Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Zestiende jaargang - n° 829 - Week 42 : van 13 tot 19 oktober 2019 Archief…

TECHNIEKACADEMIE OP BEZOEK BIJ E-CRANE

TECHNIEKACADEMIE OP BEZOEK BIJ E-CRANE
Na een rondleiding in het bedrijf vuurden de leerlingen van de Maldegemse techniekacademie nog veel technische vragen af op de verantwoordelijken en het personeel van E-Crane.

Afgelopen woensdagnamiddag waren schepen van cultuur en industrie Nicole Maenhout, samen met bibliothecaris Thomas De Groote en 20 leerlingen van de Maldegemse Techniekacademie, te gast bij de firma E-Crane in Adegem.

"In onze techniekacademie laten wij kinderen tussen 10 en 12 jaar kennis maken met techniek. Gedurende 12 sessies die steeds op woensdagnamiddag doorgaan werken de leerlingen aan zes concrete projecten in de wereld van hout, elektriciteit, ECT, elektronica, mechanica en chemie/voeding. Om de leerlingen ook kennis te maken met het leven en werken in een bedrijf is er in de opleiding ook een bedrijfsbezoek voorzien", legde bibliothecaris De Groote uit.

"Met onder meer onze techniekacademie bewijzen wij dat onze bibliotheek al lang niet alleen meer de plaats is waar boekenwurmen boeken kunnen ontlenen. Als je zag hoe enthousiast de leerlingen waren tijdens hun bezoek aan E-Crane, dan weet je dat we met onze veelzijdige bibliotheek de juiste weg zijn ingeslagen", vulde schepen Maenhout de bibliothecaris aan.

VERRUIMEN
Met haar lessen en opdrachten verruimt de techniekacademie de visie van de jonge leerlingen op de wereld en op hun latere beroepsmogelijkheden. "Omdat maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijke pijler is van onze bedrijfspolitiek, zijn wij, toen wij gepolst werden voor een bedrijfsbezoek door de leerlingen van de techniekacademie aan ons bedrijf, daar onmiddellijk mee ingestemd.

Vlaanderen heeft in alle bedrijfsrichtingen nood aan geschoolde jongeren. Hoe vlugger kinderen met de wereld van de techniek in contact komen, hoe beter zij op hun toekomst worden voorbereid.

Aan het enthousiasme van de leerlingen tijdens hun bezoek en aan de gerichte vragen die zij stelden bleek dat zij al veel hebben opgestoken in de techniekacademie", stelde Lieven Bauwens, de CEO van E-Crane.

Het bezoek was zowel voor de menen van het bedrijf als voor de leden van de techniekacademie zo interessant en boeiend dat het langer duurde dan het was gepland.

EERSTE HONDENLOSLOOPWEIDE IN MALDEGEM

EERSTE HONDENLOSLOOPWEIDE IN MALDEGEM
Een tiental honden werden zaterdagvoormiddag door hun baasje meegetroond naar het park Wallyn. Daar mochten zij officieel voor het eerst kennismaken met de plaats waar ze vrij mogen rondlopen.

Met een korte toespraak en het knippen van een al even kort lintje heeft schepen van dierenwelzijn Rudi De Smet (N-VA) zaterdagvoormiddag in Park Wallyn de eerste Maldegemse hondenlosloopweide geopend. De honden die op de opening aanwezig waren voelden zich onmiddellijk thuis in de zone waar ze vrij mogen rondlopen.

Rudi De Smet was als hondenliefhebber al vragende partij voor een hondenlosloopweide toen hij nog in de oppositie zat. "Er was ook dit jaar nog geen budget voorzien voor de aanleg van de losloopweide, maar Marleen van den Bussche (De Merlaan), verantwoordelijke voor de financiën en het OCMW, heeft een van haar projecten even uitgesteld zodat ik de hondenlosloopweide kon realiseren", vertelde schepen De Smet zaterdagvoormiddag voor hij het lintje knipte.

REGELS
Dat er vraag was naar een hondenlosloopweide bleek zaterdagvoormiddag uit de ruime belangstelling van mensen met een hond bij de opening van de weide. Schepen De Smet twijfelt er niet aan dat de weide een succes zal worden, maar hij weet ook dat het succes voor een groot deel zal afhangen van de baasjes en hun honden.

Iedereen is met zijn hond welkom op de losloopweide maar zowel het baasje als de hond moeten zich aan de regels houden: de honden moeten zich goed gedragen en mogen geen andere honden aanvallen. Daar moeten de baasjes zelf op toezien.

Op de losloopweide mogen ook geen hondenkeutels achterblijven: als een hond op de losloopwijde zijn behoefte doet, dan is het aan zijn baasje om dat op te kuisen. Om hen aan die regel te herinneren kreeg iedere aanwezige zaterdag bij de opening van de weide een hondenzakje.

Bij de opening van de losloopweide waren ook enkele mensen uit Adegem met hun hond aanwezig. Zij vonden de hondenlosloopweide een prachtig initiatief en hopen dat er in de nabije toekomst ook in Adegem een dergelijke weide komt.

NIEUWE GEZICHTEN BIJ DE PZ MALDEGEM

Begin deze week legden Tom De Jaeger en Piet Van De Keere de eed af als nieuwe leden van de PZ Maldegem, voor Burgemeester Bart Van Hulle en waarnemend hoofdcommissaris Francis Van Hove.

Zij worden ingezet bij de dienst interventie/verkeer.

U7 KVK ADEGEM IN HET NIEUW

U7 KVK ADEGEM IN HET NIEUW

Jeugdcoördinator Geert Troch en zes jeugdtrainers stonden zaterdagvoormiddag in voor de training van de U7 van KVK Adegem.

Tijdens de training kregen zij het bezoek van sponsor Elektro Deloof. Die had nieuwe truitjes voor de spelertjes bij.

SLOTPLECHTIGHEID SWITCHBACK MEMORIAL MARCH

SLOTPLECHTIGHEID SWITCHBACK MEMORIAL MARCH

Terwijl in Adegem de deelnemers aan de 17de editie van de Switchback Memorial March nog aan het binnenkomen waren, werd in Maldegem op de markt al de slotplechtigheid georganiseerd...

CHISTOFF KOMT IN 2020 TERUG NAAR WESTEINDE-BOOGAARDEKERMIS

CHISTOFF KOMT IN 2020 TERUG NAAR WESTEINDE-BOOGAARDEKERMIS
Christoff was zelf ook niet gelukkig met de manier waarop zijn optreden tijdens Westeinde-Bogaardekermis was verlopen.

Wie vorige week zondag tegen 14 uur naar de feesttent van Westeinde-Bogaardekermis ging om er het optreden van Christoff te zien heeft een groot deel van dat optreden gemist : het optreden begon om 13u30 in plaats van om 14 uur.

Christoff was vorig weekend een van de blikvangers op W-B kermis. In zijn contract stond dat hij om 16 uur zou optreden. Bij alle grote artiesten staat echter in hun contracten dat ze die kunnen wijzigen als zij op de voorziene dag een optreden in het buitenland of op TV aangeboden krijgen.

De affiches met het W-B kermisprogramma waren al klaar om verspreid te worden toen het W-B feestcomité bericht kreeg van het management van Christoff dat hij die zondag een optreden had op VIER. Daardoor werd het optreden in Maldegem verschoven naar 14 uur, luidde het bericht.

Christoff zou gebracht en gehaald worden met de helikopter en de affiches en het hele zondagnamiddagprogramma werden in overleg met de andere artiesten aangepast.

NIEUWE WIJZIGING
Zondagvoormiddag kreeg het W-B feestcomité opnieuw een bericht van het management van Christoff: omdat de helikopter wegens de weersomstandigheden niet in de lucht mocht, moesten alle verplaatsingen van Christoff zondag per auto gebeuren. Daarom werd het optreden in Maldegem vervroegd naar 13u30.

Het W-B feestcomité heeft -net als het management van Christoff- de nieuwe uurwijziging nog op de sociale media geplaatst, maar omdat niet iedereen om de vijf minuten naar zijn/haar berichten kijkt hebben een aantal fans en kermiskanten van W-B een groot deel van het optreden gemist.

AANBOD
Niet alleen de fans van Christoff en het W-B feestcomité waren niet gelukkig met de gang van zaken. Ook Christoff zelf voelde zich niet lekker met de manier waarop zijn optreden in Maldegem tot stand was gekomen.

Om zowel zijn fans als het W-B feestcomité tevreden te stellen deed hij W-B zondag het aanbod om met zijn management af te spreken dat hij volgend jaar terug naar W-B kermis komt en dat dan ook zijn zus Lindsay zal meekomen. Een aanbod waarop het W-B feestcomité graag inging.