Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Zestiende jaargang - n° 818 - Week 31 : van 28 juli tot 3 augustus 2019 Archief…

VERBETERDE PLANNEN VOOR VERBRANDEN BOS EN KALLESTRAAT

VERBETERDE PLANNEN VOOR VERBRANDEN BOS EN KALLESTRAAT
De aanleg van de nieuwe riolering en het nieuw wegdek in het eerste deel van de Verbranden Bos viel bij weinig mensen in goede aarde.

Toen - in het kader van het Strategisch Afvalwaterplan Maldegem (SPAM) - de nieuwe riolering met gracht en het nieuwe wegdek werden aangelegd in het eerste deel van de Verbranden Bos, kwam er uit alle hoeken kritiek op de manier waarop de werken waren uitgevoerd, met name over de breedte van de rijweg en de gracht. Zelfs binnen de toenmalige CD&V - Groene meerderheid waren er Adegemse raadsleden die aankondigden dat zij de plannen voor de aanleg van het tweede deel van de Verbranden Bos niet zouden goedkeuren als die plannen niet werden aangepast.

NIEUWE MEERDERHEID
Bij de toenmalige oppositie was het vooral Jason Van Landschoot (Open VLD) die van het SPAM dossier 18 een van zijn stokpaardjes maakte. Na de verkiezingen van oktober 2018 kwam er in Maldegem een nieuwe meerderheid met Jason Van Landschoot als nieuwe schepen van Openbare Werken.

In het vooruitzicht van de verkiezingen had hij aangekondigd dat hij zou onderhandelen over de aanpassing van de plannen.

VERDAAGD
De plannen voor de aanleg van de nieuwe riolering en het nieuwe wegdek in het tweede deel van de Verbranden Bos hebben tijdens de vorige bestuursperiode de gemeenteraad niet meer gehaald. Van zodra de heer Van Landschoot schepen van Openbare werken werd heeft hij over de Spam dossier onderhandeld met Aquafin.

Op de dagorde van de gemeenteraadszitting van woensdag 26 juni stonden de plannen van het SPAM 18 dossier op het programma. Ze werden niet besproken omdat schepen Van Landschoot de laatste hoekjes van de plannen nog wil afronden.

Hij bevestigde ons dat er in vergelijking met vroeger grondige wijzigingen aan het plan werden aangebracht. Voor de plannen in september op de gemeenteraad komen wil schepen Van Landschoot ook nog een informatiemoment voor de mensen van de Verbranden Bos en de Kallestraat organiseren.

TIJDELIJK GEEN DOORGAAND VERKEER OP DE KRUIPUIT

Op 6 augustus beginnen er in opdracht van de gemeente Maldegem wegenwerken op de Kruipuit, ter hoogte van de woningen met nummers 45 tot 51. De werken zullen vermoedelijk tot het einde van september duren. Tijdens de duur van de werken is er op de Kruipuit geen doorgaand verkeer mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Er zijn omleidingen voorzien. Voetgangers en fietsers kunnen wel door de werfzone gaan of fietsen.

De Kruipuit is niet de enige plaats waar er vanaf 6 augustus werken en omleidingen zijn: op die datum beginnen in onze gemeente ook werken aan een deel van de N9. Zowel de rijweg als de fietspaden krijgen er een extra laag asfalt bij. Die werken zullen duren tot het einde van het jaar.

Tussen de Gentse Steenweg en de rotonde Martens en vanaf de Brielwegel tot aan de rotonde Martens is er tijdens de duur van de werken enkel eenrichtingsverkeer in de richting van de rotonde Martens mogelijk. Er zijn omleidingen voorzien.

Ook wie in het centrum van Eeklo moet zijn moet in augustus rekening houden met omleidingen: in augustus krijgt de N9, tussen de ovotonde en het station een nieuwe laag asfalt. Ook daar zijn omleidingen voorzien.

Voor informatie over de werken aan de N9 en de bijhorende omleidingen kan men terecht op:
www.wegenenverkeer.be/maldegem of
www.wegenenverkeer.be/eeklo.

BOUDWIJN DE SCHEPPER VERHEVEN IN DE ORDE VAN KONING LEOPOLD II

BOUDWIJN DE SCHEPPER VERHEVEN IN DE ORDE VAN KONING LEOPOLD II

Tijdens de receptie die op de nationale feestdag in het Maldegemse gemeentehuis werd georganiseerd was er geen ruimte meer voor de uitreikingen van de prijzen en de trofeeėn van de wedstrijden die in het kader van de nationale feestdag werden georganiseerd. Er werden nog wel enkele eretekens uitgereikt.

Voor zijn jarenlange inzet als gemeenteraadslid en schepen werd Boudewijn De Schepper (CD&V) opgenomen in de Orde van Koning Leopold II. Het ereteken en de oorkonde werden hem overhandigd door eerste schepen Nicole Maenhout (N-VA).

MEER SCHADUW VOOR SPELENDE KINDEREN OP DE ZANDAKKERS

MEER SCHADUW VOOR SPELENDE KINDEREN OP DE ZANDAKKERS

Tijdens het bezoek van schepen van jeugd Glenn Longeville aan de speelpleinwerkingen in Maldegem herhaalde de leiding van de speelpleinwerking op de Zandakkers in Adegem haar vraag van vorig jaar om meer schaduwplaatsen te voorzien op de speelweide.

Net voor het begin van de hittegolf werden de tenten die door het schepencollege waren besteld geleverd. Er werd onmiddellijk een tent opgesteld op de speelweide.

Voor de leiding was de komst van de feesttent een goede zaak. De tenten zullen in de toekomst nog kunnen gebruikt worden.

Als blijvende schaduwplaatsen zijn de tenten echter geen duurzame oplossing.

ELZA CHROMHEECKE IS MALDEGEMS OUDSTE INWONER

ELZA CHROMHEECKE IS MALDEGEMS OUDSTE INWONER
Voor Elza Cromheecke is 21 juli niet alleen de nationale feestdag, het is ook haar verjaardag.

Elza, die de herfst van haar leven in het WZC Tilia in Maldegem doorbrengt, vierde vorige week zondag haar 105de verjaardag. Zij geniet van elke mooie dag dat het leven haar schenkt. Met haar 105 jaar is Elza de oudste inwoner die Maldegem ooit gehad heeft.

ZETDUIVEL IN SAMENZINGEN MET DE KAMPVUURKADULLEN (BIS)

De rechtzetting van de zetduivel die wij vorige week publiceerden klopt niet helemaal: in de prijs van 3 euro per persoon en 7 euro voor gezinnen zijn een hapje en een drankje inbegrepen en bovendien het GRATIS gebruik van een brochure met de teksten van de liedjes. Wie het wenst kan de brochure ook definitief aanschaffen voor de prijs van 5 euro.

MALECOTE MOET NOG EEN BEETJE GEDULD HEBBEN

MALECOTE MOET NOG EEN BEETJE GEDULD HEBBEN

Na ons artikel over de onzichtbare gracht op Malecote hadden wij contact met schepen van Openbare Werken Jason Van Landschoot (Open VLD).

Hij verzekerde ons dat het probleem van de gracht op Malecote niet uit het oog verloren werd: de werken in Malecote zijn in het werkplan opgenomen.