www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 664 - Week 33 : van 14 tot 20 augustus 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WEIDE WORDT
TIJDELIJK VOETPAD

WEIDE WORDT TIJDELIJK VOETPAD

Vorige week konden wij melden dat de verzakking in de berm van het Schipdonkkanaal en het weggedeelte naast het kanaal zou hersteld worden. Op de plaats van de werken zou de straat voor alle verkeer worden afgesloten.

De gemeente bereikte een overeenkomst met de eigenaar van de weide die naast het stukje weg ligt die moet hersteld worden. Gedurende de werken mogen de fietsers en voetgangers dan ook gebruik maken van een strook van die weide om het onderbroken stukje weg langs het kanaal te overbruggen.

Langs beide zijden van het tijdelijk voetpad staat een verkeersbord "Fietsers afstappen". De fietsers doen dat, maar zodra zij voorbij het verkeersbord zijn springen ze terug op hun fiets...


ALBERT EN CECILIA VIERDEN HUN
BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

ALBERT EN CECILIA VIERDEN HUN BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM
Ter gelegenheid van hun briljanten huwelijksjubileum werden Albert Sierens en zijn echtgenote Cecilia Steyaert samen met hun familie en vrienden in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Albert Sierens en Cecilia Steyaert straalden van gezondheid en geluk toen zij zaterdagvoormiddag onder luid applaus als briljanten paar de trouwzaal van het Maldegemse gemeentehuis binnenstapten.

Schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn blikte voor de familie en vrienden van de jubilarissen even terug op het leven van het briljanten paar.

Albert werd op 20 juli 1924 op Veldekens in Adegem geboren. Hij liep eerst school op de Kruipuit om daarna verder te studeren in de Broederschool en het college in Eeklo.

Nadat hij de schooldeuren achter zich had dicht getrokken begon hij in Waarschoot bij een bakker te werken, maar toen de oorlog uitbrak stopte hij met werken. In 1944 meldde hij zich in Gent aan als oorlogsvrijwilliger. In die hoedanigheid heeft hij verschillende opdrachten uitgevoerd.

Na de oorlog ging hij in dienst bij de rijkswacht. Hij maakte tijdelijk deel uit van de koninklijke escorte.

Cecilia zag op 26 mei 1930 het levenslicht in de ouderlijke woning in Oostwinkel. Nadat ze daar de lagere school had doorlopen begon zij te werken in Delhaize in Eeklo.

Toen Albert op een dag Cecilia op Veldekens zag voorbijfietsen ging zijn hart sneller slaan. Hij volgde haar een eerste maal met de fiets maar zij keek niet om. Het is pas na een tweede achtervolging dat Cecilia de remmen dicht sloeg om een klapke te doen. Dat werd het begin van hun romance die op 13 augustus 1951 met hun huwelijk in het gemeentehuis van Oostwinkel bezegeld werd.

Het burgerlijk huwelijk begon met een flinke vertraging omdat de burgemeester van Oostwinkel eerst nog in een weide een keizersnede moest afwerken. Ook het kerkelijk huwelijk werd in Oostwinkel voltrokken.

Omdat het in die tijd gebruikelijk was dat een rijkswachter woonde waar hij werkte vestigde het jonge koppel zich in Gent. Daarna verhuisden ze nog naar Deinze. De laatste standplaats van rijkswachter Sierens was in Eeklo.

ALBERT EN CECILIA VIERDEN HUN BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM
Frank Sierens, zoon van de jubilarissen en schepen van financiën, overhandigde zijn ouders de medaille die hen door het vorstenhuis werd geschonken

Cecilia en Albert kregen twee kinderen. Zij zijn de trotse grootouders van vier kleinkinderen en hebben nu ook al een achterkleinkind om te verwennen.

Cecilia stopte met werken om de kinderen op te voeden. In Eeklo werd zij voorzitster van KAV (nu Femma) en ziekenzorg.

Albert ging in 1980 met pensioen. Dat was het moment om zich net als zijn echtgenote nog meer sociaal te engageren. Zo werd hij onder meer chauffeur van Ziekenzorg.

Sedert enkele jaren wonen Cecilia en Albert in een seniorenwoning in het Begijnewater en ze voelen zich daar thuis. Albert hanteert de krulbol en gaat wekelijks een uurtje turnen in het WZC Het Warmhof. Cecilia houdt van de rust. Zij is graag in de keuken om lekker te koken.

Samen leggen zij graag een kaartje en genieten zij van de bezoekjes van de familie. Cecilia en Albert hopen nog jaren samen gezond van het leven te mogen genieten.


HET EINDE VAN EEN
VERTROUWD DORPSZICHT

HET EINDE VAN EEN VERTROUWD DORPSZICHT

Het zijn de laatste dagen om van dit vertrouwde dorpszicht in Adegem Dorp kunnen genieten.

De sloophamer is klaar om de gebouwen die moeten wijken voor een nieuwe verkaveling met de grond gelijk te maken...


ANIMATIEFILM OP
DE ZANDAKKERS

Op vrijdag 2 september om 20 uur organiseert de Gezinsbond Adegem in samenwerking met het buurtcomité Ringbaan-Zandakkers-Blekkersgat een filmavond in het groen van de speelweide op de Zandakers.

Er werd gekozen voor "Inside/Out/Binnenstebuiten", een Nederlandstalig gesproken animatiefilm.

Genieten van deze film kost 2 euro. In die prijs is ook de popcorn inbegrepen.

Terwijl de kinderen (tot 12 jaar) naar de film kijken kunnen de ouders of grootouders die met de kinderen meekomen krulbollen, petanque spelen of gewoon gezellig een praatje slaan.

Mochten de weersomstandigheden op 2 september minder gunstig zijn, dan zorgen de inrichters van de filmavond er voor dat de kinderen toch van de filmkunnen genieten.

Inschrijven voor de filmavond kan bij Lieve Blondeel, Ringbaan 17a te 9991 Adegem, telefoon 050 71 43 57.


ZULTE-WAREGEM TE
GAST OP VOETBALKAMP

ZULTE-WAREGEM TE GAST OP VOETBALKAMP
Met wedstrijden tegen de jeugdploegen van Zulte-Waregem sloot Maldegem zijn 17de voetbalkamp af.

Ook dit jaar waren er meer kandidaten dan er plaatsen beschikbaar waren op de deelnemerslijst van het voetbalkamp.

Het was in 2000 dat toenmalig schepen van sport Noël Wille samen met de de sportraad het eerste Maldegemse voetbalkamp organiseerde.

De eerste jaren werd het één week durende voetbalkamp afgesloten met een bezoek van de jongste deelnemers aan de accommodatie van een eerste klasse voetbalploeg en met wedstrijden tegen de jeugdploegen van die club.

Voor de oudste deelnemers aan het voetbalkamp was er op de slotdag een bezoek aan een topploeg in een van de omringende landen.

Om budgettaire redenen is Maldegem sedert 2012 van dat programma afgestapt: alle leeftijdscategorieën beleven vanaf dat jaar het voetbalkamp samen. De sportieve week wordt sindsdien afgesloten met het bezoek van jeugdtrainers en jeugdspelers van een ploeg uit Eerste Nationale.

Zulte-Waregem was de eerste ploeg die naar Maldegem op bezoek kwam. Daarna volgden Club en Cercle Brugge en Oostende.

Dit jaar werd de voetbalweek afgesloten met het tweede bezoek aan Maldegem van jeugdtrainers en jeugdspelers van Zulte-Waregem. Een honderdtal jeugdspelers van Zulte-Waregem en een vijftiental jeugdtrainers van die ploeg waren te gast op de slotdag van het Maldegemse voetbalkamp.

De meer dan 200 jonge sporters werden volgens leeftijd in groepen ingedeeld en kregen verschillende soorten training. Voor het eerst maakten de Maldegemse jeugdspelers kennis met coördinatietrainingen.

De Maldegemse jongeren keken vooral uit naar de wedstrijdjes die ze legen de jeugd van Zulte Waregem mochten spelen. Op het einde van de dag had Maldegem een attentie voor alle spelertjes van Zulte-Waregem en voor hun begeleiders.


WAAR STAAT DE
VREDESTANK NU?

Twee dagen nadat vrijwilligers met de hogedrukreiniger van de gemeente de vredestank van het mos en het stof hadden verlost is de Leopardtank al verplaatst.

Hij heeft nu een plaats gekregen achter het monument van het regiment van de Gidsen in de Gidsenlaan, maar hij is vanuit de Gidsenlaan niet te zien.

Een paar weken terug waren mensen van het leger en het legermuseum te gast in Maldegem.

Nadat zij de tank en zijn toekomstige locatie hadden bezocht was uit hun reacties op te maken dat zij teleurgesteld zijn over de manier waarop Maldegem met de vredestank omgaat.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home