www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 449 - Week 27 : van 1 tot 7 juli 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WALLAND DE SLIMSTE STROATE 2012

WALLAND DE SLIMSTE STROATE 2012
Walland won de vijfde editie van de quiz "De Slimste Stroate van Maldegem". De ploeg van het Middelleen, die lange tijd aan de leiding stond, eindigde op de tweede plaats.

Voor de vijfde editie van de quiz " De Slimste stroate van Maldegem" die door het feestcomité van Heulendonk werd georganiseerd, schreven zich een dertigtal ploegen in.

De deelnemende ploegen en hun supporters hadden vrijdagavond geen tijd om zich om een fikse regenbui te bekommeren. Al hun concentratie ging naar Erik hebberecht die de vragen op de deelnemers afvuurde.

Uit reacties van zowel deelnemers aan als hun supporters bleek dat er wel moeilijke vragen in het pakket zaten maar dat er dit jaar geen vragen tussen zaten waarvoor je op een of ander onderwerp specialist moest zijn om het antwoord te weten.

Dat was ook de reactie van de mensen die een paar weken voor de quiz de vragen hadden beantwoord. Weinig ploegen hadden het door dat, omdat het de vijfde quiz was, alle vragen 5 als antwoord hadden.

Er werd vrijdagavond ook duchtig (fout) gegokt op de foto' s van de benen van bekende factoren. Toen de quiz halfweg was stond Middelleen aan de leiding en waren toen nog een 5 tal ploegen in de running voor de overwinning.

WALLAND DE SLIMSTE STROATE 2012 Met hun tiende plaats deden de Kesels(laan), die ook dit jaar een schare supporters mee hadden, het beter dan vorig jaar. De laatste vragenronden hebben het klassement nog grondig door elkaar gegooid.

Zoals aangekondigd werd om 23 uur de uitslag van de quiz bekendgemaakt. De Noordstraat, die naar Heulendonk was gekomen om dit jaar het gegeerde straatnaambord mee naar Maldegem te nemen, eindigde op de vijfde plaats.

De Koningin Fabiolalaan die reeds tweemaal de quiz won werd vierde. De Weide kwam dit jaar sterk uit de hoek en werd derde.

Middelleen, die in de laatste vragen ronden belangrijke punten liet liggen, eindigde op de tweede plaats met 86 punten. Dat was een paar punten minder dan de ploeg van Walland die nu in hun straat een plaats mag zoeken om zijn straatnaambord "Slimste Stroate 2012" op te hangen.


INFORMATIEVERGADERING
OVER SNELHEIDSREMMERS

Tijdens de gemeenteraadszitting van afgelopen woensdag drong OCMW voorzitter Marleen Van den Bussche er bij burgemeester Johan De Roo op aan om, na het dodelijk ongeval van dinsdagavond op het kruispunt van de Aalterbaan en de Halledreef, een nieuwe aanvraag te doen bij minister Hilde Crevits om aan het kruispunt -waar bij 2 ongevallen in 3 jaar 3 doden vielen- een flitspaal te installeren om door roodrijders te flitsen.

Maldegem had die aanvraag vorig jaar al gedaan, maar de minister heeft enkele maanden terug, na overleg het Agentschap Wegen en Verkeer, de plaatsing van een flitspaal aan de Halledreef geweigerd.

Burgemeester De Roo wil nu niet alleen een flitspaal, hij zal er bij de minister op aandringen om er bij de opmaak van de plannen voor het nieuwe streefbeeld van de Aalterbaan tussen Aalter en Maldegem voor te zorgen dat er ter hoogte van de Halledreef een veilige oversteek over de Aalterbaan komt.

Freddy Boels (OGP-N-VA) had begrip voor de vraag van de OCMW voorzitter maar vroeg zich af of er in de Hillestraat in Adegem eerst een zwaar ongeval moet gebeuren voor de beloofde snelheidsremmers worden aangelegd.

Volgens raadslid Noël Wille zijn die plannen klaar en komt er na de vakantie een informatievergadering om, alvorens de plannen uit te voeren, ze te laten beoordelen door de inwoners.


HOE VERLOOPT EEN BEZOEK AAN DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIE ?

HOE VERLOOPT EEN BEZOEK AAN DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIE
Terwijl het gemeentehuis werd gerenoveerd en uitgebreid werden ook de plannen voor een nog betere dienstverlening naar de bevolking toe verder uitgewerkt.

Samen met schepen Antoine Pauwels, secretaris Tijs Van Vynckt en Veronique Blondeel, hoofd dienst burgerzaken, legden wij de weg af van iemand die om informatie of om een attest komt.

Bij het binnenkomen meldt men zich aan bij het afhaalloket. Daar legt de bezoeker de reden van zijn bezoek uit.

U krijgt van de bediende een ticket waarop, naast een volgnummer, ook de reden van uw bezoek staat en wat (paspoort, bepaald bedrag) u eventueel moet kunnen voorleggen om geholpen te worden.

Met dat ticket gaat u naar de wachtruimtes in de nieuwe vleugel van het gemeentehuis.

Daar kan u in een van de zetels wachten tot op een scherm uw volgnummer verschijnt en het nummer van het bureau waar u zich moet aanmelden. Daar geeft u uw ticket af en wordt er voor u gezorgd.

De eerste reacties zijn zowel bij het personeel als de bezoekers, gunstig


NA 45 JAAR STOPT URBAAN MET KEUKENS MAKEN EN PLAATSEN

NA 45 JAAR STOPT URBAAN MET KEUKENS MAKEN EN PLAATSEN
Donderdag namiddag namen de directie en het personeel van Keukens DECOTA met een receptie afscheid van Urbaan Cocquyt.

Hoewel het nog altijd zeer druk is bij Keukens Decota werden donderdagnamiddag om 15 uur de machines stilgelegd in het atelier. De mannen die op placement waren hadden ook de opdracht gekregen om rond 15 uur terug in het bedrijf te zijn.
Iedereen moest er immers bij zijn als Urbaan Cocquyt officieel afscheid nam van de firma waar hij 45 jaar heeft gewerkt.

Urbaan was 16 jaar toen hij als afgestudeerde in de technische afdeling hout bij het toen nog jonge bedrijf Keukens Decota van Georges Cocquyt is gaan werken. Het is de enige werkgever die Urbaan in zijn beroepsloopbaan van 45 jaar heeft gehad.

Hij is met het bedrijf mee verhuisd van de Aalterbaan naar de Industrielaan en heeft de modernisering in het machinepark, de werktechnieken en het materiaal van op de eerste rij meegemaakt.

Urbaan was zowel bij de bazen als bij zijn collega's graag gezien: als er bij het maken of het plaatsen van een keuken een probleem was dan konden zij altijd rekenen op de ervaring en het inzicht van Urbaan.

GEEN ZWART GAT
Sedert vrijdag 29 juni is Urbaan met brugpensioen. Een vast omlijnd plan voor zijn toekomst heeft hij niet. Hij heeft ook geen schrik om in een zwart gat terecht te komen:"Laat het nieuw leven maar op mij afkomen" is zijn stelregel.

Volgens zijn echtgenote zal hij tijd te kort hebben. Zij zullen nu meer tijd hebben om samen te winkelen, te wandelen en te fietsen en er is ook nog altijd zijn computer die ook voor hem een deur op de wereld is.


DE PAPAVER WUIFDE
NONKEL JANEL EN SABINE UIT

DE PAPAVER WUIFDE NONKEL JANEL EN SABINE UIT
Met een korte show, drankjes, hapjes en een ijsje namen de directie, de leerkrachten, de ouderraad en de kinderen van de Papaver op het einde van het schooljaar afscheid van Janel Dhaenens en Sabine Mattheeuws.

Voor de directie, de leerkrachten, de kleuters en de leerlingen van de Papaver zit het schooljaar er op.

Voor Janel Dhaenens, de klusjesman, en Sabine Mattheeuws, de poets- en boterhammenvrouw van de Papaver zit niet alleen het schooljaar er op: het einde van het schooljaar was voor beiden ook het definitieve afscheid van de Papaver.

Zowel Janel als Sabine waren tussen 2001 en 2012 deeltijds tewerkgesteld in de school. Sabine zorgde er voor dat de klassen er proper bij lagen en tijdens de middag zag zij er op toe dat de kinderen die hun boterhammen mee naar school brachten die ook opaten. Sabine begint nu aan een nieuwe toekomst.

Janel heeft volgens directeur Jozef Ginneberge veel meer gedaan dan alleen klusjes opgeknapt in de school: de Papaver heeft hem ook leren kennen en waarderen als kunstenaar. Op verschillende plaatsen in de school zal de hand van de kunstenaar nog jarenlang zichtbaar zijn.

Omdat hij er telkens was als er probleempjes moesten opgelost worden was Janel door iedereen in de Papaver geliefd. Dat hij als nonkel Janel werd aangesproken was dan ook geen toeval.

Janel zet nu een punt achter zijn deeltijdse job die hij al die jaren met hart en ziel heeft gedaan.


CANADEES MANNENKOOR ZONG OP HET
CANADEES KERKHOF IN ADEGEM

CANADEES MANNENKOOR ZONG OP HET CANADEES KERKHOF IN ADEGEM
Tijdens hun kort verblijf in België bracht het mannenkoor Orpheus uit Hamilton (Ontario - Canada) een bezoek aan het Canadees kerkhof in Adegem.

Jacques Pauwels, de Adegemnaar die al meer dan 35 jaar in Canada woont, organiseert met het reisbureau dat hij samen met zijn schoonzus leidt jaarlijks enkele reizen naar Europa.

Regelmatig wordt tijdens die reizen België aangedaan. Als hij met een groep Canadezen in het land is past hij in zijn programma ook af en toe een bezoekje aan het militair Canadees Kerkhof in zijn geboortedorp in. Canadezen hebben nog altijd veel respect voor hun landgenoten die tijdens WO II in Europa sneuvelden.

Jacques komt nog altijd graag naar Adegem: hij weet immers dat er bij zijn bezoek aan Adegem altijd een aantal oude bekenden op de afspraak zijn.

Vorige week donderdag was Jacques met een tachtigtal Canadezen even te gast in Adegem. Het mannenkoor Orpheus uit Hamilton (Ontario) maakte deel uit van het gezelschap.

Aan het Canadees Kerkhof werden Jacques en zijn gezelschap opgewacht door een delegatie van de vzw België Canada die een korte plechtigheid op het kerkhof had voorbereid. Met een drietal songs ondersteunde het Canadees koor deze plechtigheid.

Na het bezoek aan het Canadees kerkhof brachten de Canadese gasten ook nog een bezoek aan het Canadamuseum van de familie Van Landschoot.

In de namiddag ging het richting Brugge. Vrijdagmiddag, voor ze België verlieten, stond er nog een kort optreden van het koor in de O-L-Vrouw kerk in Brugge op het programma.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home