www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 450 - Week 28 : van 8 tot 14 juli 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

OPENSTELLING
PRINS BOUDEWIJNLAAN UITGESTELD

OPENSTELLING PRINS BOUDEWIJNLAAN UITGESTELD

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft zijn belofte om de Prins Boudewijnlaan op vrijdag 6 juni voor het verkeer in beide richtingen open te stellen niet kunnen waarmaken.

Het wegdek en de fietspaden zouden in orde zijn maar door werkverlet wegens regen zijn de zones waar kasseien liggen nog niet volledig afgewerkt.

Een nieuwe datum voor de openstelling van de Prins Boudewijnlaan werd nog niet gegeven.


EFFE UITBLAZEN TIJDENS
ZOMER BOB CAMPAGNE

EFFE UITBLAZEN TIJDENS ZOMER BOB CAMPAGNE
Vibe Florussen was de eerste jonge automobiliste die bij het afhalen van haar rijbewijs ook het pakket van de Effe uitblazen campagne kreeg.

Wie (zowel jongeren als volwassenen) in Maldegem, Aalter en Knesselare vragen over of problemen heeft met drugs kan aankloppen bij de dienst drugpreventie Aalter, Maldegem en Knesselare, die deel uitmaakt van Drugpunt Smak.

De voorbije twee jaar richtte Drugpunt Smak tijdens de winter BOB campagne met zijn actie "Maak je zelf geen blaasjes wijs" zijn pijlen op de automobilisten gericht die op restaurant gingen.

Nu de politie met een zomer BOB campagne uitpakt kon het drugpunt Smak niet achterblijven.

Vorige week maandag werd in het Maldegems gemeentehuis het startschot gegeven van de actie "Effe uitblazen" van de dienst drugpreventie Aalter, Maldegem en Knesselare. Met die actie richt de dienst drugpreventie zijn pijlen op de jonge chauffeurs die hun definitief rijbewijs afhalen.

Bij dat rijbewijs krijgen zij een pakket waarin naast een sleutelhanger van de actie "maak je zelf geen blaasjes wijs" ook een postkaart zit met daarop 7 tips van de politie aan jongeren die met de auto naar fuiven rijden.


De actie Effe uitblazen in een initiatief van de dienst drugpreventie Aalter Maldegem Knesselare in samenwerking met de gemeentebesturen Maldegem, Aalter en Knesselare en de Pz's Maldegem en Aalter- Knesselare.

Met die tips wil de politie de jonge automobilisten er van overtuigen dat het gebruik van legale en illegale drugs niet samen gaat met het rijden met een gemotoriseerd voertuig.

Bij het pakket zit ook nog een blaastestsetje, waarmee de jonge chauffeurs na een avondje stappen zelf kunnen testen als zij niet te veel gedronken hebben om achter het stuur te kruipen.

MEE OP REIS
De blaastestsetjes zijn ook belangrijk voor de mensen die vanaf nu in Frankrijk met de auto rijden : in Frankrijk kunnen automobilisten tijdens een controle door de politie gevraagd worden om de wettelijk verlichte 2 blaastestsetjes te tonen.

Wie ze niet kan tonen krijgt voorlopig een waarschuwing. Na de inloopperiode, die vermoedelijke tot eind oktober zal duren, worden er bij het ontbreken van de setjes geen waarschuwingen maar boetes uitgeschreven.

De blaastestsetjes kosten 2 euro maar zijn momenteel in België moeilijk te verkrijgen.


REGEN HIELD ELFDE
BUURTFEEST NIET TEGEN

REGEN HIELD 11DE BUURTFEEST NIET TEGEN

Regen probeerde spelbreker te zijn op de 11de editie van het buurtfeest dat door de wijk Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat zaterdagavond werd georganiseerd.

Omdat het tijdens de laatste voorbereiding van het buurtfeest, dat in het kader van Vlaanderen feest werd georganiseerd, al duidelijk was dat het feest dit jaar niet in open lucht zou kunnen doorgaan werd alles klaargezet in de lokalen van de Zandloper om de meer van 50 inwoners van de wijk een gezellige avond te bezorgen.

Nadat de innerlijke mens voldoende was versterkt was het tijd om onder de leiding van Staf van Hoof punten te verzamelen in de muzikale Bingo.

De deelnemers aan het feest hadden vooraf de titels mogen opgeven van de favoriete Nederlandstalige liedjes die zij graag tijdens de muzikale bingo zouden horen.


LOSLOPENDE HOND BEET
VROUW IN ARM EN HAND

Iedereen weet dat honden langs de openbare weg aan de leiband moeten gehouden worden. Toch zien we nog regelmatig loslopende honden in het straatbeeld.

Zondag 1 juli deed er zich in Dappersbroekelken in Adegem een ernstig incident voor met een loslopende hond. Toen een vrouw de loslopende hond op haar en haar Jack Russel zag afkomen wist ze meteen dat hij geen vriendelijke bedoelingen had.

Om aan troeteldier te beschermen pakte zij het snel op de arm. De loslopende hond knapte naar de Jack Russel maar beet daarbij de vrouw in de arm en de hand.

De politie die van de aanval van de loslopende hond op de hoogte werd gebracht, zorgde er voor dat de vrouw de nodige medische verzorging kreeg en kon de naam van de eigenaar van de loslopende hond achterhalen.


DOKTER HERREBAUTLAAN VIERDE FEEST

DOKTER HERREBAUTLAAN VIERDE FEEST

Voor de vijfde maal organiseerde de Dokter Herrebautlaan zijn jaarlijks buurt feest. Dit jaar stond het nieuw bestuur, bestaande uit Frederik Van Hyfte, Lore De Bruyckere, Desire Stam, Sofie Willems en Stijn Desmadryl in voor de organisatie.

Het feest ging door in de car-port bij Marnix en Paula. Tijdens namiddag konden de kinderen zich uitleven in Volkse spelen, waarvan zij sommige voor het eerst zagen.

's Avons stond voor iedereen de feesttafel gedekt.


NIET IEDEREEN OPGEZET MET
VERSTERKING BERMEN IN OOSTEINDEKEN

NIET IEDEREEN OPGEZET MET VERSTERKING BERMEN IN OOSTEINDEKEN
Het steengruis dat langs de zijkant van het wegdek werd gestort wordt door automobilisten losgereden en komt, tot ergernis van de fietsers, op het wegdek terecht.

In 't Oosteindeke is het onmogelijk dat twee automobilisten elkaar kruisen zonder dat ze beiden met hun wielen aan de zijde van de passagierskant in de berm rijden.

Omdat op verschillende plaatsen de aarde naast het wegdek was weggereden en er putten ontstonden kreeg de gemeente van verschillende mensen de vraag om daar iets tegen te doen.

Een automobilist die door in een dergelijke put(je) terecht te komen schade oploopt aan zijn voertuig kan de schade proberen verhalen op de gemeente.

De gemeente herstelde dan ook de wegbermen, maar niet alle inwoners van 't Oosteindeke zijn gelukkig met de manier waarop die versterking uitgevoerd werd.

Volgens een inwoner van de straat gebeurde het opvullen van de punten met milieu onvriendelijk bouwafval, dat vooral door te snel rijdend sluikverkeer wordt losgereden en terug op het wegdek terecht komt.

"Dat afval zorgt dan voor problemen voor mensen die met de fiets door 't Oosteindeke rijden" liet de man ons nog weten.

Wij legden de opmerking van de inwoner voor aan schepen van openbare werken Geert De Roo. Volgens schepen De Roo werd voor het versterken van de bermen van 't Oosteindeke geen bouwafval gebruikt maar steengruis dat aan alle opgelegde normen voldoet.

De schepen ziet niet onmiddellijk een oplossing om te voorkomen dat het steengruis wordt losgereden en op het wegdek terechtkomt.


ADEGEM KERMIS

ADEGEM KERMIS
De kinderen genoten vrijdagnamiddag bij de opening van Adegem kermis niet alleen van het optreden van poppenkast Pedrolino, ook het drankje en vooral de zak snoep die hen door het feestcomité in samenwerking met bloemen- en fruitzaak Lieve werd geschonken lieten ze zich smaken.

ADEGEM KERMIS
De honderden mensen die zaterdagvoormiddag naar de rommelmarkt in Adegem-Dorp kwamen deden dat onder een stralende zon. Wie na de middag naar het centrum kwam zag dat er zich donkere wolken boven Adegem samentrokken. Rond 16 uur zorgde een fikse bui voor een vroegtijdig einde van de rommelmarkt.

KOERSEN EN MARKTEN
Terwijl de senioren maandagnamiddag in den Hoogen Pad genieten van het optreden van Jacky Lafon en Rene Devree, zakken de wielerliefhebbers af naar de Spanjaardshoek, waar wielerwedstrijden op het programma staan.

Om 16 uur start de eerste wedstrijd voor de WAOD renners en om 18 uur start de eerste reeks Parochianenkoers.

Leden (zonder rennerslicentie) van alle wielerclubs uit groot Maldegem mogen aan die Parochianenkoers deelnemen.

Dinsdagavond sluit het feestcomité zijn programma af met de avondmarkt.


SOMMIGE ROTONDERIJDERS
HADDEN TEGENSLAG

SOMMIGE ROTONDERIJDERS HADDEN TEGENSLAG

Net als de werken aan de Prins Boudewijnlaan liepen ook de werken aan de Rotonde Martens in Maldegem door de slechte weersomstandigheden vertraging op.

Het staat nu al vast dat de rotonde zeker niet voor dinsdag voor het verkeer wordt opengesteld.

Hoewel de verkeersborden duidelijk aangeven dat er nog geen verkeer op de rotonde Martens is toegelaten, hebben de afgelopen weken al honderden automobilisten de vernieuwde rotonde getest (wij telden er 20 op 10 minuten).

Een flink pak onder hen had de tegenslag dat juist op het moment dat zij over de rotonde reden een patrouille van de politie op uitkijk stond.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home