE TUSSENKOMST
Inwoners die bij een sociale doelgroep horen kunnen het vrijetijdsparticipatiepas aanvragen bij het OCMW. Hun korting kan, afhankelijk van de doelgroep waartoe zij behoren, 20 procent en meer bedragen.

Die mensen kunnen na het bijwonen of deelnemen aan een activiteit onmiddellijk hun korting aan het sociaalhuis terugvragen. Met dat initiatief hopen de gemeente en het OCMW ook sociaal zwakkeren aan te zetten om deel te nemen aan socio-culturele activiteiten.


ALOIS VAN PARYS IS DE JUNIOR JOURNALIST 2011

ALOIS VAN PARYS IS DE JUNIOR JOURNALIST 2011
Voor de jury waren de thema's milieu en ecologie het meest en best verwerkt in het artikel van Aloïs Van Parys. Hij werd unaniem tot junior journalist 2011 verkozen. Eervolle vermeldingen waren er ook voor Luka Debie en Inga Tysebaert.

Alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van zowel de gemeenteschool op de Kruipuit als van de Papaver namen deel aan de junior journalistenwedstrijd die jaarlijks door DF Adegem wordt georganiseerd.

Dit jaar kregen de leerlingen Milieu en Ecologie als thema dat zij in hun verhaal moesten verwerken. De juryleden Brigitte Coppieters, Jan Cockhuyt en Pieter Blomme kregen de 100 verhalen op hun bureau.

Nadat zij die allemaal hadden gelezen, en ieder jurylid afzonderlijk zijn klassement had opgemaakt, kwamen de juryleden bijeen om hun rangschikkingen te vergelijken en tot een uitslag te komen.

Het verhaal van Aloïs Van Parys had op alle drie de juryleden de meeste indruk nagelaten. Hij werd door hen dan ook tot junior journalist 2011 van DF Adegem verkozen.

ALOIS VAN PARYS IS DE JUNIOR JOURNALIST 2011
Naast junior journalist Alois Van Parys, Luka Debie en Inga Tysebaert, die van de jury een eervolle vermelding kregen, waren er nog 21 laureaten die vorige week zondag in de polyvalente zaal van de gemeenteschool op de Kruipuit een prijs in ontvangst mochten nemen.

Zondagvoormiddag waren alle laureaten van de junior journalistenwedstrijd 2011 uitgenodigd in de polyvalente zaal van de gemeenteschool op de Kruipuit.

Uit de reacties van de juryleden konden wij opmaken dat er tussen de leerlingen van de verschillende klassen leerlingen zitten met een vlotte pen.

Nadat de jury haar verhaal over de ingezonden stukken had gedaan werden de namen van de laureaten bekend gemaakt en mochten de junior Journalisten en de twee leerlingen die een eervolle vermelding kregen een stukje voorlezen uit hun bekroond verhaal.

Het winnend verhaal van Aloïs Van Parys wordt door DF Adegem doorgestuurd naar DF nationaal om er deel te nemen aan de nationale wedstrijd Junior journalist. De uitslag van die wedstrijd wordt over een paar maanden bekend gemaakt.


BJM DAMES KAMPIOEN ZONDER NEDERLAAG

BJM DAMES KAMPIOEN ZONDER NEDERLAAG

Nadat ze vorig jaar wegens gezinsuitbreiding bij enkele speelsters de promotie misten speelden de BJM dames dit jaar zonder tegenstand kampioen in tweede provinciale.

De BJM dames verloren nog geen enkele wedstrijd. Vorige week zaterdag stond de wedstrijd tegen het tweede geklasseerde Aalter op het programma.

Door de winst (107 -37 ) is het puntenverschil met het tweede geklasseerde Aalter groter dan het nog te verdienen aantal punten.


CARNAVAL IN DE PAPAVER

CARNAVAL IN DE PAPAVER

Vrijdagvoormiddag kwam er ook in de Papaver in Adegem van lesgeven niet veel meer in huis. Zowel de leerkrachten als de leerlingen zaten al met hun gedachten bij het carnavalsfeest, dat voor vrijdagnamiddag op het programma stond.

De kleuters vierden carnaval binnen de schoolmuren. De leerlingen trokken eerst verkleed in stoet door het centrum van Adegem. Daarna werd er in de school verder gefeest tot de vakantie begon.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home